יום חמישי, 18 באוגוסט 2011

פולנטה רכה עם פטריות ושרימפס Polenta ai Funghi e Gamberi



וואו, זה אחד המתכונים המדהימים שיוצא לי להכין בתקופה האחרונה.
שרימפסים טריים שמתבשלים ברוטב פטריות טריות, אגוז מוסקט ופלפל שחור. כל זה מונח על ערמת פולנטה חמה, מהבילה, רכה וקרמית. השילוב המקסים הזה עם טעמי הים, האדמה והקרמיות של הפולנטה פשוט נפלא וכל כך טעים שבא להזיל דמעה שנגמרת הצלחת.

ד"א פולנטה זו מילה נרדפת לקמח תירס שבושל (תופח) במים. הרומנים קוראים לזה 'ממליגה', באיטליה זה - 'פולנטה'.
יש לא מעט דרכים להכין פולנטה איטלקית. אך ההתחלה תמיד זהה. קמח תירס צהבהב שמתבשל במים רותחים.
התבשיל הזה בעקרון הוא "ספוג" של טעמים. מכיוון שטעמו עדין מאד וקצת אנמי וכך כביכול הוא יספוג כל דבר שתשימו עליו ויתמזג עמו בקלות.
הפעם לא טיגנתי, או אפייתי את הפולנטה לאחר מכן, אלא השארתי אותה רכה, במצב צבירה מבושל רך למדי.
רציתי שהיא פשוט תספח אליה את כל הרוטב המקסים של הפטריות, השריפס החמאה...



מצרכים: (4 מנות)
3 כוסות מים
1 כוס פולנטה (קמח תירס)
2 כפות חמאה
חופן פרמז'ן מגורדת
מלח

500 גר' שרימפס נקיים טריים (בלי שריון, רק זנב)
2 כפות ענקיות של חמאה
2 כפות שמן זית
2 סלסלות של פטריות (כל סוג יהיה בסדר, אפשר לשלב)
2 שיני שום קצוצות
2 בצלצלי שאלוט פרוסים
פטרוזיליה קצוצה
1 כוס יין לבן יבש
1 כוס ציר ירקות\עוף
קורט אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס

הכנה:
1 – בסיר בינוני צקו את המים והמליחו מעט. הניחו על כירה בינונית וחממו. לפני רתיחה, התחילו להוסיף בהדרגה איטית את הפולנטה תוך כדי ערבוב תדיר, עד שכל הקמח במים. המשיכו לערבב מעט והנמיכו את האש למינימום. בשלו עד שהתערובת מתמצקת. תוך כדי ערבוב. כבו את האש. הוסיפו 2 כפות חמאה ואת חופן הפרמזן, המתינו דקה או שתיים וערבבו היטב עד כדי מיזוג.

2 – לרוטב: במחבת גדולה המיסו את החמאה והוסיפו את שמן הזית שישמור שהחמאה לא תישרף.
אדו מעט את השום והשאלוט. הוסיפו את הפטריות וטגנו אותם במשך כמה דק'. הוסיפו את היין ואת הציר, תבלו במלח מעט ,בפלפל שחור ואגוז מוסקט. ערבבו עד כדי צמצום הנוזלים לחצי.

3 – הוסיפו לרוטב את השרימפס וערבבו. המשיכו לבשל עד שהם נהפכים לורודים וכבו את האש מייד.
תבלו בחופן פטרוזיליה קצוצה. תנו ערבוב קטן כדי לאחד את הכול יחד.
4 –צלחתו – באמצע צלחת הניחו 2-3 כפות פולנטה ומעליה מצקת שלמה של שרימפס פטריות ורוטב.
קשטו במעט פטרוזיליה טרייה בנוסף ואפילו גרידה מפרמז'ן משובחת.



בתאבון, אביעד.

5 תגובות:

  1. מראה וצילום מעוררי תאבון..

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  2. מאחלת לך בהצלחה יש לך בלוג מדליק ..
    באהבה ענקית .

    השבמחק
  3. אני רואה את המנה הזו ונזכרת ביום מיוחד במיוחד.
    ישבתי במסעדה כשברקע גשם, ברקים ורעמים, הגישו לנו שלל מנות, רובן טובות, אך המנה הכי טובה לדעתי (וגם לדעתו של זה שהיה עמי) הייתה מנת שרימפסים אדירה. פשוטה, אך פראית וקדמונית בטעמיה.
    אני חושבת שהמנה הזו שלך עולה על ההיא בכמה מונים.
    החמימות והנימוחות של הפולנטה בשילוב המרקם הכה מיוחד של השרימפסים והתוספת של הפטריות מהווים קומבינציה מושלמת , כך שכל מרכיב מהווה עיקר העיקרים ועם זאת השילוב ביניהן יוצר סימפוניה אדירה.
    וורי לייק.

    השבמחק
  4. וווווואאאוו.... איזה בלוג שווה! יש לי יותר מידי רשומות לto do list וזאת בהחלט הולכת לככב כאחת המנות הראשונות.
    כמה כייף שמצאתי אותך והכי כייף שאתה אוהב כ"כ אגוז מוסקט, כמוני.
    מחכה להתחיל בבישולים, מבטיחה לעדכן (כנראה שעדכון ראשון יגיע מחר..).
    יאמי!

    השבמחק
  5. הי, ברוכה הבאה.
    כיף שהצטרפת.. (אם היה לך שם, היה יותר נחמד :))
    אשמח לדיווח.

    תודה על המילים החמות.

    אביעד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...