יום חמישי, 26 במאי 2011

עוף פורטוגזי מתובל, עם צ'וריסו.



זה מתכון עשיר בטעמים, חרפרף, די מהיר להכנה ודורש כמה מרכיבים בודדים..כדי שלכם יהיה תבשיל מדהים. הכל בסיר אחד, להאכיל משפחה שלמה בזמן קצר ביותר.

בתבשיל, משתמשים בחתיכות עוף כגון; שוקיים, ירכיים חזה ועוד. אך אני החלטתי ללכת על החלק הטעים ביותר.
זה שילדים ומבוגרים תמיד מבקשים מהעוף השלם. הוא עסיסי וכיף להחזיק ולאכול, השוקיים כמובן.
יחד עם נקניקיות צ'וריסו אמיתיות (נסו להשיג את המוצר העבה, בעבודת יד ולא את החיקויים הזולים), תפוחי אדמה, פלפל אדום ומעט ירק.. זה יהיה תבשיל שכולם ילקקו את הצלחת עד תומה, ויבקשו תוספת על בטוח.
אתם כמובן יכולים להכין אותה חריפה יותר, או פחות, לפי טעמכם האישי ולפי אלו שמועדים לאכול את המנה.
זה בידיים שלכם כמו תמיד..
המתכון הרשום מטה, כמעט ולא חריף בכלל. אך כן מתובל מאד. בשביל ל"חמם"  עוד יותר, פשוט תוסיפו פפריקה חריפה, במקום המתוקה. כך תקפיצו מעט את מחוג החריפות.

מצרכים: (4 מנות בערך)
4 כפות שמן קונולה
2 פלפלים אדומים קלויים בגריל, מקולפים וחתוכים לרצועות
10 שוקיי עוף נקיים
3 נקניקיות צ'וריסו (גדולות ועבות) חתוכות לחתיכות באורך 3 ס"מ
1 בצל חתוך חצי אמינסה
4 תפוחי אדמה זהובים, קלופים, חתוכים לקוביות גדולות
2 שיני שום
2 כוסות מנגולד\תרד\קייל שטופים וחתוכים לסרטים עבים
מעט פטרוזיליה לקישוט
מעט עירית לקישוט
שמן זית
1 כף פפריקה מעושנת
1 כף פפריקה רגילה מתוקה (חריפה למי שרוצה את התבשיל חריף יותר)
מלח, פלפל לפי הטעם

הכנה:
1 - מצפים את העוף והצ'וריסו בתבלינים בקערה גדולה. מטגנים אותם בסיר רחב וכבד לכמה דק עד להזהבה. טגנו חצי כמות בכל פעם כדי לשמור על חום גבוה. הוסיפו את הבצל ותפוחי האדמה את השוקיים המטוגנים וערבבו היטב.
2 - מוסיפים את הירק, את השום ואת הפלפלים האדומים, מתבלים במלח פלפל וממשיכים לבשל ל 5 דק' נוספות עם מכסה.
3 - מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 25 דק, או עד שהעוף מוכן. מרימים את המכסה וממשיכים לצלות לעוד 10 דק' כדי לקבל צבע אדמדם וכהה יותר. מוציאים, מקשטים בפטרוזיליה, עירית וזרזיף של שמן זית ומגישים.



בתאבון,
אביעד.

4 תגובות:

  1. שלום אביעד,

    בתור דרום אמריקאית אשר חובבת בשר בטירוף וזוכרת טעמו של צ'וריסוס טוב, טרם מצאתי מקום אשר מוכר צ'וריסוס הראויים לשמם..האם יש לך מקום מומלץ לרכוש כאלה? אגב אבי קונה צ'וריסוס קפואים ממסעדת "אל גאוצ'ו" אבל לצערי בטעמם הם לא ממש פסגת הנקניקיות הדרום אמריקאיות.(אולי כי הן לא עשויות מהבשר? (ב"ה" הידיעה)

    השבמחק
  2. הי קרינה,
    אני ממש לא בטוח שהצ'וריסו המקוריים עשויים מ ה-בשר. אבל יש שם ללא ספק תיבול שבארץ מתקשים להגיע אליו.
    יש כמה מוקדים מיוחדים שמהם אני רוכש.
    1 - מעדניה מיוחדת מאד שנמצאת לא רחוק מבייתי שהם עושים לבד. הנקניקיות שלהם מעולות.
    2 - יש אל אלן טלמור כמובן שעד כמה שאני זוכר הוא מעולה, גם בצ'וריסו.
    3 - יש בחור חדש שיצרתי עמו קשר שמכין בבית יותר מ 12 סוגי נקניקיות משובחות מאד, בקרוב אעלה סקירה עליו ועל מוצריו.

    השבמחק
  3. היי אביעד,

    ראשית, המון תודות על המידע בקשר לחנויות... לצערי לא ציינת היכן הן נמצאות (כתובת/טלפון)...
    ולסיום הארה: בדיקה קצרה שערכתי בקרב "זקני ארגנטינה" אשר אכלו שם כמויות בלתי נלאות של בשרים מכל סוג ומין, העלתה כי רוב נקניקיות הצ'וריסוס בארגנטינה עשויים בשר חזיר או לחילופין מתערובת של חזיר עם בקר (אולי זו הסיבה שהיה יותר טעים?) וכמובן כפי שציינת, התיבול..
    ונעבור למחמאות: אי אפשר להתנתק מהאתר הזה שלך, הן מהתמונות והן מההסברים (מרתק..פשוט מרתק).... אם אפשר היה לנקד את האתר בכוכבי מישלן, הייתי עושה זאת בשמחה.

    השבמחק
  4. תודה לך.

    לגבי החנות שהתכוונתי אליה.
    זו מעדניה\קצביה שנקראת "שמחה" והיא נמצאת בשד' הנשיא בחיפה.
    הם מייצרים שם כמה סוגי נקניקיות, כולל צ'וריסו. מבשר לבן ובקר יחד כאמור.

    מאלן טלמור תוכלי להזמין ולגשת לקחת. הוא נמצא בראשון לציון. תוכלי לברר על דרך התקשרות דרך האינטרנט.

    ולגבי האחרון, הוא עובד בעיקר בצפון הרחוק (הוא גר ליד טבריה) אך עושה משלוחים לכל הארץ אם הכמויות גדולות מספיק. לו יש מגוון נקניקיות מדהימות גם כן.. כאמור, בקרוב תעלה רשומה בעקבותיו.

    אביעד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...