יום שבת, 19 בפברואר 2011

פסטה עם שרימפס, ברוטב יין לבן



פסטות ושרימפסים, כפי שאתם רואים מככבים בבלוג, ולא בכדי.
פסטה הוא מאכל שתמיד טעים ותמיד כיף להכין ושרימפסים.. טוב נו.. אין הרבה מה להגיד..
רק שהם טעימים בטירוף ומהירים להכנה.. (כל עוד לא אתה יושב ומנקה אותם כמובן)..

האיטלקים, בעיקר בצפון המדינה.. אוכלים המון פירות ים. הפסטות והתבשילים שלהם הם גם בדרך כלל בצבע "לבן".
הצבע ששולט בדרום, הוא בדרך כלל יהיה "אדום" מעגבניות, שמן זית וכדומה.
הצפוניים, דומים מאד לצרפתיים. חמאה, יין לבן, פירות ים וכדומה.

מתכון הפסטה שלפנינו, קל ומהיר מאד להכנה.. ולא דורש מצרכים רבים.
תוך 8 דק' (הזמן שהפסטה מתבשלת לה במים רותחים), יש לנו ארוחת מלכים!

מצרכים: (4 מנות)
40 חסילונים קלופים ונקיים
50 גר' חמאה צהובה משובחת
1 כף שמן זית
3 שיני שום פרוסות (אפשר להמיר 2 שיני שום, בבצל שאלוט אחד, מי שאוהב קצת פחות שום באוכל)
1 כוס יין לבן יבש משובח (אל תתקמצנו, מה שלא הייתם שותים, אל תשימו באוכל!)
חופן שקדים מולבנים חצויים (ניתן לקנות בשווקים השונים)
1 גבעול בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות
כפית גרידת לימון
כפית פרמזן מגורד

הכנה:
1 - מרתיחים בסיר גדול, מים וממליחים. כאשר המים רותחים, מכניסים חבילת פסטה מסוג ספגטי, או פסטה ארוכה אחרת.
2- באותו הזמן שהפסטה במים, במחבת גדולה ועמוקה, ממיסים את החמאה, יחד עם כף השמן על אש נמוכה..ומאדים את השום\בצלצל עד לריכוך.
מעלים את האש למקסימום ויוצקים פנימה את כוס היין. מצמצים את הנוזלים לחצי ומכניסים את השרימפסים.
מקפיצים כדקה, עד שפירות הים, משנים את צבעם לורוד כתום.
3- בינתיים הפסטה אמורה כבר להיות מוכנה, במידת עשייה "אל דנטה". מסננים אותה אל תוך המחבת
ומערבבים היטב ברוטב. מפזרים את השקדים ואת הבצל הירוק ומכבים את האש. (אם יש צורך, מוסיפים ממי בישול הפסטה- כף אחר כף. כדי לקבל נוזלים באם המחבת יבשה מידי).
4- מגישים בקערה עמוקה מנת פסטה ומפזרים מעליה קצת מגירדת הלימון והפרמזן.

בתאבון,
אביעד.


Shrimps Pasta with White Wine sauce
Pastas and Shrimps, as you can see are staring in this blog and not for nothing.
Pasta is a dish which is always tasty and fun to make and Shrimps, well… there isn’t much to say… only that they are crazily tasty and quick to make {as long as you are not the one who cleans them of course}.
The Italians, mostly on the north, eat plenty of Sea food. The Pastas and their dishes are usually whites; the southern reign color is usually red because of the usage of tomatoes, Olive Oil and such.
The northern are very like the French. Butter, White Wine, Sea food and such…
The Pasta's recipe in front of us is fast and easy to make, it doesn’t require many ingredients. 8 minutes {the time it takes for the Pasta to cook in boiled water} and we have a royal dish!
Ingredients: {4 dishes}
40 peeled clean Shrimps
50gr of fine Yellow Butter
1 tablespoon of Olive Oil
3 spread Garlic Cloves {you can change the Garlic into 1 Shallot Onion for the one who doesn’t like Garlic in his food}
1 glass of fine dry White Wine {don’t be cheap, if you wouldn’t drink it, don’t use it in your food}
A handful of half white almonds {you can buy in different markets}
1 thin spread cut Green Onion Stalk
1 teaspoon of Lemon Zest
1 teaspoon of grated Parmesan
  1. In a large pot - boiled the Water with some Salt. When the Water are boiled put in the Pasta {preferably long ones}.
  2. While the Pasta is in the water, in a large deep pan, melt the Butter along with a tablespoon of Oil on a low stove fire and steam the Garlic/Onion till it soften. Raise the stove fire to maximum and pour in the glass of Wine. Reduce the liquids to half and put in the Shrimps. Toss for 1 minute until the Sea food change their color into pinkish orange.
  3. In the meantime the Pasta should be ready, El Dante. Filter it and add it to the pan; mix it with the sauce. Spread the Almonds and the Green Onion and turn off the stove. {If necessary, you can add the Water from the Pasta's Pot, one spoon after the other to get some fluids, if the pan is too dry}.
  4. Serve the Pasta in a deep bawl and spread some on the Lemon Zest and Parmesan on top.
Bon appétit
Aviad
Translation by -@Gilad Barid

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...