יום שבת, 8 בינואר 2011

קיש ברוקולי צבעוני


האמתי שאם לא היו מבקשים ממני מתכונים 'צמחוניים' לא הייתי חושב לשלב אותם פה יותר מידי. אני קרניבר בנשמתי וכמו שראיתם, אפילו במרק האפונה הצלחתי להשחיל בייקון.

בכל זאת, הנה לפניכם מתכון לקיש ברוקולי צבעוני, קליל ומדהים בהחלט. לכבוד המאורע (כתיבת שורות אלו, במיוחד לידידי LAZY.. ) אפילו לקחתי על עצמי להכין אחת ממש הרגע כדי שלא אטעה במתכון..

אז בבקשה:
אך לפני, צריך להקדים ולספר שלקיש בעקרון יש
שלושה חלקים.
התחתית = קלתית.
המילוי = רויאל.
תוספות - כל דבר שנכניס פנימה.


המתכון לתבנית פאי\קיש בקוטר 26'' (ועוד קצת)

מצרכים לתחתית:
150 גר' חמאה קרה (!) חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח לבן רגיל (280 גר')
1 ביצה טרופה
2 כפות מים קרים במקרה הצורך (שימו לב, מאד יכול להיות שלא תצטרכו)

מצרכים לרויאל:
מיכל שמנת מתוקה (15% ומעלה)
3 ביצים
1 כף קמח מנופה
מלח,פלפל

מצרכים לתוספת:

50 גר' חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן פרוס
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
צרור ברוקולי טרי, חלוט וחתוך לחתיכות קטנות (לא קטנות מידי)
2 שיני שום
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל, תימין

דרך הכנה תחתית:
במעבד מזון (מג'ימיקס) מכניסים את החמאה את הקמח וכפית מלח שולחן ומפוררים בפולסים קצרים כחצי דקה בערך.
מוסיפים ביצה טרופה וממשיכים לעבד בפולסים עד שנוצר גוש בצק אחיד.
במקרה הצורך מוסיפים כף מים קרים אם התערובת פרורית עדיין ולא מוכנה להתגבש.
{בדרך כלל לא צריך, שימו לב שאולי תצטרכו להמשיך לעבד לעוד כמה שניות כדי שהגוש ייווצר-לפני שאתם מתפתים להוסיף מים)
מוציאים את הבצק האחיד ממעבד המזון , מכדררים לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מקפיאים ל 25 דק' בערך להתייצבות.

בינתיים...
דרך הכנת המלוי:
בקערה נוסיף את מיכל השמנת המתוקה ואת שלושת הביצים ונטרוף.
נוסיף את כף הקמח ונערבב עד לנוזל חלק ללא גושים, נתבל במלח ובפלפל ונניח בצד.

דרך הכנת התוספות:
במחבת גדולה - נמיס את החמאה יחד עם שמן הזית. נאדה את הבצל הפרוס יחד עם השום ל 3 דק' על אש נמוכה.
נוסיף את הפלפל האדום ונמשיך לטגן לעוד כ 1 דק'.
נוסיף את הברוקולי, נתבל במלח, פלפל, תימין ונערבב עד שכל הטעמים יתמזגו במחבת.
ונוריד מהאש.

הרכבה ואפיה:
נחמם תנור אפייה ל 180 מעלות.
1 - נוציא את גוש הבצק העגול מהמקפיא ונרדד אותו בין 2 ניירות אפיה מקומחים קלות, עד לעיגול שקוטרו
קצת יותר מתבנית הפאי שלנו.
נניח את הבצק על התבנית, ועם האצבעות נדחוף קלות לגבולות התבנית פנימה. נחתוך את השאריות.
עם מזלג נחורר את תחתית הבצק כדי שלא יתרומם באפיה הראשונית. מעליו נסדר דף אלומיניום שמעליו נוסיף משקולת (זה יכול להיות שעועית יבשה, חומוס, או כל קיטנייה שיש לכם בארון)
נכניס את התבנית לאפייה "עיוורת" של 10-15 דק' בלבד. {למעשה אנו "סוגרים" את הבצק שלא יספח את
נוזל הרויאל לאחר מכן) מוציאים את הבצק האפוי למחצה מהתנור בתום הזמן ומצננים כ 5 דק' בטמפ' החדר.
2 - עליו ניצוק חצי מכמות הרויאל ונוסיף את תערובת התוספות שלנו מן המחבת. ניצוק מעליהם את מה שנשאר מהרויאל
ונפזר קצת פרמזן מסביב לאקסטרא קאנצ' (אופציונאלי).
מכניסים לתנור ל 35 דק' נוספות, או עד שהרויאל מזהיב וריח משכר נישא באוויר.

אפשר להגיש חם (המתינו כמה דק' מרגע הוצאת הקיש מהתנור ועד החיתוך) או קר כמובן.

בתאבון.
אביעד


"A Colorful Broccoli Quiche"
The truth is that if I didn’t ask to give {vegetable} recipes, I wouldn’t even consider putting them in here. I'm a carnivore in spirit and as you've seen before, even in my Pea Soup I manage to involve a piece of Bacon.
However, here you have a very easy incredible colorful Broccoli Quiche. For the special occasion {the following lines are especially for my friend LAZY} I even took upon myself to make one just now, so I won't make mistakes in my recipe.
So there we go:
Before we start, I need to tell you that a quiche is basically divided for three parts.
Bottom: crust
Stuffing: Royal
Adding: everything we put in

The recipe for pie cast 26" {and more}
Bottom Ingredients:
150gr cubes dice Cold Butter
2 glasses of plain regular White Flour
1 scrambled Egg
2 tablespoons of cold water {attention: it very may be you wouldn’t need to use it}
Royal Ingredients:
1 Sweet Cream can {15%}
3 Eggs
1 tablespoon of sifted Flour
Salt / Pepper
Adding ingredients:
50gr of Butter
2 tablespoons of Olive Oil
1 spread White Onion
1 stripe cut Red Pepper
1 small piece cut fresh poached Broccoli Bundle
2 Garlic Cloves
1/3 glass of chop Parsley
Salt
Pepper
Thyme
Cocking the Bottom:
In a food processor: add the Butter, Flour and a teaspoon of Salt and work it in small pulses for about 30 second. Then add the Scrambled Egg and keep working in short pulses until you get a unified lump of dough. If the case needed, add a tablespoon of Cold Water to unify the crumb's dough. {You don’t have to do it in most cases, maybe you need to keep working for a few more seconds till the dough becomes}. Take the unified dough and wrap it with stretch nylon and freeze for 25 minutes.
In the meanwhile…
Preparing the stuffing:
Put the Sweet Cream can and the 3 Eggs in a bowl and scramble.
Add a tablespoon of Flour until receiving lump free liquid, add the Salt and Pepper and put aside.
Adding Cooking:
In a large pan – melt the Butter along with the Olive Oil. Steam the spread Onion along with the Garlic for 3 minutes. Add the Red Pepper and keep cooking for another 1 minutes. Add the Broccoli, Salt, Pepper and Thyme and mix it all till the flavors merge.
Baking and Assembly:
Heat the oven to 180 degrees.
Pull the round dough from the freezer and flatten it between 2 slightly floury baking papers, till receiving a round shape bigger than our pie cast.
Place the dough on the cast and with your fingers slightly push to the margins of the cast. Cut the leftovers. Perforate, with a fork, the dough's bottom so it won't rises in our first baking. Put the cast for first baking of 10-15 minutes tops {in fact we "closed" the dough so it won't absorb the Royal liquid}.
Pull out the half baked dough from the oven and let it cool for 5 minutes in room temperature.
On it, pour some half of the Royal fillings and add the adding mixture from the pan for last pour what's left of the Royal. You can spread some Parmesan {Optional}.
Put it in the oven for another 35 minutes or till the Royal is golden and intoxicating smell is vividly emerge.
You can serve hot {wait a few minutes from the pulling out of the oven till cutting the quiche} or cold.
Bon appétit
Aviad
Translation by -@Gilad Barid

4 תגובות:

  1. נראה פשוט מעולה!

    LazyBoy

    השבמחק
  2. שלום אביעד,
    לאתר שלך הגעתי ממש במקרה...(יד האלוהים)
    ניסיתי למצוא מקום לרשום באתר שלך מחמאה כוללת בנוגע לכל האתרהמדהים הזה שלך אך לשווא ולכן החלטתי להתלבש על קיש הברוקולי הצמחוני כקורבן.. ועליו לכתוב את שמחתי על אתר כל כך מוצלח ו....טעים..בהצלחה לך ותמשיך להעביר עוד ועוד מחוויותך ומידיעותיך הקולינריות..

    השבמחק
  3. הי.
    הבעיה באנונימי, שאין לי מושג עם מי אני מדבר :). אז תודה לך, או לך.
    על כל המחמאות. אני מקווה שתמצא\י את הזמן והכיף להגיב יותר על המתכונים שמצאו חן בעינך, ניסית וכו.

    בברכה,
    אביעד.

    השבמחק
  4. היי אביעד, האנונימי שמחמיא זו היא ולא הוא(סתם לידיעה כללית) ואגב לעת עתה ניסיתי את הפסטה עם קציצות הבשר - יצא אש!!(לא במובן החריף של המילה)פרט לכך ליקטתי לא מעט טיפים להכנת מיני תבשילים.אגב ניסיתי לרשום לך טיפ בנוגע לקיש הברוקולי ומשום מה לא נשלח, בכל אופן הטיפ הוא: לפני הכנסת הבצק לאפייה הראשונית כדאי ומומלץ למשוח את החלק העליון בביצה טרופה או רק בחלמון - ככה נוצרת שכבת בידוד והבצק ישמור על הפריכות לאחר שיוצקים את בלילת הרויאל עליו.תמשיך לבשל אוכל ליגה ולצלם תמונות של אוכל מדהימות שרק מביאות חשק לרוץ למטבח ולבשל..בהצלחה(:

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...