יום רביעי, 9 בפברואר 2011

"כריך אליפות..."


סנדוויצים הם למעשה "סגירת פינה" אצל לא מעט מהאנשים שאני מכיר. אבל לא אצלי... ממש ממש לא.
אצלי כל סנדוויץ (כריך יש לומר?!) מושקע, מתוכנן ועשיר ברכיבים הטובים ביותר שיש לי.
הכל מתחיל מלחם טרי, בגט, פלוט, לחם צרפתי ועוד.. וממשיך לרטבים, בשרים, דגים, ירקות ומה לא..

אחד מהכריכים שאני הכי אוהב להכין לי, הוא כריך האליפות שלי... ובדרך כלל לשעות הבוקר המאוחרות..
(מוקדם בבוקר שמור לחומוס ;) )
בגט כפרי שנאפה בתנור אבן, איולי טרי שאני עושה לבד, שינקיין מעושן, חסה, עגבנייה טרייה..וואו.. כבר נהייתי רעב..
מצלם והולך לאכול.. ברשותכם כמובן.

אז איך עושים?

מצרכים:
1 - בגט כפרי טרי (או כל סוג לחם אחר שבא לכם, אל תתקצמנו, לא על קלוריות ולא על מחירו)
2 כפות רוטב איולי\מיונז משובח
1 כף של חרדל דבש
4-5 פרוסות שינקיין מעושן\מבושל או כל פסטרמה אחרת שטעימה לכם..
2 עלי חסה פנימיים, פריכים שטופים ויפים.
1/2 עגבנייה בשלה מאד פרוסה

הכנה:
טוב נו.. זה לא ממש מתכון אמיתי שיש מה להכין כאן, פשוט מירחו את המיונז והחרדל.. ושימו בבגט את שאר המרכיבים
שיהיה בתאבון!

אביעד.



"Championship Sandwich"

Sandwiches are basically a quick easy food to "munch" for a lot of people I know.
But for me it is not, not by a long shot.
For me each Sandwich is planned, invested and rich with the best ingredients I've got.
It all start with the bread; fresh, Baguette, French bread etc. and goes on to the sauces, meats, fishes, vegetables and so on…
One of the sandwiches I love to make is what I call my "champion Sandwich".
It usually reserved to the late morning hours. {The early morning hour reserve for Hummus} J
A countryside Baguette which baked in a Brick oven, my personal fresh Aioli, smoked Ham, lettuce, fresh Tomato… Wow I'm getting Hungry… I take a few pictures and goes to eat..., with your permission of course…
So, what to do?

Ingredients:
1 Countryside Baguette {or any kind of bread you like. Don’t go cheap on me now, not on the calories or its price}
2 tablespoons of Aioli sauce / Fine Mayonnaise
1 tablespoon of honey Mustard
4-5 pieces of Smoked Ham or cooked one or any other Ham you find tasty
2 inside washed crispy lettuce leaves
1/2 very ripe spread tomato

Sandwich:
Well… it is not a real recipe to cook, just spread the mustard and the mayonnaise and put all the components in the Baguette and Munch away.

Enjoy
Aviad

Translation by -@Gilad Barid

2 תגובות:

  1. איך אתה מכין את האיולי?

    השבמחק
  2. הי, יש המון מתכונים ברשת לאיולי.
    אני עושה:
    מצרכים:
    כפית חרדל דיז'ון
    חלמון אחד מביצה גדולה
    כפית חומץ בן יין לבן
    כפית סוכר לבן
    3/4 שמן קנולה (או זית למי שרוצה איולי חזק, כמוני)
    מלח ופלפל.

    הכנה:
    בקערה אני מערבב היטב במטרפה ידנית את החרדל הסוכר החומץ והביצה.. ומתחיל לזרזף מהשמן תוך כדי טריפה חזקה (אפשר גם במעבד מזון, או בעזרת "סטיק") עד שמתקבלת עיסה הומוגנית וחלקה. בתאבון.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...