יום שבת, 5 בפברואר 2011

צלעות טלה בציפוי פיסטוק, עם רוטב לימון ונענע


את האהבה שלי לטלה ולצלעות בכלל, קיבלתי בין השאר ממסעדות בארץ.
למרות שהגשתן תמיד הייתה בינונית. צלעות מרוטות, סמרטוטיות, מתובלנות לעייפה ועם סימני
חריכת הגריל השחוק.. אך תמיד היה בהן טעם של עוד..

מתכוני צלעות טלה יש במאות.. למרות הטבע שלהן להגמר על המנגל עם קצת מלח ופלפל (שזה מעולה לכשעצמו)
אך הפעם הבאתי לכם מתכון, שאני אוהב במיוחד.
זהו מתכון די קליל להכנה.. ומהיר מאד, כיוון שהכנת הצלעות נעשית בטיגון על מחבת.. ולא בתנור או על המנגל,
מה שמצריך יציאה החוצה והתעסקות לפני.

כמובן שמיותר להכין אתכם לפני, שרכישת צלעות משובחות היא הכרחית כאן וככל שטטיבו לרכוש, כך טעמם
יהיה עשיר יותר ורך יותר.

מצרכים: (2 מנות)
8 צלעות טלה צעיר, נקייות סביב העצם (בקשו מהקצב)
1/3 כוס שמן זית (לטיגון)

לציפוי-
30 פיסטוקים קלויים מומלחים, כתושים (אפשר במעבד מזון בפולסים קצרים, או במכתש ועלי)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות פירורי לחם "זהב"
חצי כפית מלח גס משובח
חצי כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב-
1/3 כוס שמן זית
1 בצל שאלוט (אשקלון) קלוף, וקצוץ דק
2 שיני שום כתושות
4 פטריות שמפיניון קצוצות דק
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף סוכר חום
1 כף דבש
1/2 כוס מים חמים


להכנה:
רוטב -
1 - בסיר קטן, חממו על אש קטנה את שמן הזית, הוסיפו את הבצל וטגנו אותו להזהבה. הוסיפו את השום והפטריות.
ערבבו היטב את המרכיבים בשמן והמתינו 2 דק'.
2 - הוסיפו את מיץ הלימון, הסוכר, הדבש והמים ובשלו עד שהנוזל יצטמצם לחצי.
3 - עם "מעבד סטיק" (מוט ריסוק), רסקו את התערובת, עד לקבלת רוטב סמיך והמוגני וכבו את האש.

לצלעות:
1 - ערבבו בקערה, את מצרכי הציפוי. עסו את הצלעות בעזרת הידיים, בקצת שמן זית וצפו אותן בתערובת.
2 - חממו מחבת רחבה, עם שמן הזית וטגנו ל 2 דק' מכל צד את הצלעות.
3 - הוציאו לצלחת הגשה וצקו עם כפית חלק מהרוטב עליהן, הגישו עוד מהרוטב ליד למי שרוצה תוספת ממנו.
לצערם, צלעות לא נשאר..

בתאבון,
אביעד.



תגובה 1:

  1. אמאל'ה ...
    זה מה שיש לי להגיד לך על זה.
    שבע וחצי בבוקר ומה שבא לי זה להתחרע על האימאימא של זה.
    אימאל'ה, הוא שאמרתי...

    }{

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...