יום שישי, 18 באוקטובר 2013

שורט-ריב חזיר, צלוי בתנור ברוטב מתוק, מעושן וחריף



יש דברים מסוימים שהרבה יותר כיף לאכול בידיים. הטעם אחר, החוויה אחרת ואין מנוס, זה פשוט עולם אחר. אחד מהמאכלים הללו, הוא ללא ספק צלעות. אבל לא צלע גדולה כמו סטייק, אלא שאני מדבר על צלעות גב, או צלעות קצרות (SHORT RIBS) וכן הלאה. שדרות ארוכות של בשר שומני רך, מתקתק, עם טעמים מעושנים, חרפרפים ועוד. יש אין ספור מתכונים, דרכי הכנה ווארסיות ליצור את המנה המושלמת ובארה"ב למשל, ישנן מסעדות ואף רשתות שלמות שזוהי המומחיות שלהן.
אלו מנות גדושות שומן ובשר, רטבים דביקים וטעם אלוהי שאי אפשר להפסיק לשאוב פנימה.
הפעם, החלטתי לעשות עבורכם מן מנה כזו וגם להצליח לעצור שניה ולצלם . תאמינו לי, זה לא קל! ברגע שאני רואה שדרה של צלעות כאלו, אני מתנפל וכדאי לסביבתי להיות ברדיוס של כמה מטרים ממני, פן אחת הגפיים שלהם יצטרפו לחגיגת הבליסה. 

כאמור, לכולם יש את המתכון המנצח וואלה, גם אני יודע איזה עשרה מוצלחים מאד שמידי פעם אני פשוט משנה ביניהם קצת כדי לגוון. אבל בסופו של דבר, אם עומדים על כמה חוקים קטנים, כמעט כל מתכון כזה מוצלח וטעים נורא. 


את המתכון הזה, אני מכין מצלעות חזיר כמובן. לשומרי הכשרות, מתכון לצלעות עגל יגיע בהמשך. 
לא יודע מתי, אבל זה כבר בתכנון. שם, הזמנים ודרך הטיפול קצת שונה, זאת מכיוון שהבשר קצת יותר קשה ומצריך קצת יותר תשומת לב למרקם רך וחמאתי. נגיע לזה. 
אבל לפני כן, הנה לפניכם אחת המנות המצוינות, הטעימות והדי קלות להכנה אם להגיד את האמת
שאני מכיר. 


מצרכים (2-4 אלו מנות לאוהבי בשר):
2 קילו = 4 שדרות קצרות של ביבי ריב
3 כפות פפריקה מעושנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס יין לבן
1 כוס דבש
3 כפות סוכר חום
3 כפות רוטב BBQ  מעושן אמריקאי (יש במעדניות)
3 כפות קטשופ (כן!)
1 פלפלון צ'ילי קצוץ דק (אופציונאלי)
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות סילאן
1 כף אבקת שום
1 כף אבקת בצל


הכנה:
1 – מערבבים את כל המרכיבים בסיר רטבים ומבשלים על חום נמוך עד למסה הומוגנית. 
מערבבים מידי פעם עד לרוטב חלק. סוגרים את האש ונותנים לנוזל להתקרר קצת לטמפ' החדר.
2 – מחממים תנור אפייה (לא טורבו!) על 155-160 מעלות. 
מרפדים תבנית אפייה בנייר כסף, או משתמשים בתבנית חד פעמית (עדיף!) ומניחים את השדרות בשטח פנים אחיד (שלא יהיה בשר על בשר בשום אופן). יוצקים את הרוטב על הצלעות ומעסים היטב מעל הצדדים (יהיה הרבה רוטב מסביב, זה בסדר). 
3 – אוטמים לגמרי! את תבנית האפייה בעזרת נייר כסף ומכניסים לתנור. אופים את הבשר במשך שעתיים עד שעתיים וחצי. פותחים את נייר הכסף, מברישים את הרוטב בתחתית התבנית על הצלעות (הוא יהיה סמיך ועם צבע מרשים!).
4 – מעבירים את תכנית התנור לגריל ומעלים את החום ל 220. צולים את הצלעות עם הצד השומני למעלה ל 2-4 דק' עד שמקבלים צבע וחריכה יפה. 
מוציאים ונותנים לבשר לנוח ל 10 דק' לפחות. 
מגישים


בתאבון
אביעד.




10 תגובות:

  1. אני רוצה גם כמה ביסים :-) מהמממםםםם..

    השבמחק
  2. @וס-אמק איזו מנה ואיזה תמונת.
    ללקק את האצבעות ואת המסך

    השבמחק
  3. אביעד

    שורט ריב וספריבס זה אותו הדבר?

    ירון

    השבמחק
    תשובות
    1. בעיקרון כן ירון. הבעיה זה למצוא את הקצרות כמו פה... לפעמים מוצאים ספריבס ארוכים ויש שם בשר קשה יותר למעשה.

      מחק
  4. אתה צריך לקנות F-150 עם Gun rack , ואז המנה הרבה יותר "הגיונית" :-)

    הצילומים מהממים.

    LazyBoy, Hungry like a wolf



    השבמחק
  5. ממש אשמח לדעת זמן אפייה לשורט ריב בקר ולא חזיר

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...