יום שבת, 29 בינואר 2011

נודלס עוף, שרימפס והפתעות



מתכונים אסייתים, אני מתכוון להוסיף לא מעט עם הזמן.
זהו כבר השני בסדרה הזו (הראשון היה הפה-ננג המדהים).
הפעם משהו קצת פחות רחוק בטעם וקצת יותר מוכר, למרות שאם הוא נעשה טוב,
יהיה קשה לנצח אתכם במסעדות השונות..

זהו מתכון שהתוספת כבר בפנים, הירקות והבשר.
מכינים אותה מהר ואוכלים מקערות עמוקות כשהיא רותחת.

למצרכים: (4 מנות)
3 כפות שמן צמחי
1 חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
10 שרימפסים טריים, או קפואים שהופשרו, חתוכים גס (נקיים מזנבות ושריון)
1 גזר חתוך לג'וליאנים (גפרורים)
1 בצל לבן פרוס לרצועות
1 פלפל אדום\ירוק טרי חתוך לרצועות
10 פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
חופן נבטים עבים
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס לגפרורים
3 כפות סויה בהירה
1 כף סויה כהה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף משחת טום יאם (Tom Yum) - ניתן להשיג בחניות המתמחות
1 כפית סוכר חום (אפשר גם לבן)
300 גר' איטריות ביצים שטוחות, שבושלו במים רותחים כ 6 דק'

להכנה:
1 - בווק מחומם מאד, יוצקים 2 כפות שמן ומטגנים את חתיכות העוף עד שהן משנות את צבען ללבן אטום
ומוציאים החוצה.
2 - מוסיפים את כף השמן שנותרה, את הסויה הבהירה (זהירות זה קופץ!) את משחת הטום יאם ואת הג'ינג'ר.
3 - מוסיפים את הירקות שונים, הפלפל, הבצל, הפטריות, הגזר והנבטים ומערבבים היטב.
4 - מחזירים את העוף ומוסיפים את השרימפסים. מערבבים כמובן הכל יחד ונותנים לכל המרכיבים להתבשל כדקה.
5 - מוסיפים את הנודלס המוכנים לכל המרכיבים בווק ומערבבים היטב.
6 - מתבלים ברוטב הצ'ילי המתוק, הסוכר והסויה הכהה. ממתינים חצי דקה עד דקה ומורידים מהאש.

בתאבון
אביעד.

Chicken Noodles, Shrimps and surprises

Asian recipes, I intend to add quite a bit along the time.

This is the second one in this series {the first was the amazing Pe Nang}

This time it something far by taste but well familiar. However,

if it's cooked well it will be hard to bit you, even by a good restaurant.

This is a recipe that the extras are already in, the vegetables and meat.

It cooked very fast and it is eaten from a deep bowl when it's steamily hot.



Ingredients: {4 dishes}

3 tablespoon of Vegetable Oil

1 small cube diced Chicken Breast

10 fresh Shrimps or ones that been unfrozen, coarse cut {without shells and tails}

1 small "julienne" cut Carrot

1 strip cut White Onion

1 fresh "julienne" cut Red Pepper

10 fresh thin strips cut Champignon Mushrooms

1 handful of thick Sprout

2 cm of small julienne cut Ginger Root

3 tablespoons of Light Soy Sauce

1 tablespoon of Dark Soy Sauce

2 tablespoon of Sweet Chilly Sauce

1 tablespoon of Tom Yum Paste {you can purchase at selected store}

1 teaspoon of Brown Sugar {you can use White instead}

300 gr of flatted Eggs Noodles that has been cooked in boiled water for 6 minutes

Cooking:

  1. In a very heated Wok, pour 2 tablespoons of Oil and fry the Chicken pieces until they become fully white and pull them out to a bowl.
  2. Add the last Oil tablespoon, the light Soy {carful: it jumps} the Tom Yum paste and the Ginger.
  3. Add the vegetables; Pepper, Onion, Mushrooms, Carrot and Sprout and mix well.
  4. Put the chicken pieces back and add the Shrimps. Mix all together and let the entire component to cook for a minute.
  5. Add the cooked Noodles to the ingredients in the Wok and mix them well.
  6. Add the Sweet Chilly, Sugar and Dark Soy for flavor. wait for about a minute and take it out.
  7. serve and eat

Bon appétit

Aviad


Translation by -@Gilad Barid

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...