יום שני, 12 במרץ 2012

פריטטה עם תרד, פורטבלו ופרמז'ן.



ביצים הם אולי מחומרי הגלם שאני הכי אוהב. קל לעבוד איתם ויש להם כל כך הרבה טעם במגוון כה רחב של ואריאציות.
ביצה קשה, מקושקשת, חביתה, רכה, בתור פריטטה, שקשוקה ומה לא. בכל אחת מצורות ההכנה, הן הכוכבות האמיתיות.
קשה שלא לאהוב ביצים. הקטיפתיות והרכות הטבעית שלהן פשוט משכרת. 
פריטטה זו צורה עבה ואוורירית מאד של החביתה הבנאלית. לה, אנו מוסיפים לא מעט דברים כדי להעשיר את טעמה.
הפעם, פריטטה בהשפעות איטלקיות בעיקר (הם בכל זאת המקור). עם עלי ביבי תרד, פטריות פורטבלו בשרניות, פרמזן ועוד. את הביצים אנו טורפים עם מעט חלב כדי לפתוח ולתת להן מעט טקסטורה קרמית. את התערובת אנו ניצוק מעל התרד, הבצל והפטריות שמיטגנות להן במחבת. ד"א אחד הטריקים להשאיר את הפריטטה תפוחה ואווירית מאד זה להכניס כמה שיותר אוויר שאתם טורפים את הביצים וכמובן לא לאפות יותר מידי. ברגע שאתם רואים שהיא מפסיקה להיות דלילה מלמעלה, הוציאה אותה מהתנור.. הנה כבר מתחילים. ממש פשוט, 10 דק' גג ויש לכם ארוחה מדהימה.

מצרכים: (4 סועדים)
2 כפות שמן זית
8-10 ביצים גדולות
2 כפות חלב
חצי בצל לבן קצוץ
סלסלה של פורטבלו חתוכות לרצועות גדולות
חופן ענקי בשתי ידיים של עלי תרד (צעירים)
1/2 כוס פרמז'ן מגורדת
מלח ופלפל טרי
עלי בזיליקום לקישוט (אופציונאלי)



הכנה:
חממו תנור ל 180 מעלות
1 -  בקערה גדולה טירפו ביצים, חלב ומפרמז'ן. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
2 – במחבת ברזל יצוק (או מחבת אחרת שמתאימה לתנור) חממו שמן זית וטגנו קלות בצל על חום נמוך, עד לשקיפות. הוסיפו את הפטריות וטגנו במשך כמה דקה עד שהן משחימות מעט. הוסיפו את התרד וערבבו עד שהוא קמל כמעט לגמרי. תבלו במעט מלח ופלפל לפי הטעם בנוסף.
3 -  צקו את תערובת הביצים והמתינו כ 2 דק' בערך, שהצדדים של הפריטטה יתייצבו.
4 – העבירו את המחבת לתנור שחומם מראש ואפו לכ 5-10 דק', או עד שהפריטטה מפסיקה להיות דלילה.
הוציאו מהתנור והגישו עם לחם טרי, וסלט עגבניות שרי כאופציה.

בתאבון,
אביעד. 


הקלקה על התמונות תביא לכם לראות אותן באיכותן הגבוהה ביותר.
אל תשכחו להגיב. 
C YA.

20 comments:

  1. איך מתאימה לי ארוחת בוקר כזו עכשיו.
    אבל בשורה התחתונה, הפלפלים האדומים, הסקסים, החושניים, השובבים, הם אלה שבא לי להעביר עליהם אצבע.

    השבמחק
  2. נראה מדהים! בא לי בדיוק בזמן. אני בדיאטה וזו נראית מנה מלאה ולא כ"כ משמינה אם לא מגזימים עם הטיגון. כמה נקודות למנה?
    דובי

    השבמחק
  3. אני אוהבת את הפריטטות האלו. בארוחת שישי האחרונה שלנו היתה אחת עם תפוחי אדמה ...

    השבמחק
  4. תודה לכולכם,

    דובי,
    חישבתי עבורך את המתכון- יצא לי בערך 25 נקודות, תחלק לארבע סועדים ייצא לך 6 ורבע נקודות. תוסיף לזה פרוסת לחם עם מעט חמאה ואתה ב 8 לארוחת ערב. שזה מעולה.
    בהצלחה.

    אביעד 

    השבמחק
  5. אין סיכוי בעולם 8 נקודות.
    ואיך הוא יסתפק בפרוסת לחם אחת?
    ואיך מדדת את החמאה?
    וזה המון חלמונים. עדיף לך חלבונים.
    דובי אל תקשיב לו.

    השבמחק
  6. ואוו. תודה אביעד על ההשקעה בחישוב.
    דובי

    השבמחק
  7. אנונימי, כרגע ראיתי את התגובה שלך.
    אני מאמין לאביעד, אתה צריך להכיר את אביעד, אם הוא חישב אז תהיה בטוח שזה 8 נקודות.
    מה שיפה במתכון הזה של אביעד, זה שאתה יכול לשחק עם זה קצת. אני יסבול קצת (בפינה ובשקט) ולא אשתמש ב-8 ביצים ופרמזן אבל אני יהנה ממנה נהדרת כמו זו!
    דובי

    השבמחק
  8. יכול להיות שלא כתבת איפה מוסיפים את הפרמז'ן?
    לא שזה מפריע לי, ושאני לא יכול להבין לבד...
    אבל עדיין (:

    יום נפלא,

    השבמחק
    תשובות
    1. דובי צודק.
      אני לא מכירה את אביעד אבל מכירה היטב את שיטת הנקודות וזו ידידי לא אבל ממש לא מנה של שמונה נקודות
      אבל אתה מכיר את אביעד ואם זה מתאים לך שיהיה לבריאות. מקסימום בשבת אין פינוקים.

      מחק
  9. " אנונימי ציין...
    יכול להיות שלא כתבת איפה מוסיפים את הפרמז'ן?
    לא שזה מפריע לי, ושאני לא יכול להבין לבד...
    אבל עדיין (:

    יום נפלא,"

    טעות שלי, מצטער :), לא שלא ידעת לבד,
    אבל תיקנתי.

    ערב נפלא גם לך.
    א.

    השבמחק
  10. מתכננת להכין לארוחת ערב במיידי!!

    אנונימית יקרה,
    גם אם אינך מסכימה עם הכתוב (ושלא יהיה ספק שזה יוצא 8 נק על הנק העשרונית) אפשר להתבטא בנימוס.

    עשה לי רע לקרוא את התגובה שלך..

    השבמחק
  11. נראה פשוט מעולה חבוב..
    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  12. אוף בדיוק הגעתי למחשב, ואך היה מתאים לי לארוחת ערב "חביתה" כזאת, במקום סנביץ החביתה במזנון הכנסת...

    השבמחק
  13. לא שמונה כי אם: דוז פואה!
    ואם כבר פואה, שיהיה פואה גרה.
    נראה טעים ומעולה.

    יאללה, חייב לטוס... ;)

    השבמחק
  14. 2991 אתה היחיד שיצאת שפוי כאן.
    נעה צר לי מאוד שעשה לך רע לקרוא את התגובה שלי ולא ברור היכן נמצא חוסר נימוס. אבל זכותך.
    דובי תאכל תשתה עזוב נקודות אנשים כאן כבדים מדיי.
    לי בבטן ברור משום מה שמלבדך איש לא לקח קשה. אבל שוב זכותך.
    בקלילות יקירתי... בקלילות.
    יאללה ביי

    השבמחק
  15. פרטיטה לתרד ופורטבלו אה? (F)

    השבמחק
  16. סאמק, אי אפשר להיות א' יותר...

    השבמחק
    תשובות
    1. גם לך תודות על יישור הקו הנדרש (F)

      איך הקטע החדש לשרשור תגובות אה אה? :)

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...