יום חמישי, 15 בספטמבר 2011

עוף בג'ינג'ר ולמון גראס על מצע של שעועית ירוקה, ענבי מוסקט ועגבניות שרי.


כמות המתכונים שאפשר להכין מעוף, או מחזה עוף למשל הם אין סופיים כמעט.
לעוף יש תכונה עסיסית ועדינה שסופגת כל טעם שתוסיפו לו. אם זה מתוק כמו שוקולד, חריף כמו צ'ילי,
חמוץ כלימון, או רענן כמו בזיליקום. בגדול, תוכלו תמיד להוסיף לחזה עוף כל דבר שיעלה על דעתכם וזה "יתפוס". מה כן צריך לדעת? צריך לדעת לא לבשל את העוף יתר על המידה. אחרת. זה לא משנה מה תשימו מעליו. כל ביס שלכם יצטרך להתלוות לליטר מים כדי לבלוע את הפיל הלבן הזה.
הפעם, חזות העוף שלנו יצופו בגרידה של שורש ג'ינג'ר טרי ולמון גראס. אני יודע שנראה לכם שזה יהיה חריף בשל הכמות הגדולה שאנחנו מצפים את העוף, אבל אני מבטיח לכם שיחד עם שמן הזית, הענבים שבמנה ועוד כמה דברים, זה בקושי ידגדג. אבל מה שזה כן יביא, זה עומק! המנה הזו כל כך עשירה ברובדי טעם.. שזה פלא כמעט. חריף ועמוק מג'ינג'ר ומפלפל חריף, חמוץ מעט מהליים, ארומתי מהלמון גראס, מתוק קצת מהענבים מלוח מסויה ועוד. בקיצור.. הלשון שלכם תיבדק על כל שטח פניה. אה כן וגם זמן ההכנה די מהיר, אז אין מה להתעצל. הלוק של המנה מדהים, עם המון רושם לאירוח ברמה גבוהה, או אפילו עבורכם. גם לכם מותר להתפנק. תזכרו, אוכל אוכלים קודם כל עם העניים.


מצרכים: (4 מנות)
שמן זית
2 חזות עוף שלמים, נקיים משומן וגידים וחתוכים בדיוק באמצע
4 כפות שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורד
1 גבעול למון גראס חבוט ופרוס
2 כפות רוטב סויה (1 בהירה + 1 כהה)
1 ליים סחוט טרי (או לימון קטן)
1 כוס ענבי מוסקט חתוכים לחצי
2 חופנים של שעועית ירוקה עדינה חלוטה לכמה דק' עד לדרגת "אל דנטה" 
1 כוס עגבניות שרי (תמר) חצויות
1/2 פלפל ירוק\אדום חריף חתוך לטבעות (ללא הזרעים) {אופציונאלי}
2 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל לפי הטעם
  
הכנה:
1 – נגבו היטב את חזות העוף עם מגבת נייר ותבזקו עליהם את הג'ינג'ר המגורד והלמון גראס.
תבלו במלח ובפלפל ושימו בצד לספוג טעמים. (עדיף לכמה שעות בכיסוי ניילון נצמד במקרר)
1.1  בינתיים אתם יכולים לחתוך ולהכין את הענבים, העגבניות, השום וכל מה שצריך לחתוך.
2   – במחבת גדולה, צקו שמן זית עד כמעט שהוא מצפה את כל שטח הפנים וחממו על אש בינונית.
טגנו את חזות העוף משני הצדדים עד שהם נצבעים בזהב יפה ואחיד. (בערך 3 דק' מכל צד)
3   – הוסיפו למחבת את הסויה ומיץ הליים ותנו לנוזלים לבשל את העוף לעוד 2 דק' בדיוק.
כבו את האש והוציאו את הבשר לצלחת חמה (שימרו חמים להגשה)
4 – במחבת נקייה הזליפו מעט שמן זית ואדו את השום ל15 שניות. הוסיפו את השעועית החלוטה והקפיצו לדקה. תוסיפו את הענבים, עגבניות השרי ו את הפלפל החריף. תבלו במלח ובפלפל לפי הטעם.
בשלו ל 2-3 דק' בדיוק כדי לשמור על פריכות הענבים והשעועית. כבו את האש.

 צלחתו: במרכז צלחת הניחו "חופן" של שעועית, עם עגבניות וענבים ומעל חזה עוף חתוך לשתיים באלכסון.



בתאבון,
אביעד. 

5 תגובות:

  1. טוב נו, פ'סדר.
    אני מסכימה שתכין לי את זה.

    :-)

    מהמם מותק, מהמם !!!

    השבמחק
  2. וואו !

    נראה ונקרא מעלף!

    השבמחק
  3. מהמם! נראה כל כך יפה וכמה פשוט להכין!
    מהמם! כבר אמרתי?

    השבמחק
  4. עוד מנה מהסרטים!

    השבמחק
  5. אפילו את הענבים האדומים הייתי אוכלת (-:

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...