יום רביעי, 4 במאי 2011

אוכף טלה במשרה תפוז, שום ונענע


לא יעזור, בשר זה המאכל מספר אחד מבחינתי ואני משתדל לאכול ממנו כמה שאני יכול. כמובן באיזון המתקבל על הדעת.
מאז שאני גר באזור חיפה, הגישה שלי לבשר כבש/טלה הרבה יותר טובה וקלה, כך שיוצא לי לא מעט לרכוש נתחי טלה ולהכין מהם מטעמים בשנים האחרונות.
בשר טלה, או כבש אוהב בישול בכמה אופנים.. צלייה על גריל פחמים, אפיה בתנור, טיגון על מחבת יצוקה ועוד.
זהו בשר עדין, רך וטעים מאד, שלמעשה כמעט ולא צריך שום רוטב, תוספת או תיבול. חוץ אולי מקצת מלח ופלפל.
אך בכל זאת, אלו עם קצת דמיון, יוכלו להכין מנתחי הטלה- מנות יוצאות מן הכלל, של עושר טעמים מפתיע במיוחד.

המתכון שלפנינו, הוא אחד מהם. סה"כ די קליל להכנה.. ומהיר יחסית גם כן.
התוספת שבחרתי להכין לנתחי הבשר המדהימים הללו.. היא אנטי פאסטי איטלקי מסורתי ממש..
בלי פחמימות.. או קטניות בנוסף לחלבונים.. רק ירק, עשיר בשמן זית, שום ותיבול עדין בלבד.
יוצא טעים במיוחד ומרשים להגשה אם תרצו.

מצרכים: (4 מנות)
8 נתחי אוכל טלה (T BONE) טריים חתוכים בעובי 2 ס"מ (שלא יקחו לכם אצל הקצב את השומן!)

למשרה:
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
גרידה מתפוז אחד
4 שיני שום כתושות
3 כפות חומץ בן יין לבן
4 כפות שמן זית איכותי
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
4 גבעולי נענע קצוצים


להכנה:
1 - בתבנית עמוקה מערבבים את כל חומרי המשרה, ומעסים את האוכפים בתוכם.
2 - מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות (עדיף ללילה שלם)
3 - מוציאים את התבנית כחצי שעה עד שעה לפני ההכנה: מחממים גריל פחמים או מחבת ברזל יצוקה.
וצולים את הנתחים ל 2 דק' מכל צד (למידיום).
4 - מעבירים את מיצי המשרה לסיר קטן. מוסיפים כף סוכר חום ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך.
5 - מגישים עם כף רוטב מעל כל נתח.

בתאבון,
אביעד.


3 תגובות:

  1. היכן אתה קונה את הטלה?

    השבמחק
  2. 3 כפות שמן בן יין לבן ?
    הכוונה היא לחומץ בן יין לבן, נכון?
    :-)

    המתכון נקרא נפלא ונראה עוד יותר נפלא.
    אני מתכוונת לנסות את המתכון אחד לאחד, אני רק אמצא קצב טוב שינפיק לי אוכפונים לוהטים במיוחד.
    יופי של פוסט.
    }{

    השבמחק
  3. אוכפים לוהטים :)
    תגיד, איך עושים את זה בתנור?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...