יום שני, 14 במאי 2012

ניגיסי סוכר וקינמון של מומופוקו



מומופוקו או MomoFuku באנגלית הוא השם הטרנדי ואחד הלהיטים הגדולים בארה"ב. אך את שמה של רשת המסעדות\בתי קפה\מעדניות הללו אין לומר בנפרד, אלא יחד עם שמו של אולי אחד השפים המוערצים, הידועים והטובים ביותר כיום בעולם; דיויד צ'אנג.
האמת, שאת הפתיחה הזו רציתי לכתוב במתכון אחר שקשור לצ'אנג ולאו דווקא עם זה שלפנינו שהוא בעקרון בכלל מתכון של אחת השפיות של צ'אנג במילק בר (milk bar). אחד הסניפים של מומופוקו ששם עושים בעיקר קינוחים, עוגיות, עוגות וכיוצ'.
השפית קריסטינה טוסי קיבלה את המתכון בירושה מאמא שקיבלה מהסבתא והיא מכינה את הנגיסים המדהימים, הרכים והמסוכרים הללו "במסעדה"... היא גם מוסיפה שהעוגיות המצוינות הללו יכולות גם להיות אחת מהתוספות המקסימות ביותר, אם למשל מפוררים אותן על גלידת וניל לאחר כמה ימים שהן מעט מתקשות. אני כבר יכול להרגיש את החול הסוכרי הזה סביב לגלידת וניל אמיתית וחלקה. ב"מילק בר" בניו יורק קוראים לעוגיות הללו "The Greta".. על שם האמא - greta tosi miller.
בקיצור, שוס לא רגיל. מתכון נהדר והכי קל להכנה בעולם ו.. קינוח, משהו שאין כאן הרבה בבלוג לצערי.
אבל אני באמת משתדל להביא מפעם לפעם. אלו עוגיות מדהימות, עם ריח משכר וטעמים רכים, מסוכרים וקינמוניים.. לאלו שאוהבים כמובן.

מצרכים: (המון המון, או הרבה פחות בחיתוך גדול יותר)
1/2 כוס חמאה רכה (בטמפ' החדר)
2 כוסות סוכר לבן
1/2 כוס שמן קנולה
2 ביצים שלמות
1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל משובחת
3 כוסות קמח
1 כפית מלח שולחן
1 כפית אבקת סודה
סוכר קינמון לכיסוי (מכינים ע"י ערבוב חצי כף קינמון ברבע כוס סוכר ומכפילים במידה שצריך)


הכנה:
מחממים תנור אפיה על 180 מעלות
1 – מוסיפים לקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, השמן, הביצים, החלב ותמצית הוניל.. תוך כדי ערבוב על מהירות בינונית. מוסיפים את היבשים; קמח, אבקת סודה ומלח עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
2 – משמנים תבנית 28*38 ס"מ ויוצקים בתוכה את תערובת העוגיות. משטחים בעזרת מרית או סכין לשכבה אחידה. מפזרים מעל את סוכר הקינמון שלנו  שיכסה בשכבה אחידה את כל התערובת. ומכניסים לתנור החם לאפייה למשך 20 דק' בערך עד שהקצוות משחימות מעט. מוציאים מהתנור וממתינים כ 10 דק' לערך.
3 – הופכים את התבנית על משטח עבודה וחותכים קוביות בגודל ביס או עוגיות גדולות יותר לפי טעמכם.

בתאבון,
אביעד.


לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן בפורמט צפייה יפה ועדיף. 



5 תגובות:

  1. נשמע פשוט וטוב:)ינוסה בהקדם! תודה!♫

    השבמחק
  2. בהחלט עושה חשק להזיז את הישבן לכיוון המטבח ולאפות.
    כבר רואה בעיני רוחי איך אני נעמדת על יד התנור להסניף את
    ריח הקינמון המשכר.
    אגב התמונות, יצאו לך ריבועי ספוג שממש מזמינים להניח עליהם את הראש
    ולשקוע בשינה מתוקה תרתי משמע.

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. אני בדרך כלל לא מת על קינמון, אבל פה הוא הצליח להשתלב היטב בקראסט.
      תודה לך,
      א.

      מחק
  3. בוא נאמר כך, אתה יכול להגיד לשפית כריסטינה טוסי, לטוס. את המתכון הזה גם אני ירשתי מסבתא שלי, סבטא טובה ז"ל. וכם מאמי שתחייה.. הירושה התבצעה כמעט בכל ביקור. וכך עוד כמה מאות אלפי אנשים מסביבנו ;-)..

    נ.ב אני סתם נבזי כי הדוקטור אמר לי מפורשות להפחית בקינוחים :-(

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...