יום חמישי, 31 באוקטובר 2013

תפוחי אדמה מטוגנים בשומן כליות

זוכרים את מנת הכליות משבוע שעבר? אז הנה מנת ההמשך שהבטחתי.


אני מניח שכל אחד שיקרא את כותרת המתכון, ירים גבה. אך מצד שני אולי רק אלו שהתנסו בעבר עם כליות או עם שומן כליות בפרט, יבינו קצת יותר על מה אני מדבר. בכל אופן, זהו מתכון צרפתי, כפרי של אחת מהתוספות או המנות הטעימות ביותר שאני מכיר. כמו בכל סיפור טוב, העולם מתחלק לשניים. גם בגזרה הזו יש חלוקה. אלו שאוהבים אורז ואלו שמתים על תפוחי אדמה..
אני מניח שכולכם מבינים שאני יותר איש של תפוחי אדמה, מאשר של אורז נכון? יופי. אז הנה אחד המתכונים הכי קלים ומדהימים שיש להכין מתפוחי אדמה שאצלי בדרך כלל, מגיעים בתור תוספת.
יש פה סה"כ 3 מרכיבים; שומן שנוקה מכליות עגל, תפוחי אדמה טריים מאד ומלח גס. זהו!
שלושת המרכיבים הללו, מרכיבים מנה טעימה, מדהימה, ממכרת ועילאית בכל סטנדרט.

אבל רגע, לפני שאני מתחיל, כמה מילים על השומן המפחיד הזה. שומן כליות מגיע כמובן מנתח הכליות של עגל, עדיף עגל חלב כמובן.
מתחת לכליות יש מן גוש של שומן לבן ומאד קשיח שאם ממסים אותו בחום מחבת, יוצא נוזל שומני מטריף ועשיר בטעמים.
בו אפשר לטגן כל דבר כמעט, בדומה לשמאלץ למשל (שומן אווז) או חמאה. את המתכון הזה אפשר להכין גם עם שני האחרים, השמאלץ והחמאה.. כאשר כל אחד נותן מן טעם אופייני מעט שונה למנה, אך כולם יוצרים בעקרון את אותו הדבר שאנו רוצים כל כך וזה מעטה קריספי ושחום מסביב לחתיכות תפוחי האדמה. יאמיי!

מצרכים: (כמה מנות? תלוי מי אוכל.. )
4 תפוחי אדמה חדשים, קלופים שלמים
4 כפות של שומן כליות מוצק (בעקרון נסו לחשב את הכמות לפי הגודל) – שמאלץ או חמאה כתחליף
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי לתיבול
פלפל שחור טרי (אופציונאלי)


הכנה:
1 – מרתיחים למשך 20 דק' בערך, את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים עד כדי כיסוי. מכבים, מסננים ומצננים באוויר המטבח. חותכים לקוביות גדולות.
2 – במחבת ברזל ממיסים את שומן הכליות על חום נמוך יחד עם שמן הזית עד שהוא נמס כמעט לחלוטין. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומסדרים על תחתית המחבת בעזרת כף עץ. מטגנים לכמה דק' והופכים את תפוחי האדמה בעדינות לצידם השני. כך ממשיכים להפוך כל כמה דק' עד שמתקבלת מעטפת קריספית סביב הקוביות. מוציאים לקערת הגשה או לצלחות אישיות ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי לתיבול.

בתאבון,
אביעד.

7 תגובות:

  1. זהו אביעד, עד כאן.
    הצלחת להכניס לי את השבת בטוב טעם
    תודה!!

    השבמחק
  2. וואלה, עוד תרומה טעימה ומגניבה למפלס הכולסטרול שלי :)

    השבמחק
  3. גמרת אותי אם התמונות האלה.
    (ואתה צריך לשנות את שם המתכון ל- "צ'יפס עורקים" !)

    Lazyboy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...