יום שני, 30 במאי 2011

עוגיות חמאה מלאות בשוקולד נוטלה.




אז לחזור שוב על העניין שקינוחים הם לא בדיוק הצד החזק שלי, לא צריך..
אבל מה שאני כן אוהב מאד מאד, אלו עוגיות. יבשות, רטובות, מלאות בריבה, שוקולד, אגוזים ומה לא.
לייד הקפה, או סתם לנשנוש.
אחד המתכונים המדהימים שאני מכיר ומוכן לאכול בכל רגע, הוא עוגיות על בסיס בצק חמאה פריך מלאות
בשוקולד נוטלה חמים ועשיר בטעמים.

המתכון באדיבות רופאה מדהימה, שהואילה לספר לי איך היא מכינה אותן. זאת לאחר שיצא לי לטעום עוגיות, שיצאו
לה תחת הידיים.

מצרכים:
100 גר סוכר לבן
1 חלמון
200 גר' חמאה רגילה רכה חתוכה לקוביות
300 גר' קמח לבן, מנופה!
2-3 כפות מי קרח (לא חובה, רק אם צריך!)
שוקולד נוטלה
אבקת סוכר לקישוט

הכנה:
1 - במעבד מזון מערבבים לעיסה חלקה, את החמאה, החלמון והסוכר.
2 - מוסיפים את הקמח המנופה ובפולסים מערבבים הכל, עד שהמסה נעשית פירורים גדולים, או גוש אחיד. (לא לערבב יותר מידי.. זה אמור לקחת פחות מדקה).
3 - מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מרדדים בין 2 ניירות אפייה, משטח בצק בעובי חצי ס"מ
וקורצים עיגולים (או כל צורה שבא לכם בעזרת "פורמה"). לכל עיגול שני, קורצים עיגול קטן באמצע.
כמובן מהשאריות, אפשר להכין "משטח" חדש ולהמשיך לקרוץ עד שהבצק מסתיים. (שימו לב שבצק קר, יהיה קל יותר לעבודה פי כמה וכמה, אז כדאי לקרר בכל פעם לפני העבודה)
4 - בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, אופים את העיגולים על נייר אפיה במשך 14-15 דק' , או עד שהם מזהיבים קלות.
5 - מוציאים, מצננים באוויר הפתוח לכמה דק, מורחים על עיגול שלם חצי כפית נוטה וסוגרים עם עיגול מחורץ.
כך ממשיכים, עד שנגמרים לנו העיגולים. מפזרים מעליהם אבקת סוכר לקישוט ומגישים.

בתאבון,
אביעד.



4 תגובות:

  1. בוקר טוב
    איזה יופי

    השבמחק
  2. האם חייבים לרדד בין ניירות או שניתן על השיש?

    השבמחק
  3. הי.
    אפשר כמובן גם על השיש, רק בגלל שהבצק הזה נוטה להיות קצת מעצבן, דביק ושביר,
    אני מעדיף לעבוד ברידוד בין 2 ניירות אפייה וכך תמיד לשמור שהוא לא ידבק ויהרס.
    בהצלחה.
    אביעד.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...