יום שלישי, 9 באוגוסט 2011

לביבות תפוח אדמה, סלמון מעושן, ביצה וקרם גרגר נחלים



לפעמים הדברים הפשוטים בחיים הם גם הטובים, הטעימים, הנעימים ואלו שאנחנו מתחברים אליהם הכי הרבה.
חשבתי לא מעט על ארוחות קלילות. כאלו שאפשר להכין לארוחת ערב, בוקר או בראנצ'.
שיהיו תמיד טעימות, לא מהמון מרכיבים ושלא יקחו יותר מידי זמן כמובן.
אך כמו כל דבר שאני מכין, שלי לפחות נראה די פשוט ומהיר, יהיו כאלו שיגלגלו עניים או יתפנקו ויעזבו.
כולי תקווה שיש ביניכם כאלו שיודעו להעריך את הטעמים הפשוטים. הם מתחברים כל כך טוב ומהווים סינרגיה מופלאה
בפה.
הנה לפנינו מתכון כזה, פשוט, נחמד, נראה טוב ומתאים לכל שעות היממה.

מצרכים: (4 מנות בערך)
3-4 תפוחי אדמה אדומים, בינוניים. קלופים ומגורדים גס
1 בצל לבן מגורד דק
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
1-2 ביצים גדולות טרופות
2 כפות קמח לבן
מלח ופלפל שחור גרוס
3-4 שומן אווז (שמאלץ) לטיגון (אפשר להחליף בשמן רגיל, לתוצאה קצת פחות טובה לטעמי)
4 ביצים שבושלו במים רותחים כ 5 דק' בלבד.
4-8 "סרטים" של סלמון מעושן מסוג איכותי
צרור של 'גרגר נחלים'
3/4 כוס שמנת מתוקה
מלח ים אטלנטי
פלפל לבן גרוס

הכנה:
1 – סננו היטב את הנוזלים מתפוחי האדמה, תערבבו אותם יחד עם הבצלים, הקמח והביצה עד למסה הומוגנית.
תבלו במלח ובפלפל שחור גרוס לפי הטעם.
2 – חממו במחבת בינונית עד גדולה, שומן אווז (שמאלץ) וטגנו את הלביבות בגודל כף מהבלילה (בערך 6X6 ס"מ) עד להזהבה מושלמת משני הצדדים. להעביר אל צלחת עם נייר סופג לבינתיים.
3 – את צרור עלי גרגר הנחלים חילטו במשך כמה דק' במים רותחים ומומלחים קלות, לסנן ולשטוף במים קרים מאד כדי לעצור בישול! תחממו בסיר קטן את השמנת והוסיפו אליו את העלים החלוטים. ערבבו היטב ותבלו במלח ובפלפל. בעזרת בלנדר מוט, הקציפו את הרוטב עד שהוא חלק ומשיי בצבע ירוק בהיר.
4 – לצלחת: במרכז צלחת הניחו זוג לביבות, מעליהם, סרט של סלמון מעושן, חצי ביצה והזליפו מעט מהקרם העשיר מעל. אפשר להוסיף עוד נגיעה של מלח ים אטלנטי ופלפל לבן גרוס מעל הביצה.

בתאבון, 
אביעד.


Potatoes pancakes, smoked salmon, egg and watercress cream

Sometimes the simple things in life are the best things, the delicious and the pleasant ones we are strongly attached to.
I thought plenty on light meals, meals you can make for dinner, breakfast or brunch. They will always be tasty and not with many ingredients and of course will not take long to make.
However, like anything I make, mine seems quick and simple but there always be some who roll their eyes or will be spoiled and leave.
I strongly hope there are among you who will know to appreciate the simple flavors. They are well connected and have a wonderful synergy in the mouth.
Here is such recipe, simple, nice, looks good and fit for any time in the day.

Ingredients: {4 dishes}
3-4 red medium potatoes, peeled and coarsely grated
1 white onion, thin grated
2 green onion stalks, thin chopped
1-2 large eggs, scrambled
Salt and ground black pepper
3-4 goose fat {schmaltz} for frying {you can change it with regular oil for a less result}
4 eggs, cooked in boiled water for only 5 minutes
4-8 strips of smoked salmon, high quality
1 stalk of Watercress
3/4 glass of sweet cream
Atlantic sea salt
Grounded white pepper

Cooking:

  1. Filter the fluids from the potatoes well, mix them with the onions, the flour and the egg to a homogenous mass. Spice it with salt and grounded black pepper to taste.
  2. Heat the goose fat in a medium pan and fry the pancakes, palm size {about 6x6cm} until perfect golden from both sides. Transfer them to a plate with a paper towel for now.
  3. the watercress stalk scald for few minutes in lightly salty boiled water, filter them and wash with very cold water to stop the cooking! Heat in a small pot the cream and add the scalded leaves. Mix it well and spice with salt and pepper. With a blender stick, beat the sauce so it will become silky smooth in a light green color.
  4. plating – in the centre of the plate place two pancakes and on top a smoked salmon stripe, half an egg and drizzle some of the rich cream on top. You may add a touch of Atlantic sea salt and grounded white pepper on the egg.

Appetite
Aviad  

Translation By - Gilad Barid

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...