יום חמישי, 10 בנובמבר 2011

סטייק טרטר, ביצת שלו טרייה וטוגני שאלוט



נראה שבארץ מנת הבשר 'הצרפתית' הזו לא ממש עשתה "עלייה". "סטייק טרטר" מורגש כמו מחסום פסיכולוגי בעייתי, מכיוון שאנו רואים (או לא רואים בעיקר) את המנה הזו מוגשת, בצורה די נדירה במסעדות הארץ.
טרטר, זה בשר נא שלא עובר שום בישול, מלבד "צריבה" מסוימת מהתבלינים ומהמרכיבים השונים שסובבים סביבו.
כך שאני מבין מאין ה"פחד". הוא מושרש בנו, כעם ששורף את הבשר שלו על המנגל ושם אותו בפיתה עם 7 סוגי סלט וטחינה. 
אני מניח שרובכם מודעים לכך שבשר עגל משובח, אינו מצריך בישול כדי להיאכל. מהבחינה הבריאותית לפחות, זאת אומרת. שלא כמו עוף, או בשר לבן ששם זו סכנה בריאותית של ממש להגיש נא, או אפילו עשוי מדיום.
בעגל אין את זה. אפשר לאכול את הבשר כמו שהוא.. או רק עם חריכה רגעית במחבת, או על הגריל בשביל הטעם.
'סטייק טרטר' מורכב מבשר עגל משובח שכזה, ללא שומן, או חלקים שאינם אכילים. שאליו אנו מצרפים מרכיבים כאלו ואחרים שיתמזגו ויתמכו בטעמו העדין.
בסופו של דבר זה מצריך אני מניח, מן קפיצת ראש מסוימת (רוחנית בעיקר) על מנת לנסות. לאחר מכן זה בידכם ובפיכם.. להמשך התשוקה והתאווה למנה הזו.
זו מנה שברגע שטועמים, כל המחסומים נופלים חיש קל. הטעם העדין כל כך, משולב טעמים ברבדים מאוזנים ונכונים כל כך. המרקם החצי גושי אך המחליק והקרמי של בשר כה משובח, יחד עם צירופי המרכיבים האחרים הוא אחד מאלו שתיקחו עמכם לחלומות. אז הנה, ללא הקדמות נוספות -


מצרכים: (4 מנות)
600 גר' פילה עגל מיושן נקי לגמרי משומן גידים וכיוצ'
1 חלמון ביצת תרנגולת
1 כפית חרדל דיז'ון חלק, משובח
1 כף בצלצלי שאלוט קצוצים
1 כף צלפים במלח, שטופים, מסוננים וקצוצים גס
6-10 טיפות של רוטב טבסקו, לפי הטעם
1 כפית רוטב וורסטרשייר
3 כפות שמן זית הכי טוב שיש לכם
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם (לא להגזים, להתחיל מעט ולתקן תיבול לאחר מכן)

4 ביצי שלו
3-4 בצלצלי שאלוט גדולים פרוסים לטבעות
1 ביצה טרופה
3 כפות קמח
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
1 – נקו את הבשר שוב (אחרי שהקצב שלכם ניקה אותו עבורכם) והקפידו שיש בידכם נתח נקי עד שלמות- משומן, גידים, קרום כסוף וכיוצ'.
התחילו לקצוץ את הבשר בעזרת סכין גדולה וחדה עד שאתם מגיעים ל"שבבי בשר" קטנים, אך לא מעוכים או מרוסקים.
2 – בקערה בינונית צרפו את חלמון הביצה, החרדל, הצלפים, השאלוט הקצוצים, וורסטרשייר, טבסקו וטרפו היטב. הוסיפו את שמן הזית והמשיכו לטרוף. צרפו את הבשר יחד עם הפטרוזיליה והמשיכו לערבב עד לתערובת הומוגנית. תבלו במלח ובפלפל. ערבבו. טעמו ותקנו תיבול. כסו בניילון נצמד ושימרו בצד במקום מוצל (עד שתסיימו את ההכנות הבאות).
3 – בקערה קטנה הוסיפו את הקמח וטבלו את טבעות הבצל בביצה טרופה ולאחר מכן בקמח. טגנו את הטבעות בסבבים קטנים, בסיר קטן עם שמן קנולה. עד להזהבה. הוציאו החוצה בעזרת כף מחוררת, או מלקחיים לנייר סופג ובזקו מייד מלח גס.

צלחתו – באמצע צלחת יפה הניחו RING ובעזרת כף צקו מתערובת הטרטר. הדקו בעזרת גב הכף עד לשפת ה RING. בתנועה זהירה, הרימו את ה RING מעלה. על מגדל הסטייק הניחו חלמון ביצת שלו ומסביב טבעות שאלוט. הזליפו מעט שמן זית סביב ופטרוזיליה קצוצה לקישוט אם תחפצו.

בתאבון,
אביעד.


הקלקה על אחת מהתמונות תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימלית.
אה, כן, כמובן- אל תשכחו להגיב ולספר לי מה אתם חושבים, על המתכון, המנה, התמונות ועל הצלחתכם בשבירת המחסומים.

C YA..

15 תגובות:

  1. הצילומים ממש יפים
    אבל אני חייב לתקן שלא משתמשים בביצה שלמה אלא רק בחלמון, גם אם זה של שלו
    החלק הלבן ממש לא נעים לאכילה כשהוא חי

    השבמחק
  2. היא גיא. אני שמח שאהבת את הצילומים רק חבל שלא קראת את המתכון :-). ב״צלחות״ בפרוש כתוב חלמון.
    (בלי שום קשר שאני אוהב מאד! גם את החלבון לאכול חי)
    תודה מקרב לב ..

    אביעד.

    השבמחק
  3. אחרי שעברתי כמעט על כל הבלוג עשיתי כמה מנות (רוצה את הכל)לא נסחפתי הפעם אבל תודה על כל השאר וגם על מה שיבוא!היכולת שלך להעביר "דברים" אדירה.

    השבמחק
  4. מעולם לא טעמתי, אין ספק שאוכל לעבור את "מחסום הבשר הנא" על מנת לטעום את המנה הזו שנראת ככ מגרה!

    תודה על המתכון!

    השבמחק
  5. ניראה לי כצמחוני,אתה לא רוצה לדעת מה אני חושב על המנה (:
    אבל כמו תמיד, אני מתפעל מהדרך שבה אתה כותב, ואיך שאתה מדבר על המצרכים. רואים שיש בך המון תשוקה (:
    המשך כך!!!
    יום טוב (: ובהצלחה

    השבמחק
  6. ידידי הצמחוני:

    אשמח לאכול את הבשר פה ולהשאיר לך את החסה שמעטרת את הצלחת :)

    וברצינות, למי שכן אוכל בשר: בשר נא משובח ומטופל נכון זה מעדן מטורף. חייבים לטעום לפני שמחווים דעה.

    אני, בא לי כזה עכשיו.

    תודה.

    השבמחק
  7. הצילומים כמו תמיד מעוררי השראה ובלוטות...
    לצערי לא מחסום הבשר הוא המחסום אותו אני צריכה לעבור... חלמון ביצת התרנגולת הוא שמפחיד אותי...
    חזרתי שוב ושוב להביט בתמונות וזה פשוט מושלם... אפילו הטוגנים מונחים בשלמות... (איך?!?!? איך?!?!)

    תודה אביעד.

    נ.ב.
    אותי המתכון הפתיע יהיו הסיבות אשר יהיו

    השבמחק
  8. "מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב הוּא יְבָרֵךְ אֶת אביעד בן x בַּעֲבוּר המתכון המטמטם הזה , לִכְבוֹד הַמָּקוֹם לִכְבוֹד הַתּוֹרָה וְלִכְבוֹד הַשַּׁבָּת (אבל גם יום ראשון, שני, שלישי, רביעי, חמישי ושישי מתאימים לכזו מנה) , אך בעיקר לכבוד התאווה שאחזה בי כעת. וּבִשְׂכַר זֶה הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִשְׁמְרֵהוּ וְיַצִּילֵהוּ מִכָּל צָרָה וְצוּקָה וּמִכָּל נֶגַע וּמַחֲלָה וְיִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יָדָיו עִם כָּל יִשְׂרָאֵל אֶחָיו וְנֹאמַר אָמֵן:

    ולגמרי נאמר אמן.

    אביעד... הרגת !
    הפעם לחלוטין הרגת !
    וכל מילה מיותרת.

    השבמחק
  9. בלוג מדהים! ניסיתי כבר כמה מתכונים והיה מאוד מוצלח!

    יש לי שאלה לגבי הסטייק טרטר - האם ניתן להכין גם מפילה בקר?

    תודה
    לורי

    השבמחק
  10. נראה מדהים! יפה אביעד

    השבמחק
  11. Thanks for stopping by Diva Eats Italia otherwise I would have never found your amazing site

    השבמחק
  12. מרשים מאוד ארכיטקטונית..


    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  13. הי, תודה שוב לכולם.

    לורי - פילה בקר=פילה עגל. בדרך כלל הנמכרים הם העגלים. זה לא עגל חלב, אלא עגל. בקר צעיר :).
    תודה.

    יניב, תודה חבר.
    לייזי.. ללא ספק מרשים ;-)
    (מקווה בקרוב לתת לך "תיקון"..)

    השבמחק
  14. Sandy. Hi,
    You are most welcome here. I trust google translate can do some justice for you (?!)
    but If not, I would glad to translate for you personally the recipes that you crave for..
    Thanks for stopping by.
    Aviad

    השבמחק
  15. אז הבטחתי שאבוא לבקר ואכן באתי.
    וואו! אם יש מנה אחת שישר "קנתה" אותי, זו המנה הזאת. אני מת על טרטר, ובאמת אף פעם לא ניסיתי להכין בבית.
    הצילום, הסטיילינג והוראות ההכנה מעולים!
    אני הולך להזיל ריר...

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...