יום שני, 9 באפריל 2012

פרוסות שייטל צלויות עם רוקט ושום (Strachetti con Rucala)



סטראצ'טי באיטלקית מתורגם ל"סמרטוטים". כך בעצם האיטלקיים "רואים" פרוסות דקות דקות של בשר עגל או בקר. אם תלכו ברומא ותבקשו מקצב, סטראצ'טי, הוא יבין בשנייה מה אתם רוצים.
הוא יקח נתח גדול של שייטל בדרך כלל ויעביר אותו בפורס ענקי של נקניקים. הוא יערום לכם מגדל של פרוסות דקיקות של בשר אדמדם ורך מאד לקחת אתכם. יאמי! את הפרוסות המדלדלות הללו, אנו מטגנים שניות ממש בשמן זית, קצת שום מלח ופלפל וזהו בעקרון. לזה, אפשר להוסיף מגוון של דברים כדי לגוון את המנה הבסיסית והכל כך טעימה הזו.
פה ברשומה הזו, החלטתי להוסיף לסמרטוטים, חופן של אורוגלה רעננה שתתן מן טעם חרפרף ועוקצני מעט. היא גם תעשיר את המנה קצת וגם תגוון את טעם הבשר והשום.
בגדול, אין פה כמעט מתכון. זו מנה כל כך פשוטה שילדים קטנים יכולים להכין אותה ב 3 דק' ולאכול לארוחת צהריים.

מצרכים: (2 מנות בערך)
300 גר' שייטל פרוס לפרוסות דקיקות
2 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן זית
1 חופן של עלי רוקט טריים
מלח גס
פלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם.


הכנה:
1 – מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את השום ל 10 שניות על חום נמוך. מגבירים את האש למקסימום ומוסיפים את פרוסות השייטל למחבת. מטגנים כחצי דקה עד דקה מצד אחד והופכים אותם במחבת לדקה נוספת. מתבלים במלח ובפלפל.
2 – מוסיפים את חופן עלי הרוקט ומערבבים יחד לדקה נוספת. מכבים את האש.

מגישים בצלחת יחד עם לחם טרי, חמאה ליד ושום דבר אחר.
בעצם, אפשר להוסיף כל תוספת שרוצים.. תפוח אדמה אפוי, ריזוטו, פסטה עם רוטב עגבניות, אורז וכיוצ'.

בתאבון, אביעד.


2 תגובות:

  1. פשטות מנצחת, כרגיל אצלך. הצילום הצליח לתפוס את העסיסיות של הנתחים. כל הכבוד חברי.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...