יום חמישי, 21 ביוני 2012

שרימפס "בר בלנאק" ושום

לפני שאני מתחיל בלתאר ולהראות לכם מה הכנתי עבורכם היום, רציתי לאחל רפואה שלמה לאחד מחבריי הטובים ולהקדיש לו ולמשפחתו המדהימה את המתכון הזה ( זה לא המתכון הראשון שאני מקדיש לו, אך הפעם זה התבקש).. למרות החמאה פירות הים והיין שיש כאן, המנה הזו- אני בטוח, שתעשה אותו מאושר ותחזיר אותו לקו הבריאות in no time.


זו מנה שאני כבר המון המון זמן רוצה לפרסם בבלוג, אך בכל עת דחיתי אותה, בעיקר בגין פירות הים שהיו בהישג ידי. עד שסוף סוף מצאתי בדיוק את שחיפשתי. ג'מבו שרימפס אמיתיים, עסיסיים ויפים במיוחד שיוכלו להצטלם כדוגמנים וכמובן להיות כה טעימים.

אלו שרימפסים מסוג קריסטל, בגודל מעל הממוצע וכך גם טעמם. הם נגיסים, בשרניים מאד וחמאתיים ממש. מעולים ומקסימים למנה הספציפית הזו ולמנות נוספות כמובן, שהכנתי עמם ובקרוב יעלו גם כן בבלוג.

הפעם, מנה אדירה שניתן למצוא מידי פעם במסעדות ברחבי הארץ ובעולם כולו כמובן.
בעקרון זו מנה די סטנדרטית של שרימפסים ענקיים, נקיים ומקולפים ברוטב של חמאה, יין לבן ושום.
זה הכול. הרוטב שעוטף את פירות הים כאן סמיך ומדהים מאין כמותו. רוטב "בר בלנאק" הוא אחד האוהבים עלי..עד כדי כך שאחד הפחדים הגדולים ביותר שלי זה, שהרופא יאסור עלי לאכול חמאה לעולם.. סיוט!
יחד עם החמאה יש כאן יין לבן מעולה, חתיכות גסות של שום שהתרכך בבישול, מעט בשר עגבנייה והשוס.. כוסברה! במקום פטרוזיליה שיכלה בקלות להוות תחליף הולם, אך לא מספיק מעניין.
את וואריאציית הכוסברה, במקום הפטרוזיליה שבדרך כלל מתלווה במתכון זה, למדתי ממסעדת ה"מיט בר" בהרצלייה, ששם מכינים מנה דומה לחלוטין לזו שארשום לכם כאן היום. בכל פעם שאני ניגש לאכול שם אני מזמין את מנת השרימפסים שלהם- למנה ראשונה ונדהם בכל פעם מחדש, מהפשטות מצד אחד ומהטעם המקסים והאדיר מהצד השני. יחד עם לחם טרי וקצת חמאה.. יהיה מאד מאד קשה לנצח את המנה הזו מבחינתי. זו אחת האהובות עלי ואחת מאלו שאני חולם עליהן בלילה ולא מעט.
זמן ההכנה, מאד מאד מהיר.. אך דורש קצת תשומת לב לחום הלהבה מתחת למחבת עבור האמולסיה של הרוטב. הנה הנה ...אני כבר מגיע לזה.


מצרכים: (2 סועדים)
8-10 ג'מבו שרימפס מסוג קריסטל נקיים ומקולפים (או לנגוסטין אם אתם באזור שניתן להשיג)
50 גר' חמאה צהובה משובחת! (אני בדרך כלל משמש ביותר, אבל לא ממש מודד.. אז קחו בחשבון)
1/3 כוס יין לבן (הכי טוב שאתם יכולים!)
1/4 כוס ציר עוף צח (או מים)
3 שיני שום חתוכים בגסות
1/2 עגבנייה בשלה ללא זרעים, חתוכה לקוביות קטנות
1 שאלוט קצוץ
חופן עלי כוסברה שלמים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי

הכנה:
1 – במחבת גדולה ועמוקה המיסו 30 גר' חמאה על להבה קטנה(!), הוסיפו את השום והשאלוט ואדו במשך כמה דק' עד לשקיפות. הוסיפו 2 כפות מהציר וערבבו (השום והבצל יתרככו עוד יותר).
2 – הוסיפו את העגבניות וערבבו שוב. הוסיפו שוב 2 כפות מהציר ואת היין. הגבירו מעט את הלהבה וצמצמו את הנוזלים של היין בחצי.
3 – הוסיפו את השרימפסים ובשלו עד שהם מתחילים לקבל צבע ורדרד. הפכו את פרות הים לצידם השני ובשלו שוב עד לשינוי צבע. בעזרת מלקחיים הרימו את השרימפסים לקערה בצד.
4 – הזיזו את המחבת מהלהבה והוסיפו את יתרת החמאה לתוכה. ערבבו בעדינות בעזרת כף את הרוטב יחד עם החמאה החדשה, עד להיווצרות אמולסיה\רוטב חלק והומוגני (אם צריך להוסיף קצת ציר או חמאה כדי להגדיל כמות או לקרמיות נוספת – הוסיפו). תבלו במלח ובפלפל שחור והחזירו את השרימפסים חזרה. ערבבו ובשלו לדקה נוספת לחמום. הוסיפו את הכוסברה וכבו את האש.

 

הגישו בצלחות חצי עמוקות יחד עם לחם טרי וחמאה.

 בתאבון, 
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות כמו תמיד, תביא אותכם לפורמט צפייה עדיף ויפה יותר.


10 תגובות:

  1. איזו מנה טעימה.
    ואך אני יודע?!
    כי השף כבר נתן לי לטעום אותה:))
    אוהבים אותך, שף אביעד!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. יש אצלי כסאות שמורים עבורכם בכל זמן שתרצו ותמיד את המנה בהיכון.
      ואני אותכם.

      מחק
  2. הי אביעד,

    קודם כל רציתי לומר לך שאני מאוד אוהב את הבלוג שלך - גם את המתכונים (לא שאני מכין אותם), גם את התמונות וגם את צורת הכתיבה; רואים שיש לך תשוקה אמיתי ונפלאה לאוכל.
    אז קודם כל - תודה.

    יש לי 2 שאלות/בקשות (אם אפשר):
    1. האם זה יהיה אפשרי מבחינתך לצלם גם את שלבי ההכנה (אני מבין שהדבר כרוך בעבודה נוספת)? אני חושב שזה נורא מספק לראות איך מנה הופכת מחומרי הגלם שלה למנה המוגמרת.
    2. האם תוכל להכין מדי פעם גם מנות טבעוניות? אני חושב שזה אתגר לא פשוט (מצד שני, ברוסקטה עגבניות, שמן זית ושום היא טבעוניות...) אבל אני מאמין שאתה בהחלט יכול לעמוד בו :)

    ושוב, תודה רבה על הבלוג הנפלא,

    לירון

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לירון וברוך הבא. תודה רבה על המילים החמות, כבר חשבתי שאיבדתי את כל קוראי..
      לגבי שאלותיך, על עניין צילום ההכנה דסקסנו לא פעם פה ושם.. ואפילו כתבתי על זה משהו באודות פה בבלוג אם אני לא טועה.
      בכל מקרה אני לא כל כך אוהב להכנס לבלוג ולגלגל חצי שעה רשומה של מנה שלוקח להכין אותה 5 דק.. מרגיש לי קצת כמו תכנית בערוץ האוכל.. שעל כל סלט שם עובדים 20 דק. זה מתיש.. מה שעוד זה גם דופק את התזמון במטבח לעצור ולצלם. כמו שאתה שם לב אני משתדל להוציא תמונות טובות ככל שניתן וזה כרוך בזמן ובלא מעט ציוד.. אז תוסיף לזה עבודת בישול מתוזמנת וקיבלנו קטסטרופה .. אני גם רעב מאד אני בדרך! כלל כי את מה שאני מבשל ומצלם עבורכם אני גם אוכל אז זה מרחיק אותי עוד יותר מהמטרה הסופית :)..
      מקווה שאתה מבין למרות שבבלוג יש פה ושם מתכונים עם קצת תמונות ביניים של הכנה..

      לגבי מנות טבעוניות.. זה לא משהו שאני מתכנן (אפילו צמחוני היה לי קשה לשלב, אבל אני מניח שזה קצת יותר קל).. אבל אשתדל להקדיש לך מנה או שתיים בז׳אנר ;) ..

      תודה שוב
      א.

      מחק
  3. יקירי. זו אחת המנות האהובות עליי, אני יושבת פה ומריירת על החמודים הקטנים האלו, אפילו שהם ג'מבואים. יש לי אפילו את טעם השום בפה. רפואה שלמה למי שזה לא יהיה... נשיקות

    השבמחק
    תשובות
    1. אוך הבלונדה הגיעה... תודה נשמה שלי.

      מחק
  4. תמונות מרהיבות, מרחיבות דעת ממש! כמה טוב שאלה רק תמונות ולא אוכל את השרימפס וכך אוכל והמשיך ולהמשיך להסתכל עליהם...

    השבמחק
  5. אמרתי בעבר, ואומר בשנית. אין על הקלאסיקות. חומר גלם איכותי כל כך אפשר רק לקלקל עם מנסים להיות 'אובר חוכם'.
    על הצילומים באמת שאין מה להוסיף: תענוג. כנראה שלא הייתי מתאפק והייתי זורק פנימה עלה\שניים של בזיליקום. רק מתוך הרגל..

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  6. היי אביעד
    זאת הפעם הראשונה שאני נכנסת לבלוג שלך ועשית אותי מאוושרת. אני מאוד אוהבת לבשל ומאוד מאוד אוהבת פירות ים ובשר לבן.
    יש לי שאלה חשובה. אין באזור שלי מקום להשיג פירות ים טריים אלה רק קפואים (בטיב טעם) האם את כל המתכונים שלך אפשר להכין עם קפואים?
    בטח במשך הזמן יהיו עוד שאלות כי אני מתכוונת לבקר כאן הרבה.
    אז תודה מראש ענתי

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ענת. תודה על המילים החמות.
      לגמרי במקרה את המתכון שאת רואה הכנתי משרימפסים קפואים ;-)
      מאד קשה להשיג שרימפס טוב טרי בארץ אז גם אני חוטא בקפואים, אבל!!!
      יש בטיב טעם ובשאר המעדניות שמוכרות היום כמה וכמה סוגים של שריפס מיובא קפוא.
      חשוב מאד לבחור את אלו שבצבע לבן\אפור ולא את הורודים! (הורודים כבר עבור בישול והם פחות טעימים).
      שיהיה לך בהצלחה ואני אשמח לשמוע ממך מידי פעם בשאר הבלוג.
      א.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...