יום שבת, 29 בספטמבר 2012

אנטיפסטי - גריסיני ופרשוטו





לפני כמה חודשים, נסעתי עם חברים למינכן בגרמניה. הנסיעה הייתה בסימן תערוכה מיוחדת שנערכת שם פעם בשנה.. אבל זה קשור לתחום אחר שאני מתעסק בו. בכל מקרה, אם כבר אני בחו"ל, אז לאכול טוב זה עניין הכרחי ואם באירופה, על אחת כמה וכמה. ברב ביקורינו במסעדות העיר "נפלנו" על מבשלות אותנטיות בעיקר, כדי לאכול את האוכל הבווארי, הכבד והטעים במיוחד.
בכל זאת, באחד הערבים הזמנו מקום למסעדה איטלקית באחד מהאזורים היקרים יותר של העיר, ששם
בהפתעה גמורה יש גם מן דרך מאד נחמדה ומודרנית להזמין את המנות.
במקום מלצרים, תפריטים וכל מיני נותני שרות למיניהם, יש מן טבלטים על השולחן שמהם אפשר להזמין כל מנה ומשקה שיש במסעדה. כל מנה שם מצולמת, מתוארת למרכיביה ומתומחרת.
כאשר אתה שולט על זמן הארוחה, קצב הוצאת המנות, התקציב ועוד כמובן.
סה"כ די נוח ברגע שמתאפסים על הטאצ' המעצבן שלו ועל הקטגוריות שהתפריט הממוחשב מסודר.

המסעדה ענקית ומעוצבת נחמד מאד. התאורה עמומה, השולחנות גדולים והכיסאות נוחים.
בתוך המסעדה היה חמים וסה"כ האווירה הייתה מעולה.
שתינו כמה בקבוקי יין וחלקנו לא מעט מנות מהתפריט. מנות בשריות, פסטה, פירות ים, מנות ראשונות ועוד. אחת מהמנות האנטיפסטי שהגיעו לשולחן הייתה זו שלפנינו היום.
מקלות גריסיני פריכים אשר עליהם מגולגלים פרוסות פרשוטו איטלקי, חמצמץ, שמנוני ועדין.
מנה מעולה שפשוט התאהבנו בה בצ'יק.
אחד החברים, ישר אמר לי, אתה חייב לעשות אותה בבית ואפילו לבלוג, זה שוס! (לא בטוח שהוא אמר את המילה שוס, אבל זה היה ה VIBE הכללי).. אמרתי לו כבר אז, שזה די פשוט ואין פה כלום.
מה אני אכתוב? תקנו גריסיני ופרשוטו תגלגלו ותגישו? זה מטומטם לגמרי.
אבל בסופו של דבר כמה חודשים אחרי, הנה, היא פה. קצת בשביל כבודו של החבר וקצת בשביל "הקטע", צורת ההגשה והרעיון הכללי. בסה"כ זה זו מנה עדינה שיכולה להוות פתיח מופלא, מקורי ונחמד מאד לכל ארוחה. איטלקית או אחרת ועל כל שולחן. אפילו בשביל נשנוש מעל השייש במטבח שרעבים מאד "ואין מה לאכול בבית"...
אז הנה, המתכון עלייק של אנטיפסטי מקורי ממינכן ;)


מצרכים –
1 חבילת גריסיני "קלאסי" של מאיר בייגל
פרוסות דקות של פרשוטו איטלקי איכותי
עלי מרווה לקישוט

הכנה:
1 – מגלגלים את פרוסות הפרשוטו על חציו העליון של הגריסיני ומגישים בצלחת מרכזית לשולחן הארוחה.



בתאבון,
אביעד.



5 תגובות:

  1. אוף, אין אפשרות עריכה :( אז מחדש...

    כמה פשוט ככה זה בטח טעים.
    והגריסי מחיטה מלאה לא?! :)

    וייאלה מינכן, אינשאללה, שנה הבאה אני בא

    השבמחק
    תשובות
    1. אתה כנראה תיסע לבד ;)
      אנחנו השנה כנראה לא נוסעים ..

      בכל מקרה, גריסיני ופרשוטו יש אצלי תמיד.. אז לא צריך לנסוע עד לשם
      א.

      מחק
  2. כמה פשוט - ככה הורס!
    נראה נשנוש עם פוטנציאל התמכרות גבוה ביותר :)
    ואין כמו אוכל גרמני משובח...

    השבמחק
    תשובות
    1. אווו כמה שאת צודקת.
      נראה לי הולך בול עם בירה ובייגלה ;)

      מחק
  3. פוסט משעשע למדיי
    קליל קליל קליל

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...