יום חמישי, 31 בינואר 2013

שיפודי שרימפס בטריאקי


אני "חולה" על שרימפס. טוב אפשר להבין את זה מכמות המתכונים המטורפת שיש כאן בבלוג עם פרי הים הזה, נכון? יופי.
אז הנה עוד אחד J. הפעם בסגנון אסייתי עם המון רטבים, שמרכיבים בסה"כ את זה שאתם מכירים בתור "טריאקי".
היה לנו כבר בבלוג מתכון עם טריאקי, זוכרים? "שיפודי עגל בטריאקי". שם כבר דיברתי על לקנות רוטב מוכן או לעשות לבד. כמו שם, גם פה תוכלו להכין לבד לפי המתכון או לקנות רוטב מוכן אם תרצו. ד"א הטריאקי שאתם מכירים מסושיות וכיוצ'- הסמיך והמתקתק הוא לא בדיוק הטריאקי המקורי והרוטב שקונים בשווקים האסייתים. הרוטב שבא בבקבוקים מאסיה הוא למעשה מן שילוב של הנוזלים שיש כאן במתכון והוא מימי כמו סויה. אותו אנו נמזג עם שום, ג'ינג'ר וגם סוכרים כדי להסמיך מעט לסירופ אותו תברישו על שרימפסים ענקיים. 

אה כן, נסו למצוא כאלו גדולים במיוחד. שרימפסים הכוונה, עסיסיים כאלו, שתוכלו לשפד על שיפוד במבוק מגניב ולא קטנטנים כאלו שלא תרגישו בפה. הרוטב מאד מהיר להכנה ולבשל שרימפס זה עניין של שניות מכל צד.
בקיצור, אחלה מנה, מהירה מאד ואדירה בטעמים, שתלך טוב גם על שולחן סלון לנשנוש לצד בירות או יין ועל שולחן האוכל כמובן גם כן.

מצרכים: (4 מנות ראשונות נגיד)
1 כף שמן בוטנים לטיגון
16 שרימפס טייגר גדולים
3 כפות סויה כהה
3 כפות סויה בהירה
1 כפית מירין
1 כפית חומץ אורז
1 שם שום כתושה
2-3 ס"מ ג'ינג'ר מגורד או קצוץ
2 כפות מי סוכר\דבש\או סוכר חום*
בצל ירוק לקישוט

*אני משתמש בדבש תפוזים, זה נותן טעם מאד מעניין בסופו של דבר


הכנה:
1 – בסיר קטבים קטן מוסיפים את הסויה, המירין, החומץ, שום, ג'ינג'ר וממתיק. מבשלים על להבה נמוכה מאד עד שמקבלים רוטב סמיך והומוגני. מכבים את האש.
2 – מחממים מחבת עם ציפוי שאינו דביק מזליפים כף שמן בוטנים ואת השרימספים בשטח פנים אחיד.
מברישים מעליהם בעזרת מברשת מהרוטב ומטגנים לחצי דקה עד דקה (השרימפס מתחיל לשנות צבע ורוד. הופכים את השרימפסים לצידם השני ושוב מברישים בנדיבות מהרוטב על צידם המטוגן הפעם.
מכבים ומוציאים לצלחת הגשה (ניתן לדקור בשיפוד או בקיסם) מקשטים בבצל ירוק ומגישים.


בתאבון,
אביעד.

6 תגובות:

  1. איזה תצלומים מרהיבים... השרימפס מוארים מבפנים...

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ידידי . כיף לראות אותך פה. כמעט כאילו נפגשנו.

      מחק
  2. איך רואים שבמטבחך החסילונים מתארחים תכופות..
    (ע"פ התמונות (המהממות), אין כל זכר למחלה הישראלית של overcocking שמצמק את החסילון לגודל צימוק :-( ).

    LazyBoy, Hungry like a wolf
    נ.ב.
    דבש תפוזים? כל יום לומדים משהו חדש..

    השבמחק
    תשובות
    1. דבש תפוזים, דבש עם לימון ועוד כל מיני יציאות ישראליות ;) - אבל בכלל דבש עושים מהמון ״בסיסים״, שנותנים המון המון צבע לטעם (התפוז זה משהו אחר כמובן, טעם מוסף)
      לגבי השרימפס.. קונים טובים צולים בטיים נכון אז הכל מסתדר ;)
      תודה!

      מחק
  3. אני מודה שהמילה "בטריאקי", בין אם זה בהקשר של עוף, פירות ים או נודלס
    מרתיעה אותי ברגע הראשון
    כנראה בגלל הטראומה הנפשית מכל המסעדות הכאילו-אסיאתיות
    המטביעות את המנות שלהם בגאלונים שלמים של דמוי-טריאקי של אסם
    אבל הרוטב שלך נשמע ונראה מעולה :)
    כרגיל מעורר תיאבון ברמות, מזל שבדיוק אכלתי משהו...
    ד"שששש

    השבמחק
    תשובות
    1. חחח.. לגמרי! מבין אותך באופן מוחלט.
      מילה בעייתית מאד טריאקי, אבל פה אני מבטיח שהרוטב טעים ומאוזן מאד.
      חוץ מזה שהולך בסט עם השרימפסים הגדולים האלו :-).
      כיף שאת פה.
      תנקס!
      א.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...