יום שבת, 29 באוגוסט 2015

נתחי שייטל בנזיד אפונת גינה


 


מידי פעם הקרייבינג שלי לאוכל ביתי מבושל ומהביל גובר, גם בקייץ המטורף שלנו.
אבל למי יש זמן להתחיל לבשר בשר צלי עכשיו, בסיר גדול עם מלא ירקות שורש, ציר, תבלינים ועוד?
אנו רוצים בדרך כלל משהו שלא אמור להזיז אותנו מהנקודה הממוזגת הטובה בבית,
וכידוע שכל תזוזה מעבר למינימום - חום הגוף עולה ורמת החמצן יורדת, אז לבשל זה עניין של דקות, מקסימום חצי שעה בחום המטבח ופה הסבלנות והחום מכריעים את כף.
אבל, אנחנו שמוכנים לעמוד במטבח ולבשל גם אם זה רק לעצמנו, לא נוותר... בכל זאת, אדם צריך לאכול ארוחה טובה אחת לפחות ביום לא?! כך למשל המנה הזו נולדה, באחד מימי הקיץ המטורפים שהיו לנו בעת האחרונה. עבדתי קשה, נסיעות ועוד והייתי חייב באיזה יום שישי בצהריים ארוחה חמה, ביתית ומפנקת, יחד עם חלה קלועה מהמאפייה ותועפות של פירה שיספוג רוטב עשיר ומתובל... חשבתי לעצמי איך אני מייצר מנה שגם תהיה ממש מהירה וגם תהיה בשרית וגם תשדר
"בית" ואוכל מנחם. אז הנה לפניכם - תכלס, יצא מדהים! פשוט צריך לקחת בחשבון לא לבשל יותר מידי את השייטל והכל בסדר. אז שימו לב לזמנים והכל יהיה פיקס.



מצרכים (4 מנות~);
שמן זית
חצי קילו בשר שייטל חתוך לקוביות 3X3
חצי כוס של ציר בקר (אפשר גם מתמציות, או קובייה של OXO)
שקית אפונת גינה של סנפרוסט (אני אוהב את הקטנה)
2-3 גבעולי סלרי טריים חתוכים אמינסה
1 גזר גדול, חתוך ברנואז (או כל צורה שבאה לכם)
1 בצל סגול או לבן, קצוץ
3 שיני שום פרוסות דק
1 קופסת שימורים (קטנה) של עגבניות חתוכות (אני משתמש ב MUTI)
1 כף רסק עגבניות משובח
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כף שטוחה כמון
1 כפית צ'ילי יבש (אופציונאלי)
1 כוס מים
פטרוזיליה לקישוט ורעננות

הכנה:
1 - במחבת גדולה ועמוקה מוסיפים שמן זית לטיגון, ממליחים ומפלפלים את נתחי השייטל קלות ומטגנים לדקה -שתיים את הנתחים בסבבים קטנים ומוציאים לקערה בצד (שימו לב, זהו נתח שצריך להיות בחום בשניות בודדות כדי להיות מוכן, בדיוק כמו אנטריקוט למשל. אז להקפיד שלא לצלות יותר מידי! הבשר יהיה גם ברוטב לעוד 2 דק' בסוף, אז אל דאגה, הוא לא יהיה חי!)
2 - באותה המחבת, לאחר הטיגון, מוסיפים את הסופריטו - בצל, גזר וסלרי ומאדים על חום בינוני עד להזהבה קלה.
מוסיפים את השום ואת האפונה (אפשר קפוא). מערבבים היטב, מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות, ציר הבקר ומים עד חצי הגובה. מכסים ומבשלים ל 10- 15 דק' לא יותר.
3- מורידים את המכסה, מוסיפים את השייטל שהמתין בצד ומערבבים יחד את הנזיד עם הבשר. מבשלים יחד ל דקה או שתיים נוספות ומורידים מהאש.



מגישים עם פירה חם, חלה או לחם טרי ואוכלים בתאבון.
20 דק' הכנה ובישול ויש לכם מנה ביתית מדהים!



בתאבון,
אביעד.



תגובה 1:

  1. זה נראה מצוין. במלוא הכנות, אני חושב שהשייטל הוא החלק הכי טוב על הבקר. הנתח הזה כל כך לא מוערך כפי שמגיע לו...

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...