יום חמישי, 13 ביוני 2013

צלעות חזיר במשרה מי מלח עם סלסה ורדה של פטרוזיליה וצלפים.



מי מלח? וואלה.. כן. אבל לא בדיוק.. מי מלח הם בעקרון התרגום העברי ל "Brine" שזה משרה מימי של מים, מלח, סוכר ותבלינים נוספים. המשרה הזה נספג בעוף, חזיר, הודו וכו.. והמליחות כמו גם הסוכרים יחד עם התבלינים השונים- גורמים לבשר להיות רך, טעים ועסיסי כמו שמעולם לא אכלתם!
אני אוהב מאד "צלעות לבן" ומכין מהם מידי פעם על מחבת הפסים שלי בבית, או כמובן על המנגל שיוצא לי.
המשרה הזה פשוט מקפיץ כל מנה לרמות שאי אפשר בכלל להשוות את החיים לפני ואחרי.
הפעם עם 'סלסה ורדה' של פטרוזיליה וצלפים, שמוגש יחד עם ירקות חרוכים.
מנה מופלאה שההכנה אורכת זמן (המשרה) אך זמן הבישול מהיר מאד. אם תשימו את הצלעות בבוקר במשרה, בצהריים כבר תוכלו לבשל לעצמכם.. אז זה לא כזה נורא בסופו של דבר.

מצרכים: (4-6 מנות)
4-6 צלעות חזיר שמנמנות טריות וורדרדות.

למי ההשרייה - 
8 כוסות מים
חופן גדול של מלח גס
1/2 כוס סוכר חום
2-3 עלי דפנה
1 כפית זרעי פלפל שחור שלמים
1 צרור גבעולי תימין טרי
1 צרור גבעולי רוזמרין טרי

לסלסה-
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צלפים במלח או בשמן זית, שטופים מסוננים וקצוצים גס
1 בצלצל שאלוט קצוץ
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה (מי שאוהב יכול להוסיף עוד)
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית חומץ בן יין אדום

הכנה:
1 – מחממים בסיר קטן 4 כוסות מים ואת כל שאר מרכיבי המשרה עד לסף רתיחה. (הסוכר והמלח בעקרון מתמוססים בשל חום המים וזה מה שאנחנו רוצים בעצם), מוסיפים לנוזל את 4 כוסות המים הנוספים כדי לצנן בחזרה.
2 – בתבנית עמוקה מסדרים את הצלעות בשטח פנים אחיד ויוצקים מעליהם את נוזל המשרה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל3 שעות, מוציאים וממתינים כשעה נוספות להעלות בחזרה את הטמפ' לזו של החדר. (הזמנים הם "לפחות" אפשר וכדאי גם יותר זמן במקרר, אבל לא צריך להגזים ולהשאיר יומיים).
3 – מוציאים את הצלעות מהמשרה, מייבשים אותם במגבת מטבח או בנייר סופג. מחממים גריל, או מחבת פסים מברזל יצוק לחום גבוה. מושכים את הצלעות בשמן זית משני הצדדים, מתבלים בפלפל שחור (לא למלח!!) וצולים עד למידת עשייה מושלמת (סטייק ובכלל בשר לבן לא צולים מדיום או ריר, אלא עד לדרגת עשייה מוחלטת אך לא יותר מזה כדי לא לייבש אותו).
4 – מוציאים לצלחת חמימה.
5 – במקביל מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלסלה

מגישים לכל סועד צלע גדולה, כף של סלסה מעליו וכמובן ירקות צלויים בתנור או על הגריל, תפוחי אדמה, פירה או כל דבר שמתאים לכם.

בתאבון,
אביעד.




5 תגובות:

  1. תגיד, אתה יכול לסדר לי משהו למעלה שיתנו לי לאכול חזיר לפחות פעם אחת?
    פצצות לגבות ידידי

    השבמחק
    תשובות
    1. שתדע לך שבגן עדן אוכלים רק לבן... הם יודעים מה טוב ;-)
      יהיה לך הרבה מזה.
      תודה איש.
      א.

      מחק
  2. עכשיו אתה מדבר... :>>
    הרגת אותי עם צילום הצלחת בסוף.

    השבמחק
    תשובות
    1. או שלום! , חזרת? איך היה???
      תודה חביבי.

      מחק
  3. צלעות לבן ושום מקודדים בתוך ה-DNA של הרומנים.
    אהבתי את הצבע והחריכה. זה סימן היכר של גריל-מן מיומן.

    אהבתי את הצילום של ה"אחריי"..

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...