יום שבת, 6 ביולי 2013

פריים ריב של עגל, שמן זית ולימון - Bistecca a la Fiorentina




תאבת בשרים.
קחו לכם את הלחם, הירקות, הפסטות, הביצים, החמאה, השמנת וכל דבר אחר שאתם מכירים.. והשאירו לי את הבשר.
בשר היה ותמיד יישאר אהבתי הראשונה. כבר בתור ילדים, אחי ואני היינו קרניבורים אימתניים. בנים לשושלת של אוכלי בשר אגדיים של ממש. סבא שלי עליו השלום שהיה בעל פאב מעבר לים.. ואבא שלי שיחיה חיים ארוכים ומאושרים, הם אלו שהשרישו בנו את אהבתנו לבשר ועדיף כמה שיותר משובח. מנקניקים, לפסטרמות, קבבים משובחים וכמובן סטייקים עבים ועסיסיים. הכל מהכול. עם השנים, אהבתי התגברה עוד ועוד. הכרתי נתחים שונים, מאכלים שונים, אך הסטייק הוא זה שניצח תמיד בכל "פייט". היום אם מישהו תוהה מה אבקש לארוחתי האחרונה (אם כזו בקשה תתבקש).. לא יהיה שום ספק שבסטייק עסיסי אבחר.
הפעם, מן רשומת מתכון ללא מתכון באמת. "סטייק פיורינטינה".. זה סטייק נטוראל בסגנון טוסקאני איטלקי.
נתח ענקי של פריים ריב, או פורטרהאוס.. אשר מתובל במלח ובפלפל לרב, נצלה על גריל פחמים עד לדרגת רייר, שעליו מזליפים מעט שמן זית ומיץ לימון. פה המתכון מסתיים מן הסתם. הכללים הם כמובן; למצוא נתח משובח ביותר, עבה ועם עצם (ששם בעצם יש את כל הטעם!) ותשומת לב לזמן הצלייה. כמה כללי אצבע ואתם מתיישבים מול אחד הסטייקים הנהדרים בחייכם. מידי פעם, אני מפנק את עצמי בנתח שכזה. מכין לעצמי אפילו איזו ביצת עין.. פורס מעט רוסטיק טרי וקוביית חמאה ושוכח מכל הצרות בעולם. ארוחה כזו כמובן לא יכולה לחמוק מבלי להשתדך לאיזה בקבוק יין איכותי.
אז פתחו לכם אחד...זו סיבה מספיק טובה.



מצרכים: ("רק אחד אוכל...")
1 סטייק עגל במשקל 500-800 גר' עם עצם. מיושן ועבה (פריים ריב, טי בון.. )
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
מעט שמן זית XV (הכי טוב שיש לכם!)
רבע לימון טרי

הכנה:
1 - הוציאו את הנתח לפחות שעה לפני הצלייה מקירור כדי שיהיה בטמפ' החדר
2 - תבלו בנדיבות במלח גס ובפלפל שחור טרי
3 - חממו גריל פחמים לחום גבוה (ניתן להכין גם על מחבת פסים מברזל יצוק)
4 - צלו את הסטייק כ 1-2 דק' מכל צד עד לחריכה על אש גלויה
5 - העבירו את הסטייק לאזור פחות חם (או הנמיכו מעט את האש) וצלו כ 3-4 דק' (תלוי בעובי הסטייק) מכל צד בשנית
6 - הוציאו את הסטייק למשטח עבודה, כסו אותו בקערה או ברדיד אלומיניום ברפיון לכ 5 דק' (זה ייתן לסטייק להחזיר לעצמו את כל הנוזלים ולהירגע)
7 - הגישו עם זרזיף של שמן זית ומעט מיץ לימון.

בתאבון,
אביעד.




אין תגובות:

פרסום תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...