יום שלישי, 22 בספטמבר 2015

קציצות כבש ברוטב פלפל צ'ומה ואפונת גינה


 את ריחו וטעמו של הכבש לא כולם אוהבים, אבל אלו שהתמכרו, יכולים לזהות את שובל ריח השומן הענוג הזה מקילומטרים. יש לבשר הזה ריח וטעם מאד אופייני ולדעתי ולטעמי לפחות, הוא מעשיר מנות ביתיות שכאלו פי כמה וכמה מכל בשר אחר. אם בקר, עוף או חזיר. לכבש יש נוכחות שאין לשום בשר אחר ופה נמצא כוחו האדיר.
הפעם, קציצות מבשר כבש עשיר ועסיסי שמתבשלות ברוטב פלפל צו'מה אדמדם, חריף ומלא בטעם.
לתוך הסיר, הוספתי כוס של אפונת גינה (קפוא, משימורים, לא משנה מה שיש לכם). גם בשביל להעשיר את הטעמים, את הצבעים וגם לתת לאדמומיות קונטרסט.
המנה הזו מתבשלת די מהר בסה"כ, אך ניתן לחמם אותה על פלטה לסופ"ש במשך שעות. הרוטב רק ישתבח עם הזמן והטעם יהיה עשיר הרבה יותר. הקציצות תמיד ישמרו וטעמה של המנה יהיה טוב ביום השני בדיוק כפי שהוא היה באותו יום הכנתו.
רשימת המצרכים די זריזה ולא מצריכה מסע קניות רחב וקפיצה לשווקים שונים. סה"כ כמה עגבניות, כמה כפיות של רוטב פלפל צ'ומה מוכן שניתן היום לרכוש בכל סופר (אפשר כמובן גם להכין לבד, אבל למדתי שהמוכנים דווקא לא רעים בכלל), בשר טרי עסיסי וטעים ועבודה קצרצרה. את המנה הזו אני מגיש בדרך כלל עם המון לחם טרי, חלת שבת, אורז וסלט ירוק יתאימו פיקס להתלוות אליה. כל אחד לעצמו.. (סיר הכוונה ;) )

מצרכים: (4 מנות~)
שמן זית
לבשר-
500 גר' בשר כבש\טלה טחון פעמיים
3 כפות פטרוזיליה
1 ביצה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
2 שיני שום כתושות
1/2 בצל סגול קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב-
3 כפות שמן קנולה
1 בצל לבן קצוץ
4-5 עגבניות בשלות גדולות, חתוכות לקוביות
2 כפיות גדושות "ממרח פלפל צ'ומה"
2 כפיות פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
2 שיני שום קצוצות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית קימל טחון (רק טחון!!!!)
כוס או שתיים של אפונה,
קורט סוכר
מים לפי העין



הכנה:
1 - בקערה מערבבים יחד את חומרי הקציצות ולשים עד שמסת הבשר נהיית דביקה. מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח ומשאירים בצד למנוחה קלה (אנחנו בעיקר ממתינים שהסודה תפעל קצת)
2 - בסיר בינוני מחממים שמן קנולה ומוסיפים את הבצל יחד עם השום. מערבבים על להבה קטנה עד לריכוך.
3 - מוסיפים את הפלפל צ'ומה ואת התבלינים ומערבבים עד שהריח "נפתח" במטבח. מוסיפים את העגבניות הטריות, את רסק העגבניות וחצי כוס מים. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים כ 20 דק' (על להבה נמוכה).
4 - צריך ביד קציצות בגודל כדור פינג-פונג ומאריכים אותם קצת. מחממים מחבת כבדה עם ציפוי שאינו דביק ויוצקים כשליש כוס שמן זית. מטגנים את הקציצות כחצי דקה בערך מכל צד ומעבירים אותם בעזרת כף מחוררת לסיר עם הרוטב.
5 - בסיום טיגון הקציצות והעברתן לסיר עם הרוטב, מוסיפים את האפונה ושלושת רבעי כוס מים. מערבבים בעדינות (כדי לא לפצוע את הקציצות) מכסים במכסה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ 20 דק' נוספות. מכסים ומגישים.



הערה: הזמנים שניתנו במתכון הזה יכולים להשתנות, כמו גם כמויות הנוזלים. לכל עונה, סיר, מטבח, טבח.. יש השפעות משלו.. כך שיש להשתמש ברגש, בעין ובלב כדי להצליח.

בתאבון,
אביעד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...