יום רביעי, 29 ביוני 2011

מרק בצל צרפתי


אחד המרקים האהובים עלי. אם בחורף או בקיץ - זה ממש לא משנה לי.
הוא טעים, מחמם וכיפי בכל זמן.. ובכל מצב אם כבר.
לפעמים כמנה ראשונה ולפעמים גם כארוחת ערב מלאה (אם באותו יום אני צריך לחשב קלוריות לקראת הערב.. :))
(לא שהמרק הזה פראייר בפני עצמו כמובן כן?!.)

מרקי בצל עם השנים קיבלו שינויים מקומיים, או בכלל וריאציות שונות. אך המנות די דומות בסופו של דבר.
לפניכם אחד המתכונים, שבעיקרו הוא צרפתי קלאסי.
מרק חם ומהביל בצבע חום, עם פיסת טוסט טעים, שעליו גבינה חריפה מותכת ומבעבעת..
לצבע העמוק והיפה, דרוש ס-ב-ל-נ-ו-ת. אין קיצורי דרך! אחרת מפסידים את הטעם המדהים והמתקתק של הבצל.
ובחיאת אנשים, בלי אבקות!!

מצרכים: (4 מנות וקצת)
ליטר וחצי ציר עוף או עגל
50 גר' חמאה טובה מאד
5 בצלים לבנים קלופים, חתוכים לחצי ופרוסים
2 פרוסות בייקון, חתוכות לריבועים קטנים
1 כפית סוכר חום
1 כוס יין לבן יבש
קורט מלח
חצי כפית פלפל לבן גרוס (אפשר גם פחות)
קורט מלח
1 כפית עלי טימין טריים!
1 כף קמח
4 עיגולי בגט קלויים קל
גבינה קשה מגורדת גס (פיקורינו, פרמז'נו וכדומה)

להכנה:
1 - בסיר בינוני ועמוק, ממיסים את החמאה ומטגנים קלות את הבייקון. מוסיפים פנימה את הבצל (לא נותנים לחמאה להישרף בשום אופן). מערבבים את הבצל עם כף עץ באופן כמעט רציף, עד שהוא מקבל צבע חום עמוק (זה לוקח סביב ה 20 דק' ולפעמים קצת יותר, אך לא פחות!) חום הלהבה צריכה להיות בינונית, אך שחקו איתה כך שתתאים לכללים. לבצל אסור להישרף, או להדבק לסיר, לכן הערבוב הסזיפי. אמרתי לכם: ס-ב-ל-נ-ו-ת.
2 - כאשר הבצל בצבע הנכון, מוסיפים את כפית הסוכר ומערבבים, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב.
מעלים את האש למקסימום ומוסיפים את כוס היין. מגרדים במרץ את תחתית הסיר, כדי לשחרר את כל הטעמים שנדבקו בכל זאת. מערבבים כדי להמיס גושי קמח לא רצויים.
3 - מתבלים במלח, פלפל ובתימין. מוסיפים את הציר ומרתיחים את המרק פעם אחת. ברגע שרותח, מורידים את הלהבה לחצי החום ומכסים את הסיר במכסה מתאים. ממשיכים לבשל ל 30 דק' נוספות.
4 - מחממים תנור אפייה על מצב גריל בחום גבוה, כאשר מניחים רשת בשליש העליון. מוזגים לקעריות (שמתאימות לתנור)
2 מצקות מרק ומניחים מעל את טוסט הבגט ואת הגבינה המגוררת מעל. מכניסים לתנור ל 7 דק' או עד שהגבינה מקבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים ומגישים. (זהירות הקעריות חמות מאד!)

בתאבון,
אביעד.



4 תגובות:

  1. אחחח... קלאסי! צמיד רציתי לדעת איך מכינים באמת!
    התמונה מדהימה - אהבתי את הטאצ' של הפרטיטורה :)
    אייל

    השבמחק
  2. תודה.
    קיבלתי המון השראה בזמן האחרון :)

    השבמחק
  3. נראה טעים מאוד. שווה ניסוי (למעט הבייקון..).
    מרק בצל זה מאכל בינארי. או שהוא דליקטס, או שהוא "נמס בכוס".

    Lazy Boy,
    Hungry Like a Wolf

    השבמחק
  4. איזה כיף שבקרוב יהיה חורף!!
    המתכון די דומה למתכון שאני משתמשת בו. הציר שלי הוא בקר ואני משתמשת בכמות גדולה יותר של בייקון.

    שיהיה לנו חורף נפלא...

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...