יום רביעי, 6 באפריל 2011

צ'ילי קון קרנה




"צ'ילי קון קרנה".. מנת שעועית חמה ורכה, עם שבבי בשר טחון ברוטב עשיר, סמיך ומתובל בתבלינים חריפים פיקנטיים.
מה יש עוד לבקש? זאת ארוחה שלמה בקערה. יחד עם לחמניה טרייה, או לחם טוב.. אני אישית יכול לאכול סיר שלם.

זה מסוג המאכלים שתמיד אני מכין סיר שלם ולא מתקמצן. פעם בכמה שבועות. בעיקר בחורף יש סיר של צ'ילי מהביל פיקנטי ועשיר על הגז. זה עושה הרגשה שיש אוכל בבית, מה שבאמת נכון. המנה לא מתקלקלת כל כך מהר ואפשר לאכול ביום למחרת בשקט. בעצם, היא טעימה הרבה יותר ביום למחרת בדרך כלל.

המתכון קליל ביותר, לא דורש טונה של מרכיבים והכנתו די פשוטה.
הדבר היחיד שצריך להבין שבשביל לקבל מנת צ'ילי עשירה וטובה באמת, יש צורך בקצת סבלנות.
בדיוק כמו בבלונז אמיתי .במתכון זה הוספתי הפתעה קטנה.. טריק דרום אמריקאי אמיתי, אני מקווה שתעשו אותו למרות הרמת הגבה שתגיעה.
התבשיל אמור להתבשל לאיטו ומידי פעם אנו אמורים "לבקר" אותו, לבחוש (שלא ידבק וישרף בתחתית) ואף להוסיף נוזלים.
כך ששימו לב לזמנים ולגובה האש מתחת לסיר בכל רגע.

יאללה.. הנה כמה דברים שצריך לקנות.

מצרכים: (לסיר בינוני)
שמן זית לטיגון
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 קג' בשר טחון עגל (טחון פעם אחת)
1 כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר להשתמש בסנפרוסט, או אפילו בקופסת שימורים, חפשו את אלו מתוצרת חוץ ללא מיץ העגבניות)
1 כוס שעועית שחורה\חומה (אפשר להשתמש בסנפרוסט, או אפילו בקופסת שימורים)
4 עגבניות בשלות מאד חתוכות לקוביות, או קופסת שימורים גדולה של עגבניות מרוסקות מזן משובח
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
2 פלפלוני צ'ילי טריים כתושים, אפשר להשתמש גם ביבשים
2 כפיות אבקת צ'ילי (ניתן לרכוש בשווקים השונים)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
6 קוביות שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו לפחות) {אל דאגה, התבשיל שלכם לא יעשה מתוק, אבל אתם תופתעו לגלות כמה טעים הוא יהיה ביחס לכל "צ'ילי" שטעמתם קודם)
3 עלי דפנה טריים (או יבשים)
מים.

הכנה:
1 - בסיר כבד חממו חצי כוס שמן בערך וטגנו את הבצל עד שקיפות. הוסיפו את הבשר ובעזרת כף מעץ, או מזלג פוררו את הבשר הטחון עד שהוא נהיה "פירורי" בסיר. הוסיפו את העגבניות ובשלו למשך כמה דק' יחד.
2 - הוסיפו את שאר המרכיבים, פרט לשוקולד ולעלי הדפנה. ערבבו היטב, הוסיפו מים עד לכמעט כיסוי המצרכים
והרתיחו פעם אחת על אש גבוהה.
3 - הורידו את האש למינימום. כסו את הסיר במכסה ובשלו למשך שעה וחצי עד שעתיים.
4 - מידי פעם בקרו את הסיר, ערבבו מהתחתית מעלה עם כף עץ ואם צריך הוסיפו נוזלים, כל פעם קצת (שליש - חצי כוס מים בכל פעם).
5 - 15 דק' לפני סיום הבישול, הוסיפו את עלי הדפנה ואת השוקולד וערבבו. המשיכו לבשל עד תום הזמן, הורידו מהאש והגישו.

בתאבון,
אביעד

Chilly con carne

Chilly con carne… a soft hot beans' dish with mincemeat chips in a rich sauce. It is thick and spiced with hot piquant spices.
What more do you need? It is a whole meal in a bawl, along with a fresh buns or good bread; I personally can eat a whole pot.

It is one of the dishes that I always make a whole pot without being cheap. Once in a few weeks, even if there is food in the house, mostly in the winter time, there is a pot of a steamy rich and piquant pot in the refrigerator. It makes the feeling that there is food in the house. It doesn’t spoil so fast, you can easily eat it the next day.

The easiest recipe there is, doesn’t require a tons of ingredients and cockling it is quite simple.
The only thing you must understand for getting a truly good and rich chilly dish is patience.
Exactly like a true Bolognese and with a slightly twist… a genuine South American trick.
The stew supposed to slowly cooked and occasionally we must visit it, stir {don’t let it get stuck to the bottom of the pot} and add liquids.

Here are some things you must buy.

Ingredients: {medium pot}
Olive Oil for frying
1 medium onion, small chopped
1/2kg of veal mincemeat {mince once}
1 glass of cooked white beans {you can use Sunfrost, or even a canned one, search for those from abroad without the tomatoes juice}
1 glass of black/brown beans {you can use Sunfrost, or even a canned one}
4 very ripe tomatoes, cube diced or a big can of fine crushed tomatoes.
1 tablespoon of tomato sauce
1 tablespoon of sweet paprika
1 tablespoon of hot paprika
2 fresh crushed chilly peppers, you can use dry ones as well
2 teaspoons of chilly powder {you can buy it in different markets}
1 teaspoon of salt
1 teaspoon of grounded black pepper
6 cubes of bitter chocolate 60% cocoa at least {don’t worry, your chilly will not turn sweet, but you will be surprised to find how tasty it will become in relation to any chilly you ever tasted}
3 fresh bay leaves {or dry ones}
Water

Cooking:
  1. We heat, in a heavy pot, 1/2 glass of Olive and fry the onion till transparency. Add the meat and with the help of a wooden spoon or a fork, crumbled the mincemeat until it becomes crumbs in the pot. Add the tomatoes and cook it all for a few minutes.
  2. Add the rest of the ingredients except the chocolate and bay leaves. Mix it well, add water almost to cover it all and boil once again on a large stove.
  3. Reduce the stove to minimum on your medium-high stove you got. Cover the pot with it's led and cooked it for 1.5 – 2 hours.
  4. Occasionally, visit your pot and stir it from the bottom with a wooden spoon. Add some liquid if needed {1/3 – 1/2 glass each time}
  5. 15 minutes before the end of your cooking, add the bay leaves and the chocolate and mix. Keep cooking it. Take it off the stove and serve.

Appetite
Aviad  

Translation by - Gilad Barid

הערה:
הרשומה נערכת ב 4/11/2011

4 תגובות:

  1. וגם חוסך בהוצאות חימום לבית בחורף!
    LazyBoy

    השבמחק
  2. המתכון הזה, היה ארוחת הצהריים ביום שישי, לפני הארוחה המכובדת של ערב שבת. קערה ענקית של צ'ילי קון קרנה (בלי שוקולד מריר, ומי בכלל שמע אז על 60% מוצקי קקאו) ולידה קערה של אורז לבן, נקי, שאמא שלי עוד הייתה בוררת.
    החזרת אותי שנים אחורה... אפילו נזכרתי בשולחן שהצ'ילי היה מוגש עליו ובקערה עתיקת היומין שהייתה מיועדת אך ורק לו.
    תודה, מותק.

    השבמחק
  3. וואו! הבלוג שלך פשוט וואו! ולא סתם יחסית לבלוג ישראלי, יחסית לכל בלוג! (מדברת אחת שהדבר היחידי שהיא עושה במחשב זה ביקורים באתרי בישול כאלה ואחרים..) מדהים אותי שהוא לא מפורסם כמו שהוא צריך להיות.. אבל באמת המון מחמאות המתכונים, הצילומים, הכל מדהים! בנוגע למתכון... שמעתי הרבה מתכונים עם קקאו דווקא אבל חידשת לי בנוגע לשוקולד ינוסה בקרוב. שוב בלוג מדהים :)

    השבמחק
  4. וואו חן, תדה על המילים החמות. כיף לשמוע שיש עד כאלו שמעריכים.
    חן חן לך :)
    תבואי לבקר ןלכתוב כמובן.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...