יום חמישי, 12 בינואר 2012

תבשיל עגל בוויסקי ובירה עם ירקות ארומטיים


הנה שוב תבשיל בסיר אחד, חורפי, מהביל, ריחני. מנה מצוינת של בשר עם טעם שומני ועשיר מאד. ירקות שורש חמים ורכים שמתלווים אל רוטב ממשקאות בעלי גוף מלא וחזק מאד. כמו וויסקי ובירה.
זהו מתכון שמתאים בול לימי החורף הקרים. סיר כזה על האש וכיכר לחם זה כל מה שצריך כדי לצלוח שבת קרה.
פיתחו גם יין אדום טוב ויש לכם ארוחה שתזין אתכם מהגוף ועד לנשמה.
אני בדרך כלל לא מכין לתבשיל הזה תוספות נוספות של פחמימה.. יש שם מספיק את תפוחי האדמה והגזרים, אבל סלט ירוק מרענן דווקא יכול ללכת טוב מאד בצד. זה ינקה את החיך ואת הקיבה, דבר שמבורך שמתעסקים עם אוכל כה כבד. שמעו, מילים יפות, ללא ספק, ניסיתי, השתדלתי.. אבל..חברה, התבשיל הזה הוא אלוהי ברמות על! אני פשוט מתלקק פה מקצה לקצה.




מצרכים: (לסיר גדול)
3 וחצי כפות שומן אווז (שמאלץ)
1 קג' עגל מנתח צ'ך משוייש חתוך לקוביות גדולות. (אפשר להחליף בשריר, אוסובוקו כיוצ')
1 כף פלפל טחון
1 כף מלח גס
קמח
2 בצלים (לבן וסגול כפי שאני אוהב) חתוכים לקוביות
3 שיני שום מעוכות ופרוסות
1/3 כוס וויסקי
500 מ"ל בירה (איזו שאתם אוהבים, אני מעדיף בלגיות כהות – לב בראון למשל)
2 כוסות ציר בקר או עוף (מתכון אפשר לראות תחת הרשומה "צירים ורטבים...")
1 כף רסק עגבניות
1 עלה דפנה
10 גרגירי ערער (מי שלא אוהב, יכול להוריד)
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות 
2 גזרים נקיים וחתוכים למקטעים גדולים
2 כוסות אפונת שלג טרייה חלוטה קלות
10 פטריות שמפניון טריות 













הכנה:
1 – מייבשים את הבשר מכל שאריות לחות שיש עליו בעזרת מגבת מטבח. המליחו ופלפלו אותם מעט. עטפו את נתחי הבשר בקמח ונערו מעודפים.
2 - חממו חצי משומן האווז בסיר כבד וגדול יחסית. טגנו את הבשר (כמה נתחים בכל פעם), עד שהם נחרכים ונעשים אטומים וזהובים. (בחצי הדרך הוסיפו את חצי השומן הנותר והמשיכו)
3 – באותו הסיר, למיצי הבשר והשומן שנשארו, נוסיף את הבצלים והשום. טגנו כ 5-10 דק' עד שהבצל מקורמל ומקבל צבע חום בהיר ויפה. הוסיפו את הוויסקי והגבירו את האש למקסימום (אפשר להדליק "פלומבה" כדי לאדות את האלכוהול מהר יותר וכן לספק את הרצון להתפלצן קצת. אבל לא חייבים) הוסיפו את הבשר שהמתין בחוץ וערבבו היטב. הוסיפו את הבירה, הציר, רסק העגבניות, עלה הדפנה, גרגירי הערער ומעט מלח ופלפל לטעם. כסו את הסיר ותנו לו להתבשל לשעה עד שעה וחצי על להבה קטנה מאד.
4 – הסירו את המכסה והוסיפו את תפוחי האדמה, הפטריות ואת הגזרים לסיר. ערבבו בעדינות כדי לשטח את הירקות יחד עם שאר מרכיבי התבשיל וכסו שוב במכסה. המשיכו לבשל כ 40 דק' עד שעה או עד שהבשר והירקות מתרככים לגמרי. הוסיפו את האפונה והמשיכו לבשל לעוד כמה דק' עד שתהיה גם היא מוכנה. (אם יש צורך בנוזלים בכל שלב, ניתן להוסיף מים, או מעט ציר עדיף, אם יש לכם)
5 – הגישו יחד עם לחם שיעור משובח ויין אדום בעל גוף מלא.

 


בתאבון, 
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות, תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימאלית.. 
ואל תשכחו להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים. 
 C YA .. 




11 תגובות:

  1. חורף, גשם, ברקים, רעמים (שונאת אותם!!!) אבל אם יש משהו טוב בעונה הזו מעבר להתכרבלות מתחת לשמיכה - זה לחלוטין האוכל הטיפיקלי , המחמם, המחבק והמענג, כגון זה שהבאת היום.
    אז טנקס א-לוט.
    סופר יופי.
    :-)

    השבמחק
  2. חורף, גשם, ברקים, רעמים, אוהבבבבת אותם.
    אבל אם יש משהו שהוא בעצם אקסטרה בעונה הזו מעבר למזג האויר עצמו,
    זה האוכל שאין מציאות שאני חושבת עליו בימי קיץ מהבילים דביקים לחים ו...
    קרי... מרקים, תבשילי קדירה, חמין ועוד.
    והנה תבשיל אופייני לעונה זו (נכון שלא רק, אל תצעקו עליי)
    ולמען האמת אני מאוד אוהבת לבשל עם בירה, כן, כן... (-:

    אז כמו תמיד תודה על (עוד) מתכון מחמם מנחם ומפנק.

    מורנ(י)

    השבמחק
  3. חולה על התבשילים הללו, כמו שכתבת - עם יין אדום בצד - אח"כ לנמנם קצת ליד האח עם כוס של קוניאק - זה חורף!
    התמונות סוף... תודה!

    השבמחק
  4. אוי אוי אוי, אין מתאים נזה ימי סגריר אלה.

    אביעד בזאת הגדרת את המנה המרכזית לארוחת ליל שישי :) יאמי

    השבמחק
  5. נראה נהדר. באינסטיקטים הטבחיים שלי לא הייתי חושב להוסיף בירה לכזו תבשיל. הייתי משור את זה יותר בכיוון המזרח אירופי, אבל בשביל זה יש אותך..
    הצילום פנטסטי. מצליח להעביר את תחושת הכבדות המגיע עם קדרות כאלה. בקיצור, כל הכבוד.


    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  6. אביעד יקירי,
    ללא ספק מתאים למזג האויר ולמצב הרוח.
    המנה נראית מעלפת ואין לי ספק שזה גם הטעם (עם כל כך הרבה שמאלץ וויסקי, איך יצא לא טעים ??)

    המצרכים נכנסים לרשימת הקניות הקרובה. רק אני שובר את הראש מה זה בדיוק "צ'ך" ואיך גורמים לקצב בסופר בבאר שבע לא למות מצחוק כשאני מבקש ממנו כזה ?

    יאיר

    השבמחק
  7. יאיר ידידי היקר!
    כל קצב אמור לתת לך צ'ך בהנף סכין ואם הוא לא יודע מה זה, עבור קצב.
    בכל אופן, תחליפים הולמים יכולים להיות נתחי אוסובוקו עגל (תחתוך מסביב לעצם), שריר צלי, אונטריב וכיוצ'. כל אלו יהיו מצוינים למנה הזו.
    בהצלחה.. (ואתה יכול להשתמש בג'וני שחור, חבל על החדש ;))

    אביעד.

    השבמחק
  8. טוב, אז עם סופ"ש עמוס אירועים והכנות מוקדמות, נורית התלבשה על המתכון ועם נתח אונטריב ועמלה על המנה לארוחת ערב שישי (קצת מעל 20 סועדים), רק שבדרך שכחה לצמצם את הרוטב (למרות שהצתמצם לא רע גם כך),
    יש לציין שהמאסטר שף שהיה אורח בארוחה, - כן זה שחיבר את המתכון, ברגישתו לא אמר דבר :)) ורק כשנורית סיפרה ששכחה להוציא את את הבשר ציין שהרגיש את החוסר בצימצום, ושאפונתהשלג נכנסה לסיר קצת מוקדם מידי...
    אבל מה, זה לא מנע מכולם לקלקלו את המנה, האצבעות ולנגב עד הסוף את הרוטב, עד שהצלחות ברקו...

    אבל יותר כולם תרתי משמע, כולם נפלו מהמנה המיוחדת של תבשיל הנקניקיות ועצמות של השף...
    והיום בארוחת הבר מיצווה כבר הדודות הפולניות קיבלו דיווח והשמועה עברה משולחן לשולחן, אז בבקשה איש יקר, אנא תעלה את המתכון :)))

    השבמחק
  9. בואנה אתה...
    מתחיל להיות קשה איתך
    הכל פה ארומטי, הירקות, הבירה והוויסקי

    השבמחק
  10. אביעד
    הבישול כאן נראה קצר משמעותית מהביף בורגניון (אותו נתח רק נוזלים שונים), ולמרות זאת - אתה ממליץ גם כאן לשלוח את הסיר לתנור למספר שעות?
    ירון

    השבמחק
    תשובות
    1. ירון ידידי, יש פה בכיף בין שעתיים לשלוש בישול, שים לב שיש שעה עד שעה וחצי עם הבשר, ולאחר מכן עוד שעה עם הירקות ועוד כמה דק' עם האפונה בסוף. יש פה המון זמן.
      רוצה עוד תנור? סבבה! רק שים לב לנוזלים ;-)
      ותעשה ציר כמו שצריך מהרשומה של הצירים והרטבים, אל תחפף.
      בהצלחה איש יקר.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...