יום חמישי, 2 במאי 2013

עוף חמוץ מתוק – פלפלים ואננס




אוכל סיני הוא מטבח שכבר בתור ילד אהבתי מאד. אמא שלי שתחייה חיים ארוכים, התחילה לבשל שהתחתנה עם אבי ובשנות ה 80 כאשר ספרי הבישול התחילו לצאת גם בעברית, היא הייתה בין הראשונות שרכשו. אני מדבר על הספרים של רות סירקיס כמובן, "מאסיה באהבה" וכיוצ' באלו. בהמשך גם אהרוני כמובן הוציא, בני סיידא, שרי אנסקי ועוד שמות כאלו ואחרים, שאני מניח שרובכם שמעתם עליהם ואפילו יש לכם ספר או יותר מפרי עטם איפה שהוא בספרייה. בכל אופן, אחת מהמנות המפורסמות ביותר שאימי הייתה מכינה ובכלל "התנוסס" על כמעט כל שולחן שהתיימר להכין "אוכל סיני" (עלייק אההמ אההמ).. הוא עוף חמוץ מתוק. אלו שהיה להם קצת טאצ' הצליחו להוציא מנה ראויה וגם טעימה במידה מסוימת ואלו שסתם "שיחקו" במטבח- הוציאו מן עסה מגעילה רפויה וסמרטוטית של עוף, פלפלים וקצת אננס (אקזוטי אה???).
הפוסט הזה הוא ממש נוסטאלגיה עבורי, מפני שאת "העוף חמוץ מתוק" הראשון שאכלתי, אכלתי אצל אמא.
עם השנים היא השתכללה והמנה הזו נעשתה טובה יותר וגם גרועה יותר. אבל זה לסיפור אחר :-).
בקיצור- הנה לפניכם המתכון שלי, שהוא סה"כ מאד פשוט, מאד ביתי ומאד מאד טעים (למי שאוהב חמוץ מתוק).
אך לפני שאתם מתחילים- שני טיפים חשובים מאד לי אליכם; הראשון, יש במצרכים רסק עגבניות. הכוונה שלי היא לא לרסק האדום חמוץ מרוכז מאד שקונים בקופסאות פלסטיק נמוכות כאלו.. אלא לרסק עגבניות חלק אמיתי ולא תרכיז. תוכלו לרכוש כזה במעדניות שונות. זה מגיע בבקבוקי זכוכית בדרך כלל מחברות כמו MUTTI  למשל. הטיפ השני הוא קולוסאלי לכל מנה אסייתית שאתם מכינים בסגנון הזה. שימו לב לזמנים! העוף מוכן מהר מאד, יש לטגן אותו במהירות כדי לא לייבש אותו, כמו כן גם את הירקות טגנו במהירות כדי שישמרו פריכים וצבועים בצבעם הטבעי. אנחנו לא רוצים לקבל מנה סמרטוטית, כהה\אפורה ורכה.. זה בדיוק הפוך ממה שהיא אמורה להיות – פריכה וצבעונית.

מצרכים: (4 מנות ~)
2 כפות שמן צמחי
400 גר' פילה עוף (או חזה) חתוך לקוביות בגודל ביס
1 בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
חופן שעועית שלג חלוטה חתוכה לחצי (אופציונאלי)
2 שיני כתושות
3-4 ס"מ ג'ינג'ר חתוך לג'וליאן
1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק דק
1 קופסה קטנה של אננס משומר כולל המיץ!
2 כפות סויה רגילה (אני משתמש ביאמאסה)
1 כף רסק עגבניות איכותית (אני משתמש בעגבניות שרי מרוסקות ומרוכזות)
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ אורז
2 כפיות קורנפלור
בצל ירוק לקישוט


הכנה:
1 – הוסיפו לקערה את הסויה, סוכר, אננס כולל המיץ, קורנפלור, רסק העגבניות, והחומץ. ערבבו היטב ושמרו בצד.
2 – חממו ווק וצקו פנימה כף שמן. טגנו את העוף, יחד עם הצ'ילי, ג'ינג'ר והשום עד שהעוף נאטם וצבעו לבן. הוציאו בעזרת כף מחוררת לקערה בצד.
3 – הוסיפו כף שמן נוספות והוסיפו את הבצל, הפלפלים ושעועית השלג. הקפיצו ל 30 שניות בערך. החזירו את העוף אל הווק וערבבו את הירקות עם הבשר יחד. הוסיפו פנימה את הרוטב שהמתין בצד עד כה כולל האננס ובשלו לדקה או שתיים בנוסף. כבו את האש.


הגישו בצלחת הגשה מרכזית אל השולחן או לצלחות אישיות בקישוט בצל ירוק (אופציונלי).

בתאבון, אביעד




2 תגובות:

  1. רק 2 כפיות קורנפלור? בלי מונוסודיום גלוטומט? זה לא אותנטי!!! :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. חחח... כן לא צריך. יש שם פה אוממי לפנים מהמרכיבים עצמם, לא צריך תוספים ;-)

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...