יום שלישי, 23 באוגוסט 2016

עוגת שיש



מתכון לעוגה פשוטה וטעימה מאד. אורך ההכנה כמה דק' בודדות- אפיה והחוצה.
היא מצוינת לאירוח או סתם שבא עוגה על השיש עם הקפה של אחה"צ ביום יום.
אפשר להעשיר אותה בדברים רבים מלבד המרכיבים שבמתכון וזה כמובן נתון לדמיונכם.
פצפוצי שוקולד, אוכמניות, אגוזי מלך ועוד.. תשתוללו, הכל עובד פה.
כמו שאתם רואים, לא הצליח לי כל כך הערבוב של הלבן והשחור.. אבל עדיין העוגה יצאה רכה, רטובה וטובה מאד. זה אחד מהמתכונים האלו שלא צריכים להתאמץ יותר מידי. אפשר להכין אותה כבר במקביל לטלפון שמקבלים שנופלים עליכם אורחים מזדמנים, אך שתמיד מוזמנים. אלו שעם קצת ניסיון יכינו אותה גם יפה במיוחד מבחוץ ומפנים. אבל לצאת טוב, היא תצא תמיד.

מצרכים:
1/2 כוס שמן קנולה
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל (או רום)
2 וחצי כוסות קמח תופח מאליו
100 גר' שוקולד מריר מומס
אבקת סוכר לקישוט

הכנה:
לחמם תנור אפיה על 170 מעלות
1 - לערבב את המרכיבים פרט לשוקולד, עד שמגיעים לעיסה חלקה והומוגנית.
2 – לשמן עם מעט חמאה תבנית עגולה 24" או אינגליש קייק וליצוק 2/3 מהתערובת הלבנה
3 – לאחד בין מה שנשאר מהתערובת לבין השוקולד המומס ולערבב עד לקבלת עיסה בצבע חום כהה אחיד. ליצוק את התוספת מעל שכבת התערובת הראשונה בתבנית ובעזרת ידית
סכ"ום ליצור את הספרה "8" כמה פעמים לרוחב ולאורך.
אנחנו מחפשים לערבב את הצבעים יחד אבל לא ליצור צבע אחיד, כך שאל תערבבו יותר מידי.
4 – אפו כ 40 דק' בלבד את העוגה ובדקו בעזרת קיסם מהאמצע אם הוא יוצא יבש.
אם עדיין רטוב, הניחו על העוגה רדיד אלומיניום ברפיון ואפו עוד כמה דק'.
העוגה אמורה לצאת אפויה לגמרי, אך לחה ולא יבשה.
צננו מעט ופזרו אבקת סוכר מלמעלה לקישוט.

בתאבון,
אביעד.

תגובה 1:

  1. וואו, עוגה!
    אני מתקשה לזכור מתי הפעם האחרונה שזה קרה..

    LazyBoy, hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...