יום חמישי, 19 במאי 2011

ספרינג רולס




חשבתי עם מה לפתוח רשמית את הקיץ..
אז מה יותר טוב מספרינג רול?
"שקיות אורז" קטנות שעוטפות ירקות פריכים ורעננים, עם שרימפס, עוף, או כל דבר אחר שבא לכם.
יש טיפה התעסקות, אבל זה בסוף שווה את זה.
זו מנה קלילה מאד, מלאה בטעמים, פיקנטית וקייצית. שתלווה אתכם בימים החמים, שאין ממש כח לאוכל
כבד ושמן במיוחד.

בכלל, מתכונים מאסיה הרחוקה, לוקחים אצלי במטבח, חלק גדול מאד בקיץ.
המנות קלות ולא שמנות. טעימות מאד, מהירות להכנה ותמיד מאד טעימות, יש לא מעט מהן בבלוג
ובהמשך יצטרפו עוד הרבה, מבטיח.

למנה הזו צריכים לרכוש משהו קצת "מיוחד", שלמעשה כיום נמכר בלא מעט מרכולים, מעדניות וכיוצ'
כך שזה לא נורא. אפשר לרכוש ולשים בארון, עד שמחליטים להשתמש, כך שפעם הבאה שאתם רואים את זה..
תקחו שישכב לכם בארון.
אני מדבר על "דפי אורז".. זה מגיע בחבילה עטופה צלופן שקוף כזה. הם נראים כמו דפים עגולים, קשים חצי שקופים,
אך שטובלים אותם כמה שניות במים, הם מתרככים ונעשים קלים לגלגול וכמובן לאכילה.
אין שום צורך לאדות, לטגן, לאפות, לבשל אותם.. הם אכילים מייד אחרי המים והייבוש.. .

מצרכים:
דפי אורז
פלפל אדום חתוך לג'וילאנים
פלפל ירוק חתוך לג'וליאנים
גזר חתוך לג'וליאנים
צנונית חתוכה לג'וליאנים
שורש ג'ינג'ר חתוך לג'וליאנים
נבטים
פטריות שמפניות פרוסות דק (אפשר להקפיץ במחבת לכמה שניות מי שרוצה)
עלי בזיליקום טריים (לא חובה)
בצל ירוק חתוך לאורך, למקלות דקים
שרימפס טרי שהוקפצו קצת בשמן קנולה, כדי לקבל צבע ורדרד
עוף טחון, שהוקפץ בשמן קנולה מעט עם פלפל חריף קצוץ
אפשר כמובן לאלתר ולהכניס פנימה כל דבר שיבוא לכם בעקרון, ערמונים למשל, דגים נאים, סלמון כבוש וכו.
השתמשו בדברים שקלים לאכילה, רעננים ויש להם טעמים מובהקים טבעי.

איך מכינים?
1 - בתבנית, או בקערה גדולה משרים במים פושרים דף אורז (אחד אחד!) לחצי דקה בערך עד דקה..מוציאים ופורסים אותו בזהירות (שימו לב שהוא מאד אוהב להדבק לעצמו, כך שאתם חיבים להרים אותו כמו שמרימים גופיה לתלייה על החבל לייבוש, עם אצע ואגודל בכל יד) על מגבת מטבח נקיה, סופגים לשניה את הנוזלים מעל הדף עם מגבת נוספת ומעבירים אותו למשטח עבודה. (בינתיים הכניסו דף נוסף במים).
2 - בשליש התחתון של הדף ובאמצע - מסדרים מעט פלפלים, צנונית, בצל ירוק, גזר, עלה בזיליקום (אפשר גם כוסברה למי שאוהב) נבטים וכו..בנוסף לשרימפס, או כף של עוף טחון.
3 - מקפלים משני הצדדים לכיון האמצע ולאחר מכן מגלגים ממכם החוצה לצורת אגרול. בעדינות חברים.. (תרשים לנוחיותכם, משמאל)

כך ממשיכים עם איזו כמות דפים שבא לכם (2 לכל סועד למנה ראשונה נניח.. )
אפשר להגיש עם רוטב חמוץ מתוק, צ'ילי מתוק, טריאקי, סויה וכיוצ'.

בתאבון,
אביעד.

5 תגובות:

  1. מותק,
    קראתי את הפוסט הזה אולי 10 פעמים, אבל זהו, לא לא מגיבה יותר...
    מדהים !
    התמונה הזו...
    ההסבר של הקיפול, אתה כפרה עליך בע"מ, אמרת לך כבר...

    השבמחק
  2. אביעד, כבר כמה זמן שאני קוראת סמויה אבל...די, הקץ לשתיקה....
    בעצם, אין לי מילים ....
    (אור יחיד)

    השבמחק
  3. אורית אהובתי, טוב לראותך (גם כאן).
    את מקסימה !!
    חיבוק גם ממני.

    השבמחק
  4. אביעד שלום,
    הירקות כמו הגזר והפלפל נכנסים לדפי האורז ללא בישול כל שהוא?
    בעצם חוץ מהשרימפס או עוף השאר במצבו הטבעי?

    רפאל

    השבמחק
  5. הי רפאל , אכן כן- הכל במצבו הטבעי ללא בישול. ניתן כמובן לאדות לטגן להקפיץ לשינוי.. אבל לא הכרחי.
    בהצלחה. ותודה שקפצת.
    א.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...