יום חמישי, 21 ביולי 2011

פסטה בלימון, שרימפס, חומוס, טחינה ואריסה.



זו ללא ספק מנה, שאני מאד, אבל מאד מבואס שלא אני המצאתי.
את המנה הזו אכלתי לראשונה במסעדת 'מוראבו', של השף יואב בר (כן, כן. זה שניצח את סטפן ב'קרב סכינים')
לאחר הפעם הראשונה שביקרתי שם, ניגשתי לידידי יואב ושאלתי מאין הוא ספג את ההשראה למנה כה מיוחדת,
טעימה ולא רגילה זו.

הוא ענה לי, שהמנה הזו, היא פשוט אינטרפטציה על אוכל רחוב ישראלי (עניי נפקחו לרווחה)
הפסטה, היא הלחם = הפיתה כמובן.. השרימפס הם הפלאפל, השווארמה.. = הבשר. חומוס, טחינה וחריף חייבים.
אז הנה הם פה גם.

מנה מדהימה מדהימה ואחת המיוחדות והמפתיעות שאכלתי בשנים האחרונות פה בארץ, ללא ספק.
זהו מתכון, שמגיע היישר משף יואב בר. אני כמעט ולא נגעתי והכנתי אותה אחד לאחד, כפי שהוא הכתיב. עם שינויים מיזעריים ביותר. זה יוצא מצויין! וטעים לא פחות מזו המוגשת במסעדה שלו (רק שלא יתלונן עלי, שעכשיו כולם מכינים בבית ולא באים יותר למסעדה להתארח :) )

הנה מה שצריך כדי להכין אותה: (4 מנות סה"כ)
400 גר' 'דפי' פסטה, מבושלים אל דנטה
24 יחידות שרימפס מסוג "קריסטל" טריים (6 לכל סועד)
100 גר' לימון כבוש פרוס דק
300 גר' גרגירי חומוס מבושלים
עלי בזיליקום טריים
4 כפות שמן זית
1 שן שום פרוסה דק
2 כפות מים מינרלים
8 כפות טחינה (אני משתמש ב"קראוון")
מלח ופלפל

להכנת הפסטה עצמה: (לאלו שבא להתנסות ולהאדיר טעם)
10 חלמונים
200 גר' קמח סמולינה (דורום)
1 ביצה
1 כף גרידת לימון
מערבבים את כל החומרים במיקסר, עד לקבלת תערובת חלקה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה בערך, או קצת יותר. מוציאים ומרדדים במכונת פסטה לעלה דק וארוך מאד. חותכים לרצועות מלבניות.
מרתיכים סיר גדול עם מים ממולחים ומבשלים למשך 5 דק' את הפסטה הטרייה, עד למידת עשייה "אל דנטה".

איך מכינים את שאר המנה:
1 - במחבת גדולה מחממים את שמן הזית, ומטגנים מעט את השרימפסים (כמה שניות) עד שהם הופכים לורדרדים.
מוסיפים את הלימון, עלי הבזיליקום, גרגירי החומוס, המים ומתבלים במלח ובפלפל.
2 - מעבירים לצלחת עמוקה כמה עלי פסטה, מעליהם יוצקים את השרימפסים והרוטב. מוסיפים 2 כפות טחינה לכל צלחת ומעטרים עם כפית של אריסה בנקודות מסביב.
אפשר גם לגרד פרמזן מעל, מי שאוהב.

(המלצה: זמן בישול "הרוטב" אורך פחות מדקה.. , הכינו אותו 4 פעמים. לכל סועד בנפרד. זה ישמור על פריכות המרכיבים ועל איכות המנה)

בתאבון,
אביעד.


Pasta with lemon, shrimp, hummus, tahini and harissa

This is without a doubt a dish that I'm very depressed I haven’t invented.
This dish I firstly ate in chef Yoav Bar's "Maraboo" restaurant {yes, the one who won Stephan in Krav Sakinim}. After the first time I visited there, I went and see my friend Yoav and asked him from where he inspired this so special and tasty dish.
He answered me that this dish is simply an Israeli street food interpretation {my eyes opened wide}.
The Pasta is the bread {Pita}, the shrimps are the falafel, and the Shwarma is the meat. Humus, Tehini and spices are a must, so we've them here as well. 

An amazing dish and without a doubt one of the surprisingly and special dish I have eaten in recent years in Israel.
This is the recipe that comes straight from Chef Yoav Bar; I didn’t touch it {almost} and made it as he dictates. There are small changes. It turns out great! And not less tasty than the one served in his restaurant {I just hope he wouldn’t complain that no one will order it in his restaurant and make it in their housesJ}

Here is what you need to make it {4 dishes total}

400gr of Pasta leaves, Al Dente cooked
24 units of fresh Crystal Shrimps {6 for every diner}
100gr pickled lemon, thin sliced
300gr of cooked Humus grains
Fresh Basil leaves
4 tablespoons Olive Oil
1 garlic clove, thin sliced
2 tablespoons of mineral water
8 tablespoons of Tehini {I used Caravan}
Salt and Pepper

Making the Pasta {for those who would like to try to enrich the flavor}

10 egg Yolks
200gr "all purpose" flour
1 Egg
1 tablespoon Lemon grinding

Mix all the ingredients in a mixer until receiving a smooth blend. Wrap it in starch nylon and put in the refrigerator for a bout 30 minutes or a bit more. Pull it out and roll it in a Pasta machine to a very long thin leaf. Then cut it to rectangular strips.
Boil in a large pot the salty water and cook the fresh pasta for 5 minutes into al dente mode.

How to cook the dish:
  1. In a large pan, heat the Olive Oil; fry a bit the shrimps {a few seconds} until they become pinkish. Add the Lemon, Basil leaves, Humus, the water and spice with Salt and Pepper.
  2. Place a few Pasta leaves to a deep plate; and pour the sauce and the shrimps on top of it. Add 2 tablespoon of Tehini to each plate and decorate with a teaspoon of ARISA in dots around it.
You can scrape some Parmesan on top, for those who like it.

{Recommendation: Sauce cooking time last less than a minute, make it 4 times, To each diner separately. It will keep it crispiness of the ingredients and the quality of the dish}.

Appetite
Aviad  
    
Translation by - Gilad Barid 

2 תגובות:

  1. איכות הצילומים רק הולכת ומשתבחת! מאחר ואתה סמי-פרו אז אתה לא חוזר על דברים טרויוויאלים אבל יש כמה דברים שלא כולם יודעים. כשקונים שרימפס טרי, חשוב מאוד לנקות את הקקי שלו (הפס השחור הזה) לפני שמממשיכים. זה יותר טעים ויותר בריא כמובן.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  2. לייזי ידידי..
    נראה לי כבר פאסה להתחיל ללמד איך מנקים שרימפסים, בכל מתכון שיש אותם אני צריך לחזור על זה שנקי=בלי הפס של הקקי? ;)

    ועל עניין הצילומים, תודה.
    מקווה שהבאים יהיו הרבה יותר טובים.. בעצם הם יהיו, Stay tuned,,

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...