יום שלישי, 13 בספטמבר 2011

רולדת חזה עוף עם מרווה עטופה בבייקון קריספי



מתכון מדליק במיוחד, שנראה מליון דולר וגם טעים לאללה.
אפשר להכין כמתאבן, או אפילו למנה עיקרית "קלה". הרולדות די קטנות. רומנטי ואלגנטי מאד על הצלחת.
אני מבין שלחלקכם עניין הבייקון אולי קצת בעייתי, אם כך אפשר להחליף אותו בחזה אווז מעושן למשל.. או אפילו ב"פסטרמה איטלקית" שעכשיו מוכרים בסופרים הגדולים. השומן של הבייקון חודר לחזה ומעשיר את עסיסיותו. לעוף יש נטייה מאד מהירה להתייבש והשמירה בעזרת פרוסת הבייקון, או הפסטרמה ישמרו עליו. ד"א נסו לא לתבל במלח יותר מידי, לבייקון יש מליחות משלו והוא כבר ימליח את המנה באופן די אינטנסיבי. כך שאל תתפתו לפזר. 
אורך הכנת המנה זריז ביותר, הרבה יותר קל לעשות את הרולדות הללו משניצלים אפילו. וזה טעים ונראה וואו לגמרי.
נסו פעם הבאה שיגיעו אורחים או אפילו סתם כדי לגוון את ארוחת הצהריים בשבת. 

מצרכים: ( 8 רולדות קטנות = 4 מנות פתיחה, או 2 עיקריות)
4 פרוסות חזה עוף (כמו לשניצל) גדולים חבוטים עד דק, חתוכים לחצי לאורכם.
8 רצועות בייקון פרוסות לעובי בינוני (לא דף שקוף ולא עבה שאי אפשר לגלגל)
8 עלי מרווה ארוכים
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית משובח


הכנה:
1 – מניחים על משטח עבודה נתח עוף לפניכם כאשר הוא פרוס לאורך, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים בקצהו עלה מרווה. מתחילים לגלגל עד סופו לרולדה. סביבו מגלגלים נתח בייקון ודוקרים עם קיסם כדי להחזיק אותם יחד.
ממשיכים כך עם כל הנתחים.
2 – במחבת עם משטח שאינו דביק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הרולדות (חצי כמות בכל פעם) על הצד של הבייקון. מסובבים בעזרת מלקחיים באופן תדיר שלא יישרף ויהיה קריספי מכל הצדדים.
(סבלנות). מורידים מעט את הלהבה ונותנים לרולדות להתבשל עוד קצת עד שרואים שהעוף בפנים לבן ועשוי לגמרי.
3 - מוציאים לנייר סופג ומפזרים מייד מעט מלח גס (הוא יספוג שאריות שמן ויקשה את הציפוי)


מגישים על מצע של עלי בייבי תרד, סלט ירוק, או פירה למשל.

בתאבון,
אביעד.


16 תגובות:

  1. אביעד זה נראה סופני...אני מתכוונת להכין את המתכון היום בערב ואם יצא כמו שזה נראה, אז אמסור דיווח מחר אגב, יש מצב להוסיף בתוך הגלילה גם גבינה צהובה מסוג כלשהו?

    השבמחק
  2. הי קרינה, אשמח לשמוע על הנסיון שלך..
    לגבי גבינה, לכי על זה, נסי מוצרלה או גבינה כחולה כלשהי.. לא ״צהובה״ . אל תעמיסי.. בעדינות כדי שזה רק יתן מעט טעם..

    בהצלחה.  

    השבמחק
  3. תקשיב , אני פה, אני חורשת חזור וחרוש את כל הפוסטים , ו...
    איך הגעתי אליך רק עכשיו???

    חיבוק גדול, שאפו עוד יותר גדול.

    השבמחק
  4. שלום אביעד, כפי שהבטחתי הכנתי את הגלילות והחלטתי כי אתן לכל 2 טוויסט אחר:
    2 כפי שכתבת עם עלה המרווה בפנים.
    2 בלי עלה המרווה אך עם גבינה בפנים.
    2 עם עלה המרווה ובתום הטיגון פיזרתי פרמג'יאנו רג'יאנו מעל.
    כל הגלילות בלי יוצא מן הכלל היו מושלמות וטעימות בצורה בלתי רגילה.
    מחכה למתכונים חדשים.
    אחלה יום(:

    השבמחק
  5. אריאלה, הכבוד הוא כולו שלי!
    תודה ענקית ותמשיכי לבקר ולחפור.. מבטיח שיש עוד הרבה.
    אביעד

    השבמחק
  6. קרינה יא מלכה!
    איזה יופי, כל הכבוד. . הרולדות הללו מדהימות ללא ספק, נשמע שהטוויסט שלך הצליח, למרות שלא היה לי ספק שכך יהיה .
    עכשיו זה מתכון שלך ;)

    אביעד.

    השבמחק
  7. Ho fame !





    E grazie alla signora Ariella :) )

    השבמחק
  8. Non sono la signora Ariella (sono un'altra signora..)) solo la ringraziò per mi ha introdotto al tuo blog.

    spiace per gli errori ...

    השבמחק
  9. Mi scuso ma e' stato un mio errore, anche io ringrazio la Sig Ariela che le ha fatto conoscere il Blog

    Spero che restera' con noi a lungo

    השבמחק
  10. certo.
    ll blog è stupendo !

    השבמחק
  11. תשארו בבקשה בעברית כי לומדים גם מהתגובות.למשל נודע לי שאנחנו שכנים. ועכשיו בנוסף זכיתי לקישורים ישירים למקומות קניה קל"ב.ולא אזור "המרכז" המדובר כ"כ.ובהזדמנות זו באיזו סויה (כהה ובהירה)אתה משתמש?וכמובן אל תפסיק!!!

    השבמחק
  12. הי KN.
    מצטער על האיטלקית, אבל יש לשמחתי אורחים בבלוג מכל העולם.. אם מישהי פונה אלי באיטלקית.. ובמקרה אני יודע את השפה, אני מחזיר לה בשפתה, הרי אני לא אדרוש ממנה לדבר עברית רק עבורנו נכון? :)

    לגבי מקומות רכישה של חומרים, את תמיד יכול\ה לשאול, אשמח לעזור עד כמה שאני יודע..

    לגבי הסויה, אני משתמש בכמה סוגי סויה שונים.. יש לי 5-6 בקבוקים שונים בבית, עם מליחות שונה, ריכוז שונה וכו. אך את הכהה שהיא קצת שונה מכולן, רכשתי במזרח ומערב (בהדר) בקבוק גדול שהם מיבאים.

    השבמחק
  13. למר /גב' kn
    אני האשמה באיטלקית. לגמרי. פשוט מצאתי הזדמנות ל"שפשף" קצת את האיטלקית שלי החלודה כל כך. למען האמת לא כתבתי כאן דבר משמעותי הקשור לאוכל, בסה"כ החמאתי לאביעד על הבלוג המהמם והודיתי למי שהכירה לי אותו.

    איתך הסליחה. והבלוג פשוט מקסים.

    השבמחק
  14. הממ... כהרגלי בזמן האחרון אני קצת חוזרת אחורה והגעתי ליום הראשון.
    סתם זכרונות מחממי לב כשנורא קר בחוץ..

    :-)

    השבמחק
  15. I must say I really like it. Your imformation is usefull. Thanks for share

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...