יום חמישי, 19 בינואר 2012

מרק שעועית קבנוס מעושן ועצמות.



אחד המרקים ובכלל המאכלים שאני גדלתי עליהם בתור ילד, היה מרק שעועית. כמו כל דבר בעולם, אם תיקח 109 אנשים ותן להם להכין את "המרק שלהם" (עם אותו השם כמובן, נניח "מרק שעועית"), כנראה שתטעם בסופו של דבר כמעט 109 מרקים שונים (גם אם בניואנסים.. אבל עדיין).
לצערי אני לא יכול להגיד שאימי (שתחייה חיים ארוכים וטובים, אמן כן יהי רצון סלע.. ) עשתה\עושה את המרק שעועית הכי טוב מכולם, כי רצה הגורל ואכלתי טובים יותר..ולימים גם למדתי להכין מרק שיהיה הרבה יותר לטעמי. אך מה שכן "נלקח" מהמרק הביתי, זה השימוש בקבנוס יחד עם השעועית. בשר הקבנוס, השומני, הטעים, הרך מצד אחד ולעיס מצד שני נותן המון טעם, מרקם וארומה מעולה למרק ואני משתמש בו גם כן. מאד כדאי לרכוש את אלו במעדניות שמוכרות סוגים שונים של קבנוסים ולא לקנות את אלו של זוגלובק שמגיעים בשלישיות בוואקום.. זה לא אותו חומר הגלם. אני גם נוטה לרכוש את אלו המעושנים. הטעם והעושר שהם מביאים למרק, ברמה אחרת לגמרי. למרק אני מוסיף גם עצמות מח, או עצמות "סוכר".. שמעשירות את הציר הרבה יותר, מה שגם קצת "מקל" על כל אלו שלא רוצים לעבוד קשה ולהכין ציר בקר קודם. פה הם יכולים להשתמש במים רגילים.. במקום.
בכל אופן, המרק הביתי שלי שמגיע בעיקר מהשפעות רומניות, התהפך למרק נזידי הרבה יותר, עם טעמים עשירים ומרקם סמיך יותר והרבה פחות מימי. מה שגם הטעמים עם השפעות קצת יותר פרובינסאליות במקום שיהיו מזרח אירופאיות. אז עם כל אלו, סליחה.



מצרכים: (6-8 מנות)
1/3 כוס שמן זית
2 גזרים קלופים חתוכים ברנואז
2 גבעולי סלרי חתוכים ברנואז
1 בצל סגול גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 קבנוסים מעושנים פרוסים באלכסון
2 עגבניות בשלות מגורדות בפומפייה
3-4 כוסות שעועית לבנה מבושלת (ניתן להשמש בזו גם של סנפרוסט, בערך 2/3 שקית)
5 עצמות מח עצם (או עצמות סוכר עם מעט בשר)
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
1/2 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1 גבעול תימין
1 עלה דפנה
מלח ופלפל שחור טרי לפי הטעם
2 כוסות ציר עגל צח (אופציונאלי, אבל עדיף)
ליטר מים קרים (אם לא השתמשתם בציר, הוסיפו לכמות המים)
פטרוזיליה קצוצה לקישוט















הכנה:
1 – בסיר מרק גדול, חממו את שמן הזית על להבה חלשה וטגנו את הבצל, הגזר והסלרי ל 10 דק' תוך כדי ערבוב תדיר. הוסיפו את הקבנוס וטגנו הכל יחד לכמה דק' נוספות.
2 – הוסיפו את העצמות, את השום ואת השעועית וערבבו.
3 – תבלו בפפריקה, כמון, תימין, עלה דפנה, מלח ופלפל שחור. הוסיפו את הציר ואת המים והגבירו מעט את האש. בשלו עד לרתיחה והנמיכו את האש לקטנה עד בינונית. סגרו את הסיר במכסה ובשלו כשעה.
4 – הוסיפו את העגבניות ואת תפוחי האדמה וערבבו היטב. סגרו שוב והמשיכו לבשל ל חצי שעה נוספת בערך. כבו את האש.


הגישו עם פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימלית,
אל תשכחו להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים
C YA

9 תגובות:

  1. יווואאווו, הלינק הועבר במידית לסבא חיים, האיש שעל המרקים!!!!!!!!!!!!!

    השבמחק
  2. לפי הרשימה שלי יש עוד מרק אחד שמישהו "חייב" לי (-;

    פחות מתחברת לקבנוס... אבל זה לא קשור אליך זו חוויה אישית שלי.

    תודה
    מורן(ש)

    השבמחק
  3. גם אני מאותה התפוצה, רומני, וגם אני גדלתי על זה. אני עדיין נהנה מאד לאכול את המרק הזה אצל אמא שלי. המרק הזה הוא פשוט אליפות עולם. פשוט ארוחה נפלאה.
    ראובן, אני ממליץ בחום שתבשל את זה.

    דובי

    השבמחק
  4. אביעד מותק,
    אני לא בעד המתכונים שמכילים בשר, אתה כבר יודע. למרות שמבית - מתכוני רומניה צריכים לקסום לי, אפשר מרק שעועית משובח בלי המוקצה הזה?
    אבל התמונות... אוי התמונות... עושות חשק ללקק את המסך (או שלא ;)...).
    בשבילי רק פטרוזיליה. תודה. :*

    השבמחק
  5. איי, קרמבה!
    איזה מתכון מדליק.

    גם אצלנו במשפחה עושים הכל עם קבנוס(למרות שמבחינת אבא שלי כל ה"תוספות" מסביב לקבנוס מיותרות)

    תודה!

    השבמחק
  6. המרק נראה נהדר, ומתאים מאוד לעונה בשנה. קבנוס הוא מסג חומרי הגלם שלא ניתן להישאר אדישים אליהם, ראה תגובות..
    אני דווקא בעד. למרות הטעם הדומיננטי והנטייה להשתלט על הארומה.

    LazyBoy , hungry like a wolf

    השבמחק
  7. שמע ידידי, זה הולך להיגמר רע ביותר.
    אי אפשר ככה.
    שעתיים אני שובר את הראש מה להכין ובסוף אני מוצא את זה אצלך

    שפו

    השבמחק
  8. יא ווראדי.
    איזה מרק. עשית לי דודה לשעועית וקבנוס על הבוקר.
    השאלה היחידה היא איפה לעזאזל אני משיג קבנוס מעושן. בכלל לא ידעתי שיש קבנוס חוץ מזה שמגיע בוואקום.

    תודה

    השבמחק
  9. i have visited this site a couple of times now and i have to tell you that i find it quite nice actually. keep it up!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...