יום שני, 13 בפברואר 2012

עוף קונג פאו -kong pao chicken - 宮保雞丁


אני מת על אוכל אסייתי, כבר כתבתי את זה בכמה וכמה מתכונים פה בבלוג.
מהירות ההכנה של המנות האלו, החום תרתי משמע לפעמים מחריפות וכמעט תמיד מאש אדירה שמחממת את הווק בשניות
ועושר הטעמים מהרטבים ומהמגוון - מסחרר את החיך תמיד!
הכנת המנות הללו, מצריכה סדר מאד ברור והכנה זריזה לפני, כדי לא לבזבז זמן שמתחילים להדליק את האש מתחת למחבת. אחרת כל המרכיבים קמלים, נהיים סמרטוטיים והטעמים נעלמים. האוכל מאבד מהחן הרב שלו וזה כבר לא אותו דבר. לכן, שאתם מגיעים להכנת אוכל מהמזח הרחוק, זכרו: קודם כל מכינים הכל לידכם, אחר כך מבשלים. הכל אורך כל כך מעט זמן עד לצלחת, שחבל על כל שנייה שצריך לחתוך בצל ששכחתם, או להביא את הצנצנת עם הסוכר עבור חצי כפית.

"קונג פאו צ'יקן", זאת אחת המנות המפורסמות ביותר שישנן ברפרטואר הסיני.
זו מנה לבעלי לב חזק, אלו שאוהבים אוכל חריף, פיקנטי ועוקץ. השום והצ'ילי פה משתלטים ורוטב ה'הויסין' מחדיר טעמי עישון ומתיקות שמתלווה לחריפות בדיוק מופלא.
שימרו בדיוק על המידות שרשמתי למטה, אתם לא תטעו ותמיד תמיד יצליח לכם.




מצרכים: (1-2 מנות)
2 כפות שמן קנולה
200 גר' חזה עוף נקי משומן וחתוך לקוביות
1/2 או קצת יותר - פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות (נקי מחרצנים)
4 פלפלי צ'ילי יבשים חתוכים גס
חופן בוטנים טריים קלויים
3-4 שיני שום קצוצים
1 כף יין שאושין, או שרי יבש

מרינדה:
2 כפיות סויה
1 כפית קורנפלור
1/2 כפית סוכר
1 כפית יין שאושין
מעט שמן שומשום לטעם
מעט פלפל לבן

רוטב לבישול:
1 כפית סויה
1 כפית קורנפלור
1/2 כפית סוכר
1 כפית רוטב הויסין
1 כפית חומץ לבן
1 כף מים


הכנה:
1 – ערבבו את מרכיבי המרינדה והשרו את העוף במשך 30-15 דק'.
2 – חממו שמן קנולה בווק על חום בינוני והקפיצו לדקה או שתיים את השום והצ'ילי עד שהם נעשים ארומטים. הגבירו את הלהבה למקסימום. הוסיפו את העוף לווק מהמרינדה וערבבו עד שהם נעשים לבנים. התיזו את היין מסביב וערבבו במרץ.
3 – הוסיפו את הפלפל הירוק וערבבו לדקה בדיוק. הוסיפו את כל מרכיבי הרוטב והגבירו את האש עד לצמצום הנוזלים לחצי (זה לוקח 15 שניות מקסימום). פזרו את הבוטנים הקלויים וכבו את האש.

הגישו בצלחת עם אטריות, או אורז חמים.

בתאבון,
אביעד 


הקליקו על התמונות כדי להציג אותן הכי טוב שאפשר.. 
וכמובן, אל תשכחו להגיב ולספר לי מה אתם חושבים. 
C YA

16 תגובות:

  1. בהחלט נישה אהובה...
    נראה עסיסי למדיי, מתכון די מוכר ובסיסי לחובבי הנישה.
    כמו תמיד, הניקיון הזה עושה רק טוב.
    הצליח לך גם הפעם (-:
    ואם למישהו לא יצליח על אף ההוראות המדוייקות שבאמת יגיש מכתב פיטורים!
    תודה
    מורן

    השבמחק
  2. כפרה עליך, ושתבוא הברכה על ראשך! אני רואה שאדוני חותך לכיוון האסיאתי. I like it !!! תביא עוד ועוד...

    אשלח לך בפרטי ב HFM תמונות מסופ"ש. משהו טוב. אתה תהיה גאה.

    נ.ב.
    אני בטוח שהאתמחתה האסייתית היא זמנית עד שתחזור למגף..


    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  3. זה הצ'יקן הכי טעים שיש בכל NYC... שם עושים את זה עם קשיו ובוטנים יחד. מאיפה לעזעזל עכשיו אני אשיג את היין הזה...??? יש לי את הטעם בפה.

    }{

    השבמחק
  4. נראה נפלא וינוסה בקרוב,אנחנו כמובן נשמיט את החריפים כי אנחנו לא אוהבים חריף!
    תודה ניצה

    השבמחק
  5. תודה חברים...

    מורן, אני באמת מקווה שההסברים בדרך כלל ידידותיים (לא כמוני)
    ושכל אחד שינסה באמת יצליח :) .

    לייזי ידידי היקר, אדוני מאד אוהב אסייתי. אבל כמו תמיד (לפחות ברב המקרים ;) ) אתה צודק. ואני מכין את הקרקע להפצצה אימתנית מאזור המגף.. :)))

    בלונדה- לא חייבים שאושין.. תשתמשי בשרי יבש או מעט יין לבן אם יש במקום. לא נורא.. . מאיה הזמנתם קונג פאו שם?

    ניצה, יקירתי.. בלי החריפים זו מנה אחרת ;).
    בהצלחה .

    אביעד.

    השבמחק
  6. זה לא קונג פאו.זה קונג פו.
    וואחד מכה אבל במובן החיובי שלה
    איזה יופי. תענוג...

    השבמחק
  7. אממ אביעד, אפשר לחכות עם זה?
    בהנחה שגם לייזי מבסוט מהנישה הנוכחית ובכלל לא שמעתי תלונות מהסביבה
    אז בוא נחכה קצת עם פחמימות שומנים שמנת חמאה וקלוריות לרוב...
    לא כי לא אוהבים, אוהו כמה אוהבים... אבל קשה יום לאכול יום צום. (או יומיים, תלוי בכמות החמאה והשמנת)

    (-:

    נ.ב.
    מי אמר שאתה לא ידידותי?

    השבמחק
  8. מאיר תודה איש!

    מורן.. מממ... אני אחשוב על זה :)
    למרות שיש איטלקי קצת יותר דיאטטי , פחחחח ..

    א.

    השבמחק
  9. איפה קונים צ'ילי יבש?

    השבמחק
  10. כן בדיוק "פחחחחחחח"
    אז קצת מתכונים שפויים ואז תתפרע כאוות נפשך

    מ.

    השבמחק
  11. רגע שאני אבין... את קוראת לי מופרע? לא שפוי? אה??

    השבמחק
  12. לא לא אתה המתכונים... אבל שניה...
    יש העדפה לסוג מים מיוחד או כף מים לבישול מהקומקום זה בסדר?
    חחח מזל שעדר פרות חסם לי את הדרך... (-;
    מ

    השבמחק
  13. היי תותח, איך אני משרה את העוף?? פשוט שם אותו במרינדה ל חצי שעה??

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, מערבב את מרכיבי המרינדה, ומשרה את חתיכות העוף בפנים לחצי שעה (תכלס עדיף לילה במקרר).
      בהצלחה.

      מחק
  14. עוד שאלה קטנה... אפשר להוסיף בצל סגול ופטריות??
    ואם כן באיזה שלב אתה מוסיף אותם? בשלב ההקפצה?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...