יום שבת, 14 במאי 2011

מרק עדשים ועצמות מח, מהפרובנס



למרות שאנו כבר בקיץ, לא שהיה ממש חורף השנה..הינה מתכון למרק נוסף, על מה שהיה לנו עד כה. אני מניח שעם הזמן, מרקים רבים נוספים, יציפו את הבלוג. אך בינתיים, אנו "מאוזנים" עם כמה ממש ממש טעימים שתמיד נחמד (בלשון המעטה) שיהיו על הכירה בבית.

זהו מרק שההשפעות שלו הן מהפברונס... מרק עשיר מאד, עם טעמים מאד ברורים של אדמה, בשר
(למרות שהוא "כמעט" בלי..), עשבי תיבול שונים, כמו טימין, רוזמרין ואפילו בזיליקום. כשאת התפקיד המרכזי כאן, לוקחות העדשים הירוקות.
אין כאן ים מרכיבים, אך כל אחד מאלו שכן נכנסו, חשוב מאד ונותן את טעמו הייחודי.

מצרכים: (6 מנות בערך)
1/2 כוס שמן זית.
6 כוסות = 1.2 ליטר, ציר מרק בשר\צח (מים, כתחליף הרבה פחות טוב!)
2 כוסות עדשים ירוקות, מושרות במים כשעתיים ומסוננות.
6 עצמות מח נקיות, מקומחות ומנוערות.
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות קטנות - "ברונאז"
3 עגבניות בשלות, חלוטות וחתוכות לקוביות קטנות
1/4 שומר (בישבש) חתוך לקוביות קטנות (אפשר להשתמש בגבעול סלרי אמריקאי כתחליף)
4 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח גס
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 גבעולי טימין טרי
2 גבעולי רוזמרין טרי
6 עלי בזיליקום גדולים חתוכים "שיפונד"
1 עלה דפנה

איך מכינים:
1 - בסיר גדול מחממים את השמן ומאדים על אש קטנה, את הבצל, השומר והגזר למשך 10 דק' ומעת לעת מערבבים קלות, כדי לגרד את המשקעים. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות את הירקות.
2 - מוסיפים את עצמות המח ומסובבים אותן קצת, כדי שייספגו מהשמן אליהם.
3 - מוסיפים את העדשים, העגבניות ואת כל התבלינים ועשבי התיבול. מערבבים היטב את התערובת ומוסיפים את הציר.
4 - מרתיחים פעם אחת על אש גבוהה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לקטנה- בינונית ומבשלים כשעה וחצי.

מגישים עם רבע לימון ועצם לכל סועד.
בתאבון,
אביעד.



תגובה 1:

  1. אוי... אני מחכה לחורף, כמה אני מחכה לחורף.
    גדלנו על סיר מרק עדשים של סבתא פעם בשבוע - קבוע!!!
    זה יקירי, רחוק מלהיות מרק עדשים, זה נזיד עשיר מכל טוב הארץ.
    ומה עצם אחת?!?! נראה לך? אני עוד תקועה בעצמות מהפוסט השני... (קמצן)
    (-:

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...