יום שלישי, 27 באוגוסט 2013

ברוסקטה עם שרימפס צלוי, צ'וריסו, קוביות עגבנייה וגבינת מנצ'גו




אוחחח! אני מת על המנה הזו. בכלל אוכל שמתאים לביסטרו ולאו דווקא למסעדת גורמה או משהו כזה, הרבה יותר מדבר אלי. בלי שום קשר שאני אוהב, מכין ומזמין מכל וכל. מנות מפוארות, כבודם במקומם מונח כמובן, כן?. אבל מן אוכל נשמה, בשילוב חספוס טעמים, עושר תבלינים, מרקמים, לחם, פירות ים, בשר ופאנצ'! זה השוס הקולינארי שמבחינתי תמיד מנצח. המנה הזו היא בדיוק זה.
מכירים את ה"ברוסקטה שרימפס" שמגישים ב'סבסטיאן' בהרצלייה פיתוח? טעימה נכון?  אז זה לא זה.. אלא מנה הרבה, אבל הרבה יותר טעימה. באחריות!
ברוסקטה מלחם משובח, קלויה על מחבת פסים עם המון שמן זית, שרימפס קריסטל טרי שנצלה על פלנצ'ה, תבלינים פיקנטיים, צ'וריסו חרפרף, גבינת מנצ'גו ספרדית וכמובן קצת עגבנייה כדי לרענן את כל הכבודה המטורפת הזו. נשמע טוב לא? עלייק טוב.. פיצוץ!!! אני מת על המנה הזו (אה, כבר אמרתי).


מצרכים: (2-4 מנות)

20 יחידות שרימפס מסוג קריסטל טריים, קלופים ונקיים (ניתן להשאיר את הזנבות לפרזנטציה)
4 פרוסות לחם איכותי בעובי 2 ס"מ לפחות
שמן זית
4 כפות חמאה צהובה מסוג משובח
1/4 כוס טקילה (או רום, או מרטיני)
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 שן שום שלמה קלופה
1 כפית פלפל קאיין
מלח ופלפל שחור טרי לפי הטעם
1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות
10 גבעולי עירית קצוצים (אופציונאלי)
1/2 כוס גבינת מנצ'גו מגורדת או קלופה דק
1 כוס פרוסות נקניק צ'וריסו פיקנטי (מי שלא משיג, יכול להשתמש בפפרוני למשל)
עלי פטרוזיליה טריים לקישוט


הכנה:
1 – מזליפים על פרוסות הלחם שמן זית בנדיבות ומורחים היטב מכל הצדדים וגם על הקרום.
מחממים מחבת פסים מברזל יצוק (או תנור גריל, או גריל פחמים) וקולים את הפרוסות עד לסימון וחריכה נאה מכל הצדדים.
2 – במקביל, מחממים את החמאה עם מעט שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים לדקה את השאלוט והשום הכתוש. מוסיפים את השרימפסים והופכים עד שהם מתחילים לשנות צבע. מתבלים במלח, פלפל ופלפל קאיין. יוצקים את הטקילה ומבעירים להבה (זהירות!), כדי לאדות את האלכוהול מהר יותר. מצמצמים את הנוזלים עד שהשרימפס נעטפים במעטה שקוף ומבריק. מכבים את האש.
3 – מחממים תנור אפייה ל 200 מעלות. מניחים את פרוסות הלחם הקלויות בתבנית מרופדת בנייר אפייה
משפשפים בעדינות עם שן השום את גג הפרוסות. מחלקים ועורמים את פרוסות הצ'וריסו והמנצ'גו שווה ביניהן. מכניסים לכמה דק' לתנור עד שהגבינה מותכת ומבעבעת.
4 – מחלקים את הברוסקטות בין צלחות הגשה, עורמים עליהם את השרימפסים המוכנים, מפזרים עירית קצוצה, קוביות עגבנייה טרייה ועלי פטרוזיליה לקישוט צבע וטעם.


בתאבון,
אביעד.


2 תגובות:


  1. נראה ממש טוב.
    אגב,לדעתי המנה בסבסטיאן היא לא רעה בזכות עצמה.
    לגבי הזנבות .. למי שרגיל לאכות בידיים, זו חובה!

    LazyBoy , Hungry like a wolf

    השבמחק

  2. אההה , וכמעט שכחתי: שנה טובה וטעימה!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...