יום שישי, 19 בדצמבר 2014

KFC - עוף מטוגן אמיתי!



בא לי על ה KFC כבר המון זמן ואתמול כבר הוצאתי עוף מהפריזר שיהיה לי להיום להכין משהו לאכול...
כל הבוקר חשבתי מה אני הולך לעשות ממנו ולקראת הצהריים ואחרי איזה 50 תמונות של עוף מטוגן ברחבי הרשת אמרתי פאק איט. אני הולך להכין לעצמי גם כן.
אבל (1) - עוף מטוגן כמו של ה KFC אמיתי מצריך חלב-חמאה (ריויון) ואני שונא להשתמש בזה, לא בקטע של כשרות, יותר בקטע של העבודה עם החלב המסריח הזה (סורי).
אבל (2) - זה יותר קשור לרשומה עצמה שנזכרתי לפתע שפעם מזמן מזמן, עשיתי אחת דומה מאד לזו שבאתי לכתוב היום, רק שאז עשיתי משהו אחר שבא לי את אותה מנת KFC... למי שלא זוכר הנה; עוף מטוגן בפירורי לחם ותבלינים.
אז זה היה מן שניצל מתובל בחלקי עוף שונים ולא ממש הציפוי האמריקאי הפריך והכל כך ממכר שאנחנו חולמים עליו בלילה...אז הפעם, את זה!!! רק בלי החלב :-).
אחרי קצת התעמקות בעניין נראה שאפשר לעקוף את עניין החלב ועדיין להשיג את הקריספיות המתובלת הזו של הציפוי והעוף נשמר עסיסי ורך במיוחד בכל מקרה (אז גם מגניב לכל שומרי הכשרות :) ).
תכלס, עניין די פשוט להכנה, רק צריך לשים לב לכמה דברים בדרך ואתם מצליחים בקלילות רבה להכין בבית מגש של העוף הכי טעים בעולם! מבטיח.



את המנה כמובן שניתן להכין מכל חלקי העוף: כנפיים, שוקיים, ירך, חזה וכו.
אפשר להחליט שאוהבים חלק מסוים וללכת רק עליו או לקנות עופות שלמים ולחלק. הכל הולך! רק שימו לב לזמני הבישול- שירך או החזה לא יהיו חצי חיים נאים בפנים. זה לא סטייק. אסור פה מדיום.

מצרכים (2-4 סועדים)-
1-2 קילו חלקי עוף נקיים
שמן לטיגון

תערובת ראשונה - יבשה
2 כוסות קמח
2 כפיות מלח
2 כפית פלפל שחור
2 כפית פריקה
2 כפית אבקת שום
2 כפית פלפל קאיין
2 כפית קאייג'ן
(בעקרון ניתן לתבל את הקמח במה שבא לכם... תרגישו חופשי לפחות או יותר)

תערובת שנייה - רטובה
1 כוס קמח
2 חלמון ביצה
2 כפית מלח
2 כפית פלפל
2 כף רוטב צ'ילי חריף (אופציונאלי)
כוס בירה קרה! (או מים לאופציה פחות טובה)

קערה עם חלב או מים להרטבה



הכנה - 
1 - מיבשים את העוף עם מגבת ומקפידים שיהיה נקי מנוצות ושיט.
2 - מערבבים את מרכיבי שתי התערובות למסות הומוגניות, אחת רטובה אחת יבשה בשתי קערות גדולות.
3 - מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק (לא יותר מחצי גובה) ל 170 מעלות בערך.
4 - מעבירים את העוף במים\חלב להרטבה, מקמחים היטב (קערה 1) ומנערים מהתערובת הראשונה. מעבירים לעיסה הרטובה (קערה 2) עד שהעוף מתכסה לגמרי ונותנים לעודפים לנזול (זה כמעט ולא נוזל מכיוון שהעיסה די סמיכה, כך תדעו אם אתם בסמיכות הנכונה). מעבירים שוב לתערובת הקמח הראשונה(קערה 1) .(מקמחים היטב!) ואל השמן.
לסיכום: הרטבה - 1-2-1 ולשמן. 

הערה חשובה - כנפי עוף נעשות די מהר, כך שברגע שהנתחים מגיעים לצבע זהוב, הם מוכנים. אבל חלקי עוף שונים מתבשלים בפערי זמן שונים, אז כדאי שתכניסו אל השמן חלקים דומים בכל פעם ותקפידו על להבה בינונית שהציפוי לא יישרף הרבה לפני שהעוף מוכן. ירך למשל או שוק ייקחו הרבה יותר זמן.

הערה 2- כדאי לטגן את העוף בסבבים קטנים כדי לא להפיל את חום השמן באופן דרסטי, כך תשמרו על טיגון יעיל וטוב.



את העוף מוציאים לרשת שמתחתיה תבנית או נייר סופג (כך אתם שומרים שהנתח יהיה יבש וקריספי) מגישים חם או קר, יחד עם סלט חי, צ'יפס, פירה או כל תוספת שתבוא לכם טוב עם המעדן המדהים הזה.




בתאבון,
אביעד.

3 תגובות:


  1. "כדאי לטגן את העוף בסבבים קטנים כדי לא להפיל את חום השמן באופן דרסטי, כך תשמרו על טיגון יעיל וטוב"
    זו הערבה קריטית, ותמיד נכונה, במיוחד בפירות ים (קלמארי), שאם לא מקפידים יוצא הכל כמו גומי.

    נ.ב
    גמרת אותנו עם התמונות.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  2. אוחחחח רשע שכמותך, איזו שחיתות
    מיותר לציין שבתור חובבת ג'אנק קשה, מתה על KFC
    והגירסה הזאת לגמרי תיגזר, תישמר, ותנוצל בהקדםםםםם!
    תודותתתת

    השבמחק
  3. אביעד שלום, תוכל בבקשה לפרסם גם את הגירסה עם הריוויון?
    תודה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...