יום חמישי, 22 בספטמבר 2011

"הפסטה של הזונה" (pasta alla Puttanesca)


אני ממשיך בעקבות דרכי האוכל. איטליה בעיקר והפסטות שעשו ועושים "במולדת".
הפסטות המיוחדות, העשירות, הפשוטות והיקרות כאחד- שאפשר למצוא במסעדות שונות, כמו גם במשפחות הכי טובות
ברחבי ארץ המגף וכיום לפעמים גם סביב העולם.

הפסטה הזו כמו אחרות מהדרום בעיקר, מלווה באגדה, בסיפור. כך כמובן היא מוגשת עם קריצה, עם אווירה.
השם כבר די מסגיר את החספוס שלה ואת הקריצה ההומוריסטית החצי שנונה שהמנה מציגה.

הסיפור בגדול מספר, שהפסטה הזו מוכנה בדיוק בזמן ש"הגברת של הלילה" (מושג יפה ל'זונה') מענגת את הקליינט.
היא מלוחה קצת, עוקצנית, עם טעמים מאד חזקים ולא עדינים. מתאים לאווירה הכללית.
הפירוט המלומד והראלי יותר סביב המנה הזו, מגיע מסירקיוז בשנות ה 60.. ששם המציאו את הרוטב בהשראת מנות
שהיו נפוצות בשנות ה 20 של המאה הקודמת.

בעקרון, יש שתי השפעות ובהמשך כמה דרכים להכין את הרוטב כאשר רב הרכיבים זהים, עם תוספת כזו או אחרת כדי לקחת את המנה לכיוון שונה. פילטים של אנשובי, צלפים ואורגנו מהכיוון הנפוליטני (זה מה שנעשה היום) ועם תוספת של פלפל ירוק חריף כדי לתת לזה פאנצ' שונה קצת מהכיוון הדרומי יותר של המגף (מי שרוצה יכול להוסיף גם פה).

רוצים את המתכון? יאללה.

מצרכים: (4 מנות)
1 חבילת פסטה (ספגטי, לינגוויני, בוקטיני, פנה.. )
2/3 כוס זיתי קלמטה שחורים, ללא חרצנים חתוכים לחצי
1 כף של צלפים במלח או בחומץ, מסוננים ונקיים, קצוצים
3 כפות שמן זית בתולי משובח
1 כפית אורגנו יבש
4-5 עגבניות תמר, חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות
3 כפות מים פושרים
4 פילטים של אנשובי קצוצים דק (אפשר גם את אלה משימורים, או בצנצנות עם שמן זית)
2 שיני שום פרוסות דק
1/2 בצל סגול קצוץ דק
פלפל שחור גרוס
{לא צריך מלח!, האנשובי והצלפים מלוחים דיים}
פטרוזיליה קצוצה לקישוט

הכנה:
1 - בשלו בסיר גדול עם המון מים ומעט מלח את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה", סננו.
2 - במחבת גדולה חממו את שמן הזית וטגנו קלות את השום, הבצל ואת האנשובי עד שהם "מתפוררים" (לא יותר מידי)
הוסיפו את העגבניות וערבבו מעט. הוסיפו את שאר המצרכים; צלפים, זיתים, פלפל שחור גרוס, אורגנו ומעט מים.
תנו לרוטב להתבשל במשך 20 דק' על אש קטנה-בינונית.
3 - הוסיפו את הפסטה המסוננת למחבת הגדולה (או הפוך לתוך סיר הבישול ואת הרוטב לשם למי שאין מחבת מספיק גדולה) וערבבו עד שהרוטב נספג ועוטף את הפסטה. כבו את האש.
4 - הגישו לכל סועד צלחת של פסטה ופזרו מעל מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט ורעננות.


זכרו, אמנם בישול הפסטה פה במתכון היה ראשון, אבל כלל האצבע הבלתי ניתן לשבירה הוא:
הרוטב מחכה לפסטה ולא ההפך. בשלו את הפסטה קרוב לסיום הכנת הרוטב, או אפילו כאשר הוא מוכן.

בתאבון,
אביעד.

קליק על התמונה יביא לכם לראות אותה באיכותה הגבוהה ביותר.
ואל תשכחו להגיב.
C YA.

5 תגובות:

  1. "זה מתכון שימצא חן בעיניך", אה?
    בארור !
    בארור שימצא חן.
    איך לא?
    החל מהשם וכלה בטעם.
    זה אחד ממתכוני ה"לפנים" שאני זוכרת מהילדות.
    כפרה עליך, כבר אמרתי היום?

    השבמחק
  2. רק להגיד לך שאני מאד נהנית מהבלוג שלך. איכותי, מעניין וטעים :)
    אה, וגם מצולם נהדר.

    השבמחק
  3. אריאלה כפרעלייך!
    ללא ספק לפנים ולא ללב חלש בשום אופן!
    תודה!

    בשלואפה-
    תודה רבה כיף לי ומפרגן מאד התגובות שלך.
    (פרח)
    הבלוג הזה נוצר עבור האנשים שיודעים להעריך אותו.

    אביעד.

    השבמחק
  4. באת לי בזמן עם הפסטה הזו. אני צריך להכין פסטה מגניבה לבופה של מסיבת הפתעה. אדווח.
    אגב, יש לך נסיון עם פסטה מחיטה מלאה? ..

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  5. הי לייזי..
    בכיף, מקווה שייצא ושיאהבו האנשים סביב. זו לא פסטה לבעלי לב חלש. מצאתי שהיא מדהימה, אבל בעלת טעמים נרכשים קצת.. אז קח בחשבון.
    לגבי חיטה מלאה, פה לא הייתי הולך בכיוון הזה, זה יכול להיות TOO MUCH.

    תודה,

    אביעד.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...