יום חמישי, 16 ביוני 2011

ממולאים! בלי בשר..



העולם מתחלק לשתיים. כמו בכל סיפור טוב, הכל מתחיל עם חלוקה בריאה. הפעם, החלוקה היא בין אלו
שגדלו על ממולאים ואלו שלא. אלו שאוהבים ממולאים ואלו שלא.
היום, אנחנו פה בשביל כולם! אבל במיוחד למען אלו שאולי קצת מתגעגעים לממולאים.. או סתם רוצים לגוון
את המתכונים.

הפעם, הגדלתי לעשות ולא הכנסתי בשר למתכון. לטובת כל החברים OUT THERE.. שמקווים למתכונים צמחוניים..
שיוכלו גם הם להנות. אז חברה, זה בשבילכם. בתכלס, טעים מאד גם ככה.. וזה יכול להוות תוספת לא רעה בכלל, לאלו שכן צריכים משהו בשרי בצלחת. אז הנה, כולם מרוויחים.

ל'ממולאים' יש אין ספור צורות. במה ממלאים כמובן, ברטבים, סגנונות הבישול שהמנה הזו עוברת ועוד.
הפעם החלטתי על שני דברים טעימים מאד למלא בהם. פלפל "פעמון" כתום ועגבנייה.. והפעם אני ממלא באורז
עם תוספות מדהימות.
אז יאללה, מתחילים.. מנה קלה מאד, אז זה יהיה קצר.

מצרכים:
10 פלפלים "פעמון" כתומים\צהובים
6 עגבניות גדולות בשלות
שמן זית
מים
1 כוס אורז חצי עגול (אפשר גם בסמטי, פרסי, מה שבא לכם, חוץ מאורז לסושי, או ריזוטו) שטוף.
1/2 צרור פטרוזיליה טרייה
חופן עלי נענע טריים וגדולים
2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה למי שלא אוהב)
2 שיני שום כתושות
1 בצל לבן, בינוני, קצוץ דק
4 כפות של תערובת דגנים קלויים (שקדים מולבנים, שומשום, גרעיני חמניה, אגוזים קצוצים.. מה שבא לכם)
מלח, פלפל לפי הטעם
חצי כפית בהרט\קינמון (לא הכרחי)

דרך הכנה:
1 - מנקים את הפלפלים - חותכים את 'מכסה' הפלפל ומנקים מתוכו את הגידים הלבנים ואת הזרעים. שוטפים במים ושמים בצד. מנקים את העגבניות - חותכים 'מכסה' מצד "העוקץ" ובעזרת סכין טורנה, או כפית קטנה, מרוקנים אותה (שומרים את ה"בשר" בצד).
2 - במחבת גדולה, מחממים כמה כפות שמן זית ומטגנים עד לשקיפות את הבצל, מוסיפים את השום.. ואת האורז. מערבבים היטב עד שכל האורז מקבל ציפוי מבריק מהשמן. ממשיכים לטגן ל 2 דק נוספות.
3 - מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים היטב, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים עד שהאורז סופג את הכל. אנחנו בעצם ממשיכים לבשל את האורז במחבת עד לחצי הדרך, עוד לפני שנמלא את הפלפלים והעגבניות. האמינו לי, אתם צריכים את זה! ממשיכים להוסיף מים, כל פעם חצי כוס עד לספיגת הנוזלים באורז תוך כדי ערבוב פעם ב (קצת כמו ריזוטו)
4 - מתבלים במלח, פלפל, בהרט וכאשר האורז תפוח וחצי אל דנטה, מכבים את האש ומצננים באוויר החדר לכמה דק.
5 - ממלאים את הפלפלים והעגבניות בעזרת כפית, או אפילו ביד.. באורז (לא לדחוס!) עד גובה שפת הירק.
מחממים תנור ל 180 מעלות
6 - בתבנית בינונית, מסדרים את הפלפלים והעגבניות אלו לצד אלו, מפזרים ביניהם את "בשר" העגבניות ששמרנו בצד ומוסיפים 3/4 כוס מים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל 40 דק' בערך. מורידים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כ 15- 20 דק' נוספות כדי לקבל צבע יפה.
מוציאים, ומגישים.

בתאבון,
אביעד.

2 תגובות:

  1. נראה פשוט finger link'n good

    LazyBoy, hungry like a wolf

    השבמחק
  2. אני שמח שאהבת ידידי.

    שלך,
    AB

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...