יום שני, 24 באוקטובר 2011

"רגל קרושה" - Recitura (ברומנית)



המתכון הזה בושש להגיע, אני יודע. מעטים מימכם המתנתם לו, חלקכם ביקשתם, אך
(Lets face It) רובכם פיללתם שהוא לא יופיע לעולם!. "רגל קרושה", אולי אחד מהמאכלים הכי אמביוולנטיים שישנו מכל עדה שהיא.
למעשה זו תערובת של ציר רגל עגל, בשר ותבלינים - שהקרישו בעזרת הג'לטין הטבעי שיש בנתח, שהתמוסס במי הבישול. הטעמים הם בדרך כלל של תועפות שום, פלפל שחור ולימון. יותר אנשים לא יודעים להכין את המאכל הזה כראוי וטעים, בדרך כלל הוא לא. האמת, שלמעשה, גם אלו שכן יודעים להכין את המאכל הזה באופן "מושלם", ז"א בטעמי בית של פעם, של הסבתות הרומניות.. לא מצליחים להוציא את המאכל הזה טעים. אז בואו תסכימו איתי.. שטעים זה לא.
אז מה בכל זאת מטריף כאן? למה יש אנשים שמשתגעים על הדבר המחריד למראה הזה? התיאוריה שלי היא, שאנחנו פשוט מתרפקים על נוסטלגיה, על אגדות עם של דורי דורות. אולי זה נכון ואולי זה לא. אך מה שמנצח תמיד זה שאלו שאוהבים, לא יכולים לעמוד בפני זה. אני מכיר יותר מידי אנשים שזה אחד המאכלים היחידים שמורידים להם דמעות.. ואולי באמת התיאוריה שלי נכונה וזה בכלל לא קשור לטעמה של המנה.
הנה, מתכון לרגל קרושה, עבור כל אלו שחולים על זה, על אלו שרוצים להבין מה יש שם בג'לי הרוטט הזה ולאלו שהתפללו שלא יגיע לעולם..:-)

מצרכים: (לתבנית בינונית גבוהה)
1 רגל עגל שלמה נקייה ופרוסה למקטעים (במשקל 1 ורבע עד 1 וחצי קג')
3 עלי דפנה
1 ראש שום
2 בצלים לבנים גדולים קלופים וחתוכים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 ביצים קשות (אופציונאלי)
מים לידי כיסוי

הכנה:
1 – בסיר לחץ מוסיפים את פרוסות הרגל, עלי הדפנה והבצל הפרוס. חוצים את ראש השום במאוזן ומוסיפים חצי לסיר גם כן. מוסיפים מים עד לידי כיסוי ועוד טיפה. סוגרים את המכסה הרמטית.
מבשלים לשעתיים על חום בינוני ומכבים את האש. ממתינים עד שהסיר יגיע לטמפ' החדר ומתחילים לשחרר לחץ ולפתוח את המכסה.
2 – מסננים דרך מסננת דקה את הנוזלים, לקערה גדולה ונקייה. את הבצל השום ועלי הדפנה זורקים לפח. את הבשר שעל העצמות (שאמור להיות רך וכמעט ליפול מהן בעצמו) מגרדים בעזרת הידיים או מזלג, לקערה נוספת, או למשטח עבודה.
3- טוחנים, או מפוררים את הבשר שעל משטח העבודה, יחד עם חצי ראש השום הטרי- שהמתין לנו בחוץ (זאת כמובן אחרי שקלפנו אותו הפעם והוצאנו את שיני השום נקיות). את תערובת הבשר והשום מוסיפים לקערת הציר ומערבבים אותם היטב יחד למסה הומוגנית. מתבלים במלח ובפלפל שחור (אני שם די הרבה פלפל) לפי הטעם. אפשר אפילו לטעום ולתקן תיבול, לאזן לפי טעמכם.
4 – יוצקים את המסה לתבנית לבחירתכם, (חד פעמית מלבנית, פיירקס שקופה וכדומה) מסדרים מעל פרוסות ביצה קשה אם אתם אוהבים.. ומאשפזים במקרר ליום שלם. עד שהתערובת נקרשת והופכת להיות "רגל קרושה".
מוציאים, חותכים לריבועים ומגישים עם פלחי לימון.

בתאבון,
אביעד.


לחיצה על אחת התמונות תגדיל לכם את כולן לרזולוציה המקסימלית..
אל תשכחו כמובן להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים.. 

C YA.. 

13 תגובות:

  1. אווווווו,

    סופסוף!
    כל המעיים שלי רוקדים, ובכל זאת, חייב חייב לנסות את המתכון.
    אני בטוח שאם אפשר לעשות את זה טעים - רק אתה יכול.

    אין עליך,
    סבתא שלי היתה גאה בך.

    השבמחק
  2. ייייש!!!
    מיד מועבר לרשימת התפוצה הרלונטית :>

    השבמחק
  3. ממש להתעלף, מעניין, אצלנו לא טוחנים את הבשר, קוצצים לחתיכות קטנות. מוכנה למנה כזו עכשיו.

    השבמחק
  4. וואו. זו הפעם הראשונה שאני מצטער שאתה מצלם כל כך טוב.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  5. אביעד יקירי,
    אפילו הרגל קרושה נראית אצלך כמו איזה מנת גורמה במסעדת עילית.
    כדי שאני לא יסתבך עם סבתא שלי ששוכנת במרומים - שלה יותר טעים (לא שטעמתי את שלה ולא את שלך :-) ).
    דובי

    השבמחק
  6. יאאאאא ! אני מתה על זה !
    הבובעל'ה שלי האהובה הייתה עושה את זה ואני מה זה מתגעגעת לטעם.
    לי זה טעים ! זה אפילו טעים טעים ! זה לחלוטין טעם של זכרונות, אבל אני חושבת שאם עושים את זה נכון זה אחד הדברים, אם לא ה...

    אמרת דמעות? צדקת. דמעות של געגוע אמיתי לאוכל הכל כך מנחם הזה. לטעמים של פעם, לידיים חרושות הקמטים ולחיבוק המלטף שאי אפשר לשחזר.

    הדלקת אותי עכשיו, אני הולכת להכין מגש ולהזמין את כל בנות פיקסלר לארוחת זכרונות ו... אדווח ביצוע, תוצאות ותגובות.
    מבטיחה.
    אביעד- שיחקת אותה !
    }{

    השבמחק
  7. הכי טעים מרגל חזיר ולאכול עם חרדל ולימון וחלה טרייה..אמאל'ההההה

    השבמחק
  8. אני יודעת שיש מסתייגים. אצלנו אוהבים ואני מכינה לעיתים די קרובות....

    השבמחק
    תשובות
    1. אפיל'ה זאת שוש
      מה שלומך
      בדיוק חיפשתי מתכון טוב
      אולי תרשמי לי מתכון לווטסאפ
      0507944994 או במייל

      מחק
  9. ממליצה לימזוג את הרוטב לתוך תבניות מאפינס מסיליקון ולאחר הקירור הן משתחררות בקלי קלות וההגשה מרשימה ואחידה....

    השבמחק
  10. נפלא למראה וגם לחיך!
    אצלינו בבית לא הכינו "רגל קרושה". אולי פעמים ספורות, או אצל הדודה, שכן הטעם מוכר לי. תודה על המתכון !!
    שבת ברוכה

    השבמחק
  11. טוב נו מה אפשר להגיב אחרי כזו קהילה שוחרת ג׳לי..
    המתכון הזה עלה ממש כחצי כ״בדיחה״ וחצי כהקדשה..
    לראובן ידידי .. אייל אחי.. ולכל אלו שהמנה הזו רוטטת בליבם.

    תודה לכולם.

    אביעד.

    השבמחק
  12. כל הכבוד אביעד,

    אני זוכר שאכלנו יחד בניצחון,
    לא תצליח להתחמק, ראיתי אותך מתמוגג מרגל קרושה :-)

    תודה על המתכון, באמת אני מתכנן לעשות בקרוב, ושאלה,
    מה כמות המים שצריך לשים, כי נראה לי קריטי כמות המים שלא יהיה דליל מידי בסוף או סמיך מידי.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...