יום חמישי, 3 בנובמבר 2011

לינגוויני שחור עם פסטו פלפל ירוק חריף, שרימפס, סופרסטה ובצל ירוק



זו לא מנה שלי. אלא של אחד השפים המדהימים ביותר בעולם כיום. שמש ענקית של חיוך, ידיים דשנות וכישרון שרק האלים יכלו להכניס באדם אחד. הרי זהו מאריו בטאלי.
"באבו.. "(כך קוראים לו חבריו וזו גם שמה של המסעדה) מגיש את המנה הזו במסעדה האיטלקית שלו בניו יורק. פסטה לינגוויני עבודת יד שהוחדר בתוכה דיו של דיונונים וזאת כדי להעניק לה את צבעה השחור ואת טעמה הימי המרומז. זו מוגשת יחד עם פסטו של פלפלי חלאפיניו חריפים ושקדים, שרימפס שנתפס על יד סלעים שבחוף הים, מטוגנים יחד עם שום ו'סופרסטה' (סוג של סלאמי איטלקי) ומעל הכול, טבעות דקיקות של בצל ירוק לקישוט ולמרקם. אוי!

שמעו.. מי שלא נרתע עד כה מרשימת המצרכים המיוחדת הזו.. ההמלצה שלי היא;  או להכין אותה במיידי, או לסור לניו יורק (אחרי שהזמנתם מקום כמובן לפני כן) ולאכול אצל באבו את המנה הזו.
בכל אופן.. המתכון שארשום לכם מייד הוא העתק כמעט מדויק לזה שאוכלים אצל בטאלי במסעדה. הטעמים חזקים אך מתמזגים באופן מושלם. טעמי הלינגוויני השחור יחד עם השרימפס והחריפות של הפסטו המיוחד הזה.. מהווים עילוי קולינארי אדיר מימדים. כמובן שהמנה הזו מוגשת לאלו שליבם מסוגל לתפוס ולעמוד ברעד שכזה. שהמנה הזו נאכלת, יש תחושה של התאהבות מחדש, של פתיחות לטעמים חדשים וישנים, רצון לאהוב עוד ועוד, רצון לתת מכל הלב. זוהי מנה שמטלטלת, הלכה למעשה. פיזית, אך הרבה יותר, מבחינה רגשית.


לפני שאני מתחיל, כמה מילים על הפסטה עצמה.. מפני שאני מניח שזו תהיה הבעיה העיקרית.
אז בעיקרון יש כמה אופציות איך "לתקוף" את רעיון ה"פסטה השחורה".
* הראשונה היא הקלה ביותר. משיגים לינגוויני שחור טרי או יבש מחנות מתמחה. למען האמת עד לפני כמה שבועות, מעולם לא ראיתי בארץ את המוצר הזה. אבל הנה, כיום שהפתיחות בשוק למוצרים מיוחדים די גבוהה יחסית לפעם, יש ייבוא סדיר של פסטות במגוון רחב של ממש, כולל כזו שחורה ועוד ואריאציות מעניינות (בקרוב אוכל לשתף אתכם בעוד מהן).
* האופציה הקשה ביותר אך כנראה גם הטובה והטעימה ביותר היא- להכין את הלינגוויני לבד
ועוד בשלב הבצק לשלב את דיו הדיונונים (ניתן לקנות במעדניות מתמחות ברחבי העולם, או לגשת לדייגים גדולים ולבקש מהם לקחת את הדיו שנאסף להם מניקיון הדיונונים אצלם בחנות ולהשתמש בו). מערבבים את הדיו יחד עם הביצים והקמח לבצק ולשים לכדור שחור, ממנו מרדדים עלה דק ויוצרים בעזרת סכין או מכונת פסטה את הסרטים (לינגוויני).
בכל אופן, אחרי כל זה, ניתן כמובן להכין את המתכון עם פסטה רגילה ולא להשתולל עם הדיו הזה.. למרות שהמנה פשוט לא תהיה אותה אחת.. כך שהמלצתי..נסו הפעם, או פעם. לא תתאכזבו.


מצרכים: (4 מנות)
לפסטו חריף-
2 כוסות פלפל ירוק חריף, נקי מחרצנים וחתוך גס (מי שרוצה את הפסטו חריף הרבה יותר, שישאיר את הזרעים גם כן)
חופן גדול של שקדים מולבנים קצוצים
1/3 כוס בצל אדום קצוץ
שמן זית (כמות משתנה)





לפסטה:
500 גר' לינגוויני שחור בעבודת יד (או פסטה אחרת לאופציה פחות טובה)
2 כפות שמן זית
1 כוס שרימפס נקיים מזנבות ושריון -חתוכים לחצי
4 שיני שום פרוסות דק
4-5 פרוסות סופרסאטה חתוכות -לרצועות (אפשר להשתמש בסלאמי אחר שאתם מוצאים\מכירים)
4 כפות של פסטו הפלפלים (שהכנתם מראש)
מלח ופלפל לפי הטעם
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים באלכסון דק דק (הירוק בלבד)

הכנה:
1 – במעבד מזון מצרפים את הפלפלים יחד עם השקדים והבצל ומפעילים בפולסים קצובים, תוך כדי הזלפה של שמן הזית בהדרגה עד לקבלת תערובת כמעט חלקה (עקרונית כדאי לעשות את הפעולה בסכין גדולה ולא להשתמש במעבד מזון, אך זה לוקח זמן ומיומנות מסוימת)
2 – מבשלים בסיר גדול עם המון מים מומלחים את הלינגוויני, עד לדרגת "אל דנטה". מסננים.
3 – במקביל- במחבת גדולה ועמוקה מחממים על אש נמוכה את שמן הזית ומטגנים את הסופראסטה ואת פרוסות השום לדקה או שתיים. מוסיפים את השרימפס והופכים במחבת לדקה נוספת, עד שהם הופכים לורדרדים. יוצקים את הפסטו החריף ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מערבבים יחד.
4 – מוסיפים את הפסטה המסוננת והופכים הכול במחבת עד שכל הטעמים מתמזגים..
מגישים בצלחות חצי עמוקות ומקשטים בפרוסות דקות של בצל ירוק.


בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תפתח לכם את כולן ברזולוציה מקסימלית.
ואל תשכחו כמובן להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים.

C YA.. 


27 תגובות:

  1. דמעות !
    זה מה שיש לי בעיניים עכשיו.

    מריו בטאלי הוא הפנטזיה שלי. הוא, ורמזי (טוב, יש עוד כמה, אבל שני אלו עושים בי שמות).

    כשקיבלתי את התפקיד לסקר את 'קרב סכינים' הישראלי עשיתי שיעורי בית וחרשתי שעות על גבי שעות כל תכנית אפשרית של איירון שף. הג'ינג'י עם המבט הסקסי הזה בעיניים ואצבעות הקסם שבה אותי במיידית.

    ועכשיו אתה בא לי עם הדבר הזה מול הפרצוף, אחרי שהלילה ישנתי רק לפרקים, בגלל הפרעות כאלו ואחרות..

    אביעד, זה מצחיק, בכל פוסט שלך אני נשבעת לעצמי שזהו, זה השיא , אין יותר מזה, לא יכול להיות.. אבל תמיד אחריו בא עוד אחד שמעלה את הרף.
    הפעם נסקת אל על .
    מעניין מה תביא אחרי הפאקינג ביג ביג ביג מגניפיסנט מנה שהבאת כאן.
    כולי ציפייה מרוגשת.

    ולגבי המנה..
    מה, מה אתה באמת רוצה שאגיד?
    בעצם אתה יודע..
    כתבת (ואני מצטטת) :"שהמנה הזו מוגשת לאלו שליבם מסוגל לתפוס ולעמוד ברעד שכזה. כשהמנה הזו נאכלת, יש תחושה של התאהבות מחדש, של פתיחות לטעמים חדשים וישנים, רצון לאהוב עוד ועוד, רצון לתת מכל הלב. זוהי מנה שמטלטלת, הלכה למעשה. פיזית, אך הרבה יותר, מבחינה רגשית."
    say no more !
    זה בדיוק זה.
    ואני רוצה בדיוק את זה.
    בדיוק.

    אם לא היה טעם לפגם בזה שאציין שהתמונות מושלמות ומעבירות את הסיפור בדיוק כמו שצריך לרבות הובלת ושיתוף הצופים שלב אחר שלב בכל החוויה שאתה , כזה שבישל את המנה, עברת- אז זה בול מה שהייתי מציינת, אבל אחרי התיאור הכ"כ מושלם שלך כל מילה מיותרת ואין מקום לתיאור התמונות או כל דבר אחר.

    אביעד- שיחוק !

    השבמחק
  2. הפסטו החריף עם השקדים ...
    היום אני הולכת לעשות אדפטציה שצ'ימיצ'ורי המיתולוגי שלי.
    היום !!
    יש לי 2 קילו סינטה משובחת, ואני הולכת לנסות איתה את זה.
    איזה רעיון !
    איזה משחק טקסטורות.
    מדהים !
    אדווח תוצאות..

    השבמחק
  3. קצת קשה להגיב אחרי אריאלה (-:
    ויסלח האמן על המיעוט במילים.. אבל כן, זו "יצירת אמנות" לשמה, זה מרגיש שאם רק אגע בצלחת "אהרוס" את כל היופי הזה ולא משנה כמה עדינות אגייס לצורך הפעולה הבסיסית הזו...
    הלכה למעשה>>> אלא לראותה בלבד!
    למרות שהפסטו החריף הזה עושה בי שפטים.
    תודה על התענוג
    מורן

    השבמחק
  4. מורן מותק, את רואה את ההבדל ביננו?
    מבחינתך זה אלא לראותה בלבד, ומבחינתי זה אלא להתחרע על אימאימא שלה...
    :-)
    איזו עדינות ואיזה נעליים. עם הידיים, ככה בהארד קור, וכשאף אחד לא רואה אז גם להעביר וויש על הצלחת הריקה עם הלשון, כי חאראם להשאיר משהו...

    :-)

    ואגב, הפסטו כבר בשלבי הכנה אצלי, עם אדפטציה לצ'ימיצ'ורי אבל אותו בסיס. נראה לי שעד שיגיעו האורחים לא יישאר הרבה...
    :-)

    זהו, תמה מכסת הסמיילים שלי להיום, מה זה זה?

    השבמחק
  5. חאראם עליי חחחחח הרגת אותי...
    יש רק דבר אחד כאן שהייתי אוכלת עם הידיים ומלקקת עד שיתקלף לי האפידרמיס... (-:

    השבמחק
  6. הווו, אז זהו שעל זה בדיוק רציתי לדבר איתך...
    שנפתח את זה פה?
    או שבארבע אוזניים או עיניים?
    בכל מקרה, רוצה שנעשה את זה ביחד?
    אין כמו ביחד, ארוחה וכאלו, מה את אומרת?

    השבמחק
  7. את תפרקי את הלינגוויני אני את שלי שומרת בסוד... (חחח) (-;

    אבל אולי אם ההצעה שלך תהיה מעניינת (מאוד) יהיה מה לפתוח פה.

    השבמחק
  8. טוב, אז אצלי הכל, אבל באמת הכל עונה על ההגדרה 'מאוד'. את עוד תבחיני בכך...
    :-)
    אז מתי קבענו?

    השבמחק
  9. עכשיו זה מעולה... ממתינה שהפראנצ' יתייבש. shoot

    השבמחק
  10. פראנץ' זה יפה.
    אצלי שום פראנץ' לא תופס, כי יש לזה טעם לא לגמרי טעים, ואת יודעת, אני אוכלת עם הידיים וזה משבש לי את הטעמים של האוכל ואז אני מתעצבנת ומאשימה את לילי השכנה שבגללה האוכל לא יצא לי טעים ולילי מתעצבנת חזרה ומזמינה לי משטרה ואז בא שוטר חתיך עם המדים השחורים ואני בטוחה שהוא בכלל צ'יפנדייל והוא מכחיש ואני מתעקשת ואז הוא קורא לעוד אחד שיעזור לו והם לוקחים אותי לתחנה וזה מחרפן לי את השכל יותר כי אני בפנים והם, החתיכים בחוץ ואז אני שמה לב שבתא המעצר אין אינטרנט ואני מתעצבנת כי אני לא יכולה להיכנס לבלוג של אביעד ו...ו..ו..... עברתי ללק שקוף. לזה אין טעמי לוואי.

    השבמחק
  11. יקירתי עד שענית הפראנצ' הואיל בטובו להתייבש... פניתי לעיסוקים אחרים מלבד לרייר כאן על האוכל...
    את חייבת לעבור ללקים איכותיים שלא מותירים טעם לוואי (-:
    ואז אולי לתת מנוח ללילי השכנה ולמשטרת ישראל.
    המשך ערב נעים וטעים (-:

    השבמחק
  12. חחח אני כבר לא יודעת מה יותר טוב
    הפוסט או שרשרת התגובות של אריאלה ומורן
    אביעד שיחקת אותה בענק
    אריאלה ומורן - הרגתן אותי קרעתן אותי - תודה

    השבמחק
  13. צ'מעי מורני,משהו מוזר קורה היום,כנראה בגלל הרעמים והברקים שבחוץ (איך זה קשור?זה לא, אבל לא מצאתי סיבה אחרת..)

    בכל מקרה קראתי את התגובה שלך בבלקברי המעאפן שלי וישר אמרתי לעצמי שזהו, אני לוקחת את עצמי בידיים והולכת לחפש לאקה איכותית כי את אמרת ואת מה זה מבינה בלאקות.
    טוב, באתי למוכר, אמרתי לו שאני רוצה לאקה איכותית שאינה מותירה טעמי לוואי.
    הוא הביא לי קופסא מרובעת, אמר- עכשיו זה במבצע,קחי בלי להסס, אבל אני מנהלת פורום צרכנות אז היססתי, כי התפקיד מחייב, אבל לקחתי.
    באתי הביתה ,פתחתי הקופסא, ולתדהמתי לא ראיתי בקבוקון עם מכחול, אלא משהו אחר. מוזר כזה עם כבל חשמלי .
    התעצבנתי,הודעתי ללילי השכנה שתיכנס לכוננות והיא כמובן הסכימה. היא נורא נחמדה כשהיא רוצה.
    הסתכלתי על מה שהיה שם בבפנוכו של הקופסא והבנתי שעבדו עליי. צעקתי על בעלי, כי הוא אשם בהכל, גם אם הוא לא קשור לכלום, והוא הלך לחדר השני כדי לראות דרדסים (הוא מת על גרגמל- זה בול אמא שלו,אבל ממש בול).
    ואז לא היה לי עם מי להמשיך לריב, אז הלכתי ללילי. לא היה לה נענע אז היא עשתה לי תה עם בזיליקום, אמרתי לה שאם תוסיף נגיעות של זרעי עגבניה זה נורא ישמח את אייל שני.
    היא שאלה למה צעקתי (כי בד"כ כלל אני צועקת רק עליה) , אז אמרתי לה שעבדו עליי.
    שאלה מה הסיפור וסיפרתי. היא ביקשה לראות מה קיבלתי בקופסא והראיתי לה, היא הסתכלה עליי ואמרה :"מה את רוצה? קיבלת מה שרצית".
    אמרתי לה שהיא סתומה בלטה ויש לה איי קיו של חיידק בדיאטה, כי ביקשתי בברור לאקה , ואז היא אמרה :"קיבלת. אמנם צ'אקה לאקה, אבל עדיין לאקה".
    בהיתי בפעמון הכחול עם הנורה שבאמצע ולא הבנתי מה זה קשור למה שביקשתי. כולה רציתי למרוח פראנץ' כמו שלך, מורני, ושזה יהיה לי טעים עם הפסטו של אביעד, ותראי מה קרה...
    האם מרקורי בנסיגה? צריך לשאול את אודטה,יש לה מלא חברים מוזרים כאלו שמבינים בדברים האלו.
    ואפרופו אנשים שמבינים, אני מקווה שבין קוראי הבלוג הזה אין כאלו שעובדים באברבאנל, אחרת אני בצרות.
    ,

    WTF ?!
    מה קרה לי היום?
    התייבש לי האייקיו מהדיאטה, ככל הנראה שכן..
    ומה עם הלינגוויני ? ואיפה אביעד?
    הלו?
    אני באדי הום ??
    מורני כפרה,הברחנו אותו.
    :-(

    השבמחק
  14. התפיסה שלך את הפסטה תאווה לחיך..
    הפרזנטצייה על הצלחת תאווה לעיניים..

    אויי כמה שאני אוהב פסטות!

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  15. תפסיתך את סוג האוכל הקרוי "פסטה" תמיד מעניינת אותי.
    הפרזנטצייה הצלחת פשוט תאווה לעיניים ואני בטוח שגם לחיך.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  16. מרוב דיבורים על לק ופרנץ' איבדתי את התאבון.
    אני גם מסטול עכשיו, אבל זה לא קשור.

    הרשומה הזאת פשוט מרגשת אותי. התמונות, המנה, הכתיבה... מדהים.

    בא לי ללכת לישון עכשיו, ולהתכסות בשכבה נעימה של פסטה שחורה, בחיי.

    לייזי, מותק, אני רואה כפול או שהבאת פעמיים אותה תגובה?

    תודה אביעד, אתה אחד ויחיד.

    השבמחק
  17. אריאלה כשאת צודקת את צודקת...
    הלכה למעשה (הברחתי) הברחנו אותו.
    שבת שלום.

    השבמחק
  18. מורן מותק, אם הצלחנו לגרום ל- 2991 לאבד את תיאבונו אז נדמה לי שעלינו פה על עסק, מה את אומרת?
    במקום 'שומרי משקל' נלך על 'מאבדי תיאבון' באחריות וללא כדורים...
    תחשבי על זה - אני המנכ"ל את יו"ר הדירקטוריון, או להיפך, מה שתחליטי...
    אמרתי לך שאנו צריכות לעשות משהו ביחד..

    סתאםם... 2991- סליחה :-(
    וזהו, שום מילה מגזרתי עד הפוסט הבא.

    השבמחק
  19. 2991 אתה לא רואה כפול. היתי בטוח שה commit הראשון נמחק כי אחרי הלחיצה התקבל textbox לבן.
    במקום לבדוק אם בכל זאת נרשמה התגובה פשוט שחזרתי אותה מהזכרון ו.. אביעד קבל פרגון כפול :-)

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  20. ואוו... עכשיו באמת הפלת אותי!
    נראה מטורף לגמריייי

    השבמחק
  21. טוב אחרי 20 הודעות קצת קשה לי להגיב.. למרות שאם להוציא את המוץ מן התבן (או מהפראנצ׳) אני מניח שאהבתם?? ;-)

    בכל אופן זו הייתה יירית פתיחה מבחינתי למתכוני באטאלס (מריו בטאלי) יהיו עוד הרבה ממנו בקרוב ובעתיד. זו הבטחה.

    תודה לכולם על המילים היפות...
    כיף שבאתם. 

    אביעד

    השבמחק
  22. היי אביעד,
    אני הולכת להתנפל על הכנת המנה בסופ"ש.
    שאלה קטנה, הסופרסאטה, איפה ניתן להשיג?

    השבמחק
  23. הי..גם לך (אנונימית?)

    לצערי סופרסאטה לא כזה קל להשיג בארץ אם בכלל. מכיוון שמעט מאד מקומות בארץ מייבאות מאיטליה סלאמי.
    אחרי יציאת המתכון בבלוג, קיבלתי לא מעט פניות דומות והייתי צריך להשיבן ריקן. אתכם\ן הסליחה. אבל, הצעתי לכל אלו שרצו להכין ללכת ולרכוש סלאמי איכותי אחר שאתם מוצאים במעדניות.
    רק כדי להבין מה דומה (כי יש באמת הרבה סוגים...) אנו מחפשים נקניק שמזכיר מאד את הפפרוני. שיהיה סלאמי דק יחסית ולא מהעבים ושיהיה מתובל מאד, על גבול הפיקנטי אם אפשר. זה הכי קרוב שאני יכול לכוון :) מקווה שיעזור לך קצת.

    שיהיה בהצלחה ואל תשכחי לחזור, לדווח איך יצא. תודה לך על התגובה.

    אביעד.

    השבמחק
  24. שוב אני, יצא מדהים!!!
    תודה על המתכון!
    מדהים כמה פשוט זה היה.
    עכשיו נשאר כל שאר המתכונים בבלוג שלך.אנסה בקרוב.
    שוב תודה

    השבמחק
  25. הי לך שוב.
    אני שמח שהכנת ושיצא מדהים :-)
    הוא באמת קל.
    האם הכנת את הפסטה לבד, או שרכשת שחורה בחנות?

    בהצלחה עם שאר המתכונים,
    אביעד

    השבמחק
  26. הסתפקתי בקנוי, יום אחד גם אכין לבד. הולכת להכין שוב היום. שבוע טוב

    השבמחק
  27. נראה מעולה ברמת הגשה מקצעית

    איזה כף לי שאני גר 15 דקות מהמסעדה
    אולי אני ילך לאכול שם מחר
    מאחד שעובד בתחום

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...