יום חמישי, 19 ביולי 2012

נגיסיי אווז דבל קריספ, עם סלט מלפפונים, צנוניות וצ'ילי



יא וואראדי, זו מנה מטורפת. אני פשוט חולה עלייה בכל נימי נפשי. פיסות אווז שמטוגנות בשמן עמוק לאחר צלייה בתנור ומרינדה מצוינת, מונחים על סלט של מלפפונים וצנוניות פריכות. כל הכבודה הזו מריחה, נראית וניטעמת מדהים מדהים מדהים או בשפתנו אנו "בן ז$%^!".
את המתכון הזה למדתי מאחת המלכות הטלוויזיוניות בנישת האוכל הסיני – צ'ינג הא הואנג.
צ'ינג המדהימה, מבשלת בצורה כמעט מסורתית  או יותר נכון על פי ירושה. אמא וסבתא לימדו אותה את "כל מה שהיא יודעת" וכיום היא מופיעה בשלל תוכניות בישול ואוכל ברחבי העולם והרשת. היא כמובן משדרגת ויוצרת ורסיות מודרניות לפעמים, עבור אלו שרוצים שינויים ופיתוחי פיוז'ן נניח, או סתם מן מעוף על המתכונים המסורתיים מהבית בסין.
את המתכון הזה ספציפית היא הכינה באחת התוכניות בדיוק שצפיתי והנה הוא לפניכם. אני כמובן שהכנתי את המנה והתאהבתי, בתקווה שתתאהבו גם אתם. זמן ההכנה כולל הכול יוצא משהו כמו שעה.. מהיר מאד! למנה מטורפת בטעמים. נסו. לא תתאכזבו, מבטיח.


מצרכים: (2 מנות~)
2 רגלי אווז טרי
קורנפלור לציפוי
שמן בוטנים לטיגון עמוק
שבבי צ'ילי יבשים
מלח ים אטלנטי

למשרה -
2 כפות יין שאושין (או שרי יבש)
2 כפות דבש
1 כף רוטב צ'ילי
1 כף סויה רגילה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית קנמון
1/2 אבקת ג'ינג'ר
1/2 אבקת פלפל אנגלי

לסלט –
10 צנוניות חתוכות לברנואז
1 מלפפון ללא זרעים חתוך ברנואז
1/2 פלפל צ'ילי טרי ללא זרעים קצוץ דק
1 כף חומץ אורז
1 כפית סוכר לבן
1/2 כפית יין שאושין
חופן עלי כוסברה קצוצים ועוד כמה לקישוט


הכנה:
1 – הניחו את רגלי האווז בשקית נאטמת וצקו פנימה את מרכיבי המשרה, נערו ואטמו. הכניסו למקרר לספיגת טעמים ללילה.
2 – חממו תנור ל 180 מעלות. הוציאו את הרגליים מהשקית והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הכניסו לתנור ואפו ל 50 דק' שצד העור למעלה והתבנית מכוסה קליל ברדיד אלומיניום. העלו את חום התנור ל 220 מעלות וצלו בלי הכיסוי ל 5 דק' נוספות. הוציאו מהתנור והמתינו כמה דק' כדי שהבשר יירגע.
3 – ממש לפני הטיגון, חתכו את הירקות וערבבו יחד עם שאר מרכיבי הסלט.
4 – חממו שמן עמוק בווק, חתכו מהרגליים את הבשר והפרידו לרצועות או חתכו לקוביות. הכניסו את הבשר לקערה עם קורנפלור וערבבו לכיסוי. נערו היטב משאריות (אנו רוצים מעטפת דקיקה!) הניחו את הבשר בספיידר או ברשת טיגון והורידו אל השמן החם. טגנו  עד להזהבה וקריספיות. הוציאו לנייר סופג.
5 – סדרו את הסלט על צלחת הגשה ומעל את הנגיסים המטוגנים. פזרו צ'ילי יבש ומלח ים לטעם וקשטו עם עלי כוסברה נוספים.


בתאבון,
אביעד.

 לחיצה על אחת התמונות תעלה אותה ואת השאר, לפורמט צפייה יפה יותר.


13 תגובות:

  1. ראיתי אותה מכינה את המנה הזאת כמה פעמים...
    האמת לא התלהבתי, אבל אם אתה אומר...(:

    יפה, בלוג מ ד ה י ם.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה עדן, אני אכן אומר, אבל כמו תמיד - YMMV..
      א.

      מחק
  2. אחחח... אני מדמיין את הטעם של הציפור הזאת בפה... אין סיכוי שאכין אותה, אז רק אשאר עם הטעם...

    השבמחק
  3. איפה אפשר לקנות אווז טרי טיב טעם מוכרים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. צריך לחפש, זה לא כזה נפוץ. ניתן להכין את המנה גם מרגלי אווז קפואות שניתן היום לקנות אפילו בסופרים הגדולים. בהצלחה.

      מחק
  4. נראה מעולה!
    1. מה זה יין שאושין ומאיפה משיגים?
    2. איפה אפשר לראות את התכנית שלה?

    שבת שלום:)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה.
      1 - חפש\י - Shaoxing wine, זה יין מסורתי שמפיקים מאורז בסין. משמש לשתייה, אבל בעיקר לבישול שם. התחליף המערבי שלו, הוא שרי יבש. ניתן כיום להשיג במכולות אסייתיות ברחבי הארץ, "מזרח ומערב" מייבאים כמה וכמה סוגים שלו גם כן. בקבוק ענק עולה בין 60-80 שקלים ומספיק לנצח בערך :).
      2 - מידי פעם היא מופיעה בכל מיני תוכניות כאלו ואחרות.. אין לי בדיוק איך לכוון אליה.

      גם לך.

      מחק
  5. יש לה תכנית בערוץ האוכל- אוכל סיני בקלי קלות או משהו בסגנון.

    השבמחק
  6. זה מה שנקרא מנת בריאות :-)

    LazyBoy , Hungry like a wolf

    השבמחק
  7. האמת... מזמן לא התלהבתי... נראה מעולה. מתכון בהחלט מבטיח.
    והתמונות עושות עבודה טובה.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...