יום חמישי, 12 ביולי 2012

צ'או מיין - עוף - Chow Mein



עוף, נודלס, הקפצה עם קצת ירקות וכמה רטבים והופה.. יש לנו מנה סינית למהדרין. אבל, כפי שאתם בטוח מבינים ויודעים. לא כל אחד עושה את זה כמו שצריך ומי שהתנסה ואכל אצל כל מיני כאלו "שניסו" וחושבים שהם יודעים מה הם עושים (בעיקר אלו שתקועים עם ספרי בישול ישראלים משנות ה 80 אודות בישול סיני, מי אמר סרקיס?!) יודע שיש פה גם עניין של מיומנות, זמנים, כמויות ועוד.
ז"א שאוכל סיני הוא לא הדבר המסובך ביותר להכנה בעולם, אבל דורש כמו כל דבר אחר בחיים שרוצים לעשות היטב, קצת תשומת לב וניסיון כמובן. הפעם אנו מול מתכון מסורתי עתיק יומין ומאד מאד נפוץ באסיה ובכלל בעולם. זו אחת המנות הנפוצות ביותר במסעדות אסייתיות ברחבי העולם והיא קלילה מאד להכנה. הייחוד שלה הוא שילוב של מרקמים וטעמים. האטריות מטוגנות לאחר שהן מורתחות ובכך אנו יוצרים קריספיות מטורפת. הרוטב של התבשיל, מתקתק, מלוח וחמוץ, כל הטעמים שיוצרים את טעם האוממי הכה נחשק. שימו לב לזמנים, ולכמויות, יצליח לכם בכל פעם.


מצרכים: (4 מנות~)
שמן לטיגון (הסינים אוהבים שמן בוטנים)
500 גר' אטריות ביצים להקפצה
300 גר' חזה עוף חתוך לקוביות בגודל ביס (YMMV)
1 כפית סויה
1/2 כפית שמן סויה

למשרה:
1 חלבון ביצה
1 כפית שמן שומשום
1 כפית סויה

לצ'או מיין –
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1/2 בצל סגול
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
6-7 פטריות שמפיניון או שיטאקי פרוסות (אופציונאלי)
1 כף רוטב צדפות
1 כפית שמן שומשום
1 כפית סויה כהה
1 כף סויה רגילה
1/4 כוס ציר עוף צח
1 כפית קורנפלור (שימו בציר יחד)


הכנה:
1 – הרתיחו מים בסיר ובשלו את האטריות עד לדרגת אל דנטה ועוד קצת. סננו.
2 – ערבבו את מרכיבי המשרה יחד עם קוביות העוף והניחו בצד (בערך הזמן על לרתיחת המים
ובישול האטריות).
3 – חממו ווק על להבה גדולה וצקו 3-4 כפות שמן צמחי. המתינו כמה שניות והוסיפו את האטריות לשמן. שטחו מעט עם מלקחיים והוסיפו כפית סויה וחצי כפית שמן שומשום והמתינו להזהבה מצד אחד. הפכו את האטריות לצידן השני וטגנו שוב להזהבה. הוציאו לצלחת גדולה מרופדת בנייר סופג.
4-  חממו שוב את הווק וצקו שוב כ 4 כפות שמן צמחי. הוסיפו את העוף יחד עם המשרה וטגנו במהירות תוך כדי הפרדה זריזה של קוביות העוף אחת מהשנייה עד לצבע לבן אטום (החלבון יעטוף את העוף במן קטיפתיות כזו). הוציאו בעזרת כף מחוררת לקערה בצד. זירקו את השמן לפח.
5 – חממו את הווק בשלישית וצקו כף אחת של שמן. הוסיפו את הבצל הסגול, הפלפל והפטריות וערבבו לחצי דקה בערך. הוסיפו את הבצל הירוק, רוטב הצדפות, שמן השומשום, הסויה וציר העוף יחד עם הקורנפלור. ערבבו והניחו להתבשל עד לצמצום הנוזלים בחצי והסמכתם. הוסיפו פנימה את קוביות העוף ובשלו לדקה נוספת לחימום.
6 – סדרו את האטריות המטוגנות על צלחת הגשה גדולה וערמו מעליהן את תבשיל העוף. ניתן לקשט בבצל ירוק קצוץ טרי בנוסף.

הערה: ניתן לוותר על שלב הטיגון של האטריות ולערבב יחד את התבשיל יחד עם האטריות הרכות.
אך המתכון המסורתי דורש טיגון האטריות. כך אנו משלבים מרקמים פריכים עם רכים וקטיפתיים מהעוף.

בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה מקסימלית. 

9 תגובות:

  1. איך הברק של ההקפצה יוצא טוב בצילומים..
    מתוך שריטה אישית הייתי משתמש בפרגית במקום חזה עוף. ולעזאזל זה שיש לה כמות שומן של אנטריקוט.

    תהרוג אותי אבל אני לא מסתדר כל כך עם מקלות עגולים מפלסטיק. לא יודע למה..

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  2. לפעמים אני מעדיף חזה עוף כי הוא פשוט יותר נייטראלי בטעמים. אבל אפשר בכיף להחליף בפרגית.
    או אם כבר לעשות סטייק וגמרנו סיפור ;-) ..
    לגבי התמונות, זה ללא ספק קופץ.. למרות שהפעם אני פחות מרוצה :-/ ממה שיצא לי.

    תודה.
    נ.ב המקלת המעוצבים זה עבור הצילום בלבד... חחח

    השבמחק
    תשובות
    1. לגבי הצילומים, הראיתי את האתר שלך ל"אחד שמבין", אבל ממש מבין, ואם היית שומע את המחמאות שקבלת על חלק גדול מהצילומים היית מסמיק כמו סלק.

      LazyBoy, Hungry like a wolf

      מחק
    2. אני כמעט בטוח שמהתמונה הזו לא יתלהב :)
      בכל מקרה, הסמקתי גם עכשיו, לא בטוח שכמו סלק, אבל עדיין..
      תודה.

      מחק
  3. מעניין אותי באופן אישי כמה בקבוקי רטבים יש לך בבית :-D.
    רוטב סויה, שמן סויה, שמן בוטנים, רוטב צדפות, שמן שומשום....
    הלכתי כבר לאיבוד בים הרטבים.
    having said that
    משובח אתה, רק תמיין לי את הפלפלים ואני באה.
    :-)

    השבמחק
  4. וואלה מנה נעימה לימי החום האלה.
    מתאים לי גם עם המקלות :)

    השבמחק
  5. אביעד זה בסדר אם אני משתמש בשיטאקי מיובשות ? ושאלה נוספת היא האם את יודע איפה ניתן לרכוש לובסטרים אירופאים אשר מגיעים מאירופה ולא מקנדה כי ההבדל בין הלובסטר האמריקאי לאירופאי הוא בצבע בלבד האמריקאי נע בין חום לירוק והאירופאי נע בין שחור לשחור כחלחל הוא כחול כהה . העזרה שלך תועיל לי מאוד כי אני צריך לקנות עוד שבועיים לובסטרים , כי היום הייתי בטיב טעם והמוכר אמר שצריך לברר ומעדני ים יכולים להביא אבל הם מאוד יקרים לכן אם אתה יודע איפה אפשר לרכוש לובסטרים מאירופה זה מאוד יעזור תודה אביב

    השבמחק
    תשובות
    1. כן אתה יכול, רק דאג להשרות אותם מספיק במים לפני הפריסה.
      לגבי לובסטרים, אם המחיר מטריד אותך, אז הגלם הזה כנראה לא עבורך. לא משנה היכן תמצא, הם יהיו יקרים יחסית לכמעט כל גלם אחר שתבחר.
      לגבי היכן לרכוש, צריך לחפש מי מייבא - נסה גם במסעדת "מול ים" אולי אם אתה צריך כמות גדולה, הם ימכרו לך. הם יבואנים.
      בהצלחה.

      מחק
  6. אביעד תודה על העזרה שלך דיברתי עם טיב טעם והמוכר אמר שהוא יכול להביא לי לובסטרים כחולים מאירופה כשהתכוונתי יקר הכוונה הייתה שמעדני ים יותר יקרים מטיב טעם כי עד עכשיו רק אצל מול ים הייתי מקבל לובסטרים מקנדה אבל אני רציתי להיות קצת יותר הרפתקני ולמצוא לובסטרים כחולים מאירופה ולא מקנדה כי המוכר אמר לי כמה עולה אצלם לובסטר ואמרתי לעצמי יאללה מעכשיו אני אקנה מטיב טעם גם לובסטרים כי עד עכשיו את הלובסטרים הייתי קונה רק ממול ים ולפחות טיב טעם קצת יותר זולים . תודה מאוד עזרת לי והמתכונים שלך פשוט מדהימים ותעלה מתכון של לובסטר

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...