יום חמישי, 9 באוגוסט 2012

אפרסמון עטוף בבייקון עם רוטב חמאה וברנדי.



האמת שזה יותר מן אפרטיף או אמוז אביוש מאשר טפאס.. נניח. אבל השילוב הזה של פירות יחד עם בשר די מקובל בארצות הים התיכון ובייחוד בספרד בברי הטפאס השונים. בכל זאת. לא קראתי לזה טפאס. את האפרסמונים אנו חותכים לפלחים, עוטפים בבייקון או פנצ'טה ומכניסים לתנור חם ל 12 דק' בערך עד שהאפרסמון מתרכך והבייקון נהפך קריספי.
את הרוטב אנו מכינים ממה שניגר בעת האפייה, גם מהפרי וגם מהבייקון. לו אנו מוסיפים קצת ברנדי, חמאה ומעט תיבול של מיץ לימון, מלח ופלפל. שמעו.. נעשה לי גם חם וגם בלאגן בבטן מהרעב. אז אם תסלחו לי, אני ניגש להכין.. ושאסיים.. אצלם כמה תמונות שתוכלו לראות איך נראה הדבר המדהים הזה!!!!!!!!!!!..

מצרכים: (וואלה, לא יודע.. כמה שיצא לכם מ 2 אפרסמונים נגיד)
2 אפרסמונים
פרוסות ביקון דקות חצויות לחצי לאורך ושוב לחצי ברוחב (מכל פרוסה יוצא 4 חתיכות)
מלח ופלפל לפי הטעם
2-3 כפות ברנדי משובח
1 כפית מיץ לימון
25 גר' חמאה


הכנה:
1 – מסירים את ליבת האפרסמון וחותוכם אותו לפלחים נאים (נניח 8 פלחים מאפרסמון בודד)
2 – עוטפים כל פלח בפרוסת בייקון ונועצים קיסם כדי שיחזיק אותם יחד. מסדרים את המתאבנים שלנו בצורה מסודרת בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה.
3 – מכניסים לתנור ל12 דק' בערך או עד שאתם רואים שהבייקון נחרך ומתקשה מסביב לאפרסמון.
מוציאים מהתנור ומכבים. מוציאים את המתאבנים בזהירות לצלחת הגשה
4 – את המיצים שניגרו מהאפייה מעבירים לסיר קטן מאד ואל להבת הכיריים. מחממים את השומן ואת מיץ האפרסמון שניגר בתחתית התבנית יחד עם ברנדי ועם החמאה. מערבבים יחד במטרפה ידנית קטנה עד שמקבלים אמולסיה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב שוב. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם ובוזקים מעט על המתבאנים.


מגישים לשולחן.

בתאבון, אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימלית.
אל תשכחו להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים.
C YA... 

11 תגובות:

  1. נשמע פשוט ונהדר... הבוקר אכלתי בייקון עם אגסים. היה טעים מאד, אבל אם הייתי קורא את זה בזמן, לא הייתי מתעצל והייתי קונה אפרסמונים. נו טוב, עוד לא מאוחר לתקן. תודה!

    השבמחק
  2. מעניין, אך המוח היצירתי שלך חושב על הקומבינציה הזאת?!
    לפי הלוגו והפרי ברור שצולם עוד בחורך האחרון,
    האם יש ורציה גם לפירות בעונת הקיץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. יש את הווריאציה של המלון עם הפרשוטו כמובן ..

      מחק
  3. ושלא תחשוב חלילה שפספסנו את הפרח

    השבמחק
  4. אילו צבעים עזים!
    יפה שהשכלת לעצור כפסע לפני שהאפרסמון ניגר.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  5. כל דבר עם בייקון אני קונה
    נראה נפלא, ושילוב מקסים של מרקמים וצבעים

    השבמחק
  6. לראשונה בא לי להתעלם לחלוטין מהתמכון ולהתייחס לצילום.
    הצבעים כל כך יוצאים אליי מן המסך.
    הכל מסודר בסדר האופייני לך.
    הצריבה בשוליים אחידה... והכל יחד ממש הרמוני להפליא.
    ועכשיו למתכון... טוב לא חוכמה לתת מתכון כזה כשהפרי לא בהישג יד אבל... החורף יגיע בסופו של דבר.
    תודה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...