יום חמישי, 3 בינואר 2013

סטראצ'טי עם שכבות תפוחי אדמה קריספיים בתנור



סטראצ'טי מי שלא מכיר ולא היה בשיעור זה באיטלקית "סמרטוטים". כך קוראים באיטליה ובעיקר ברומא לפיסות דקיקות של בשר שנפרסות אצל הקצב במכונת פריסה..כן כן .. כזו של נקניקים.. בדיוק.  הפרוסות הללו הם הבסיס למתכונים רבים. הפעם, השייטל מתחבא בינות שכבות שכבות של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות שמסודרות בתבנית עם שמן זית מלח ופלפל.. זה הכל! אין פה כלום רבותי.
5 מרכיבים בלבד שארבעה מהם יש לכם בבית כדרך קבע. תפוח אדמה, שמן זית, מלח ופלפל.. מה שאתם צריכים לעשות זה לגשת לסופר, או לקצב הקרוב לביתכם ולבקש חצי קילו שייטל, סינטה או אנטריקוט פרוסים במכונת נקניקים לפרוסות דקיקות. ייתכן שתקבלו פנים מבוהלות או תמהות בגין הבקשה.. אבל מצידכם, שימרו על ארשת רצינית והנהנו עם מלמול המילים.. "כן כן.. שמעת אותי..פרוס פרוס" {פ רפוייה כמובן כן?}. יהיו כאלו שלא יהיה להם מכונה כזו, אז שיתאמצו ויפרסו לכם בסכין גדולה, כמה שיותר דק.. (מעט מעט יותר עבה מקרפצ'יו).. אם יש לכם מיומנות בסכין, תוכלו לעשות את זה לבד בבית.. אז רק קנו את הבשר וטוסו חזרה. אבל הנה.. המתכון כבר מתחיל.

מצרכים: (האמת שקשה להגיד לכמה אנשים זה מספיק, זה טעים בטירוף ואחד יכול לסיים תבנית..
כך גם רביעייה כמובן)
 
500-600 גר' בשר עגל מנתח שייטל (אפשר גם סינטה בלי השומן, או אנטריקוט בלי הרבה שומן)
6-10 תפוחי אדמה בינוניים עד גדולים, קלופים ופרוסים לעיגולים דקים (זאת ההזדמנות להוציא את "המנדולינה" שקניתם ולא מצאתם מה לעשות איתה)
שמן זית בנדיבות
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:
חממו תנור מראש על 200 -220 מעלות.
1 – הוסיפו את כל עיגולי תפוח האדמה בקערה גדולה, הזליפו שמן זית בנדיבות ותבלו במלח ובפלפל.. ערבבו היטב עד שכל העיגולים נעטפים.
2 – משמנים תבנית אפייה מטפלון, ברזל יצוק וכיוצ' (אפשר אפילו חד פעמית) העיקר בלי נייר אפייה!
בשמן זית בתחתית ובצדדים, מסדרים משטח אחיד של פרוסות תפוח אדמה, כמו קלפים על קצותיהם.
קורעו מעליהם כמה פרוסות שייטל ככה לסירוגין (לא צריך לכסות, אלא לתת די הרבה.. נקודות של קרעי סטראצ'טי) תבלו במלח ובפלפל מעט, הזליפו עוד קצת שמן זית והמשיכו לשכבת תפוח אדמה נוספת. מעליהם שוב קרעים של סטראצ'טי, מלח פלפל ושמן זית מעט, ושוב.. כך עד שנגמרת לכם האספקה. החשוב מכל זה לסיים עם שכבה אחידה של תפוחי אדמה כפי שהתחלתם את התהליך. שופכים את המים יחד עם שמן הזית והתבלינים שנשארו בקערה ששכבו שם תפוחי האדמה, באחידות על כל התבנית. מזליפים שוב קצת שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתחתית התנור! (לא על רשת או על תבנית אחרת, אלא ממש על המתכת שהיא תחתית התנור שלכם!!!).
אפו כ 20-30 דק'. הרימו את התבנית לשליש העליון של התנור והמשיכו לאפות ל 10 דק' נוספות או עד שהחלק העליון זהוב וקריספי.
3 – כבו את התנור, הוציאו והמתינו כ 3 דק' כדי שהשמן בתבנית יירגע קצת מהבעבוע האינטנסיבי שלו.
חיתכו ריבוע והוציאו לצלחת החוצה.. את שאר התבנית, הגישו לשאר המשפחה והתרחקו מהשולחן!!
(פן תחטפו איזה כיסא בראש ממלחמת החטיפה של בני הבית. למה לדעתכם הוצאנו ריבוע לפני ההגשה?)


בתאבון,
אביעד. 

5 תגובות:

  1. אוקיי, לפי הלוגו על התמונות זה פוסט שצילמת לפני הרבה זמן.. אולי אפילו עם המצלמה הקודמת?

    בכל מקרה, התפודים נראים מהממים. מושלמים. אני בטוח שהם טעימים כמו שהם נראים...

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  2. כן, פוסט שצולם לפני המון זמן.. לא זוכר עם איזו מצלמה, אבל כפי שזה נראה
    יצא לא משהו ;-)
    אבל המתכון סוף הדרך וטעים מאד.

    השבמחק
  3. סינטה ושייטל זה נתחים ללא שומן.

    זה לא יתייבש בתנור?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הם לא. שמן הזית הנדיב במנה הזו + הנוזלים של תפוחי האדמה
      ישמרו על הלחות. בכל מקרה, זה יוצא טעים וקריספי.
      בהצלחה.

      מחק
  4. היי
    אני רוצה להכין את זה מחר לארוחה שלפני הצום,צריך להוסף מים? אתה כותב שיש מים בקערה שהיו בה התפוחי אדמה... או שאתה מתכוון לנוזלים שנשארו מהתפוחי אדמה.

    בלוג מדהים דרך אגב.

    תודה!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...