יום חמישי, 14 בנובמבר 2013

שעועית בובס עם בשרים מעושנים בנוסח ספרדי


שעועית, יש פה בבלוג המון מתכונים שהשעועית מככבת בהן. מתבשיל איטלקי עם נקניקיות ועגבניות ועד מרק שעועית עם קבנוס בנוסח רומני. באמצע, סלט ועוד. הפעם מתכון כבד, חורפי עם השפעות ספרדיות אותנטיות. אחד ממתכוני החורף והכפר המסורתיים בספרד.. שעועית ענקית שהושרתה לילה שלם ובושלה עד לרכות מקסימלית, יחד עם המון שום, זעפרן ונתחי בשר מעושן. שוק חזיר, בלוק של בייקון, נקניקיות צ'וריסו ועוד. במתכון המסורתי כלול גם פודינג דם, שזה מן נקניק שעשוי מדם חזיר, אך בשל חיסרו של חומר הגלם בארץ (לפחות עד כמה שאני מכיר), הוא יורד מהמתכון היום.
בסופו של דבר, המתכון הזה מזכיר מאד את השוקרוט, רק שבמקום הכרוב והבירה, מככבים פה שעועית ושמן זית. כמובן שהטעמים שונים לגמרי, אבל הקונספט והכבדות די דומים.
נסו להשיג נתחים משובחים ממעדניות וקצבים טובים. אל תספקו בכל מיני "זבל".

שעועית ענקית כזו, אפשר למצוא כמובן בשוק, או במקומות אשר מתעסקים בקטניות ובתבלינים. נסו להשיג את השעועית הלבנה הגדולה ביותר שיש להם. כך תשמרו על המסורת גם אצלכם בסיר ובצלחת.
אה, כן.. בזמן שאתם בחנות התבלינים, אל תשכחו את הזעפרן.. אמיתי בבקשה, לא את התערובת הזולה.

מצרכים: (6-10 מנות)
1 קג' שעועית לבנה גדולה שהושרתה לילה שלם! בהמון המון מים קרים.
1/4 כוס או קצת יותר, שמן זית משובח במיוחד
1-2 ראשי שום חתוך לחצי
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
1 וחצי ק"ג בשר לבן מעושן מחלקים שונים (צלע, בייקון, שוק)
500 גר' או יותר נקניקיות צ'וריסו
1 כף פפריקה חריפה
קורט זעפרן מהול במעט מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם
3-5 גבעולי תימין טריים



הכנה:
1 – הוסיפו לסיר גדול את השעועית ומים קרים נקיים עד לידי כיסוי ועוד 5 ס"מ נוספים מעל.
בשלו כחצי שעה וקפו קצף שצף מעל פני המים. סננו והחזירו את השעועית יחד עם מים באותו הגבוה שוב לסיר.
2 – הוסיפו את שמן הזית, השום, נתחי הבשר, הפפריקה, הזעפרן ופלפל שחור לפי הטעם (בלי מלח!)
בשלו כשעה עד שעה וחצי. שימו לב לגובה המים, הוסיפו בכל עת כדי שכל המרכיבים יהיו מכוסים לגמרי.
3 – הוסיפו בתום הזמן, את הצ'וריסו, מלח לפי הטעם, את הבצלים וגבעולי התימין. בשלו לשעתיים נוספות או עד שהשעועית רכה מאד. גם עתה, שימו לב לגובה המים ודאגו שיכסו את כל המרכיבים בכל העת. בזמן שהשעועית רכה לגמרי.
4 – הוציאו את השום והבצל וזירקו לפח. הוציאו בעזרת כך מחוררת את הבייקון ואת הנתחים הגדולים פרט לנקניקיות וחיתכו לקוביות אכילות ונאות. הוסיפו אותם לתבשיל והמשיכו לבשל ללא כיסוי עד שהנוזלים מצטמצמים לפחות בשני שליש והתבשיל מסמיך.



הגישו את הסיר באמצע שולחן האוכל, או מיזגו לצלחות חצי עמוקות לסועדים צורה אישית.
פתחו יין אדום כבד ותהנו.

בתאבון,
אביעד.

4 תגובות:

  1. אתה פשוט מג@^^!.
    שתי התמונות האחרונות גרמו לי להתעלף!

    השבמחק

  2. אז אני מבין שאדוני פתח במתקפת מתקונים לחורף? ....
    עכשיו רק חסר הגשם :-(

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  3. מזל שלא הייתי כאן מזמן כי אני שונאת להיכנס לבלוג שלך P:
    אני תמיד יוצאת מכאן מורעבת בטירוף ומעולפת על הרצפה
    למשל ממש כרגע אני מבכה על מר גורלי
    בשל העובדה שלך יש בהישג יד את התבשיל ההורס והמפנק הזה ולי לא.
    נראה מעולה ובהחלט עושה חשק לנסות!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...