יום רביעי, 7 במאי 2014

נאגטס פרגית בגלייז דבש לימון ובצל ירוק



זה ברור לי שאחרי אוכל איטלקי וצרפתי, זה שבא מייד אחריהם הוא האסייתי. הטעמים החמוצים, מתוקים וחריפים. האיזון הבלתי מתפשר של חומרי גלם. הקיצוץ העדין, הבישול בחום רב למספר דק' מועט. מהירות ההכנה והקלות הבלתי נתפסת של המתכונים, גם אם הם מצריכים לא מעט מרכיבים, ירקות, רטבים ועוד.. משפיעים עלי ובגדול. בכלל זה אוכל טעים, נקודה. הפעם, משהו קליל מאד להכנה, שדורש כמה דברים מסוימים שאם קראתם את רשומת "המזווה..." שבבלוג והלכתם על פיה יש לכם בארון.
אם אין, כדאי שיהיה. מירין, חומץ אורז, סויה וכיוצ' הם מרכיבים בסיסיים אצלי במטבח ובהמלצה חמה גם אצלכם, אם אתם מתעדים להכין מתכונים כאלו ואחרים מהצד המזרחי הרחוק של כדור הארץ.
פיסות פרגית\חזה עוף קטנות, שהושרו לשעתיים במקרר עם משרה מטריף של שום, ג'ינג'ר מירין סויה ועוד כמה דברים, טבולים בבלילה ומטוגנים בשמן בוטנים.. שלאחר מכן נעטפים בגלייז בטעם לימון, דבש עדין ובצלים ירוקים לקישוט. מנה מקסימה ביופייה וטעימה כמו שאתם לא מבינים בכלל! התמכרות של ממש.
אז עשו הרבה מזה. מבטיח לכם שלא יישאר.

מצרכים: (2 מנות~)
6 נתחי פרגית (ירך שפולטה מעצמות, שומן ועור) (אפשר במקום – חזה עוף)
קמח
שמן צמחי (בוטנים עדיף, קנולה כאופציה שנייה)

למשרה -
3 שיני שום כתושות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר כתוש (או מגורד על פומפייה)
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק (שומרים מעט לקישוט)
2 כפות שמן שומשום
4 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב צדפות
1 כף סאקה
1 כף מירין
2 כפות רוטב סויה יפני (יאמאסה למשל)

לבלילה –
1/3 כוס קורנפלור
3 כפות קמח תופח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה מלח שולחן
מים קרים מאד לפי העין

לגלייז-
מיץ מלימון אחד
1 כפית גרידת לימון קצוצה
1 צ'ילי קצוץ
1 כפית שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1/4 כוס יין אורז
1 כף רוטב צדפות
1/4 כוס דבש
1 כף קורנפלור
2 כפות מים
1 כפית שמן שומשום


הכנה:
1 – חותכים את נתחי הפרגיות לנתחים קטנים (קוביות של ביס וחצי) ומניחים בשקית נאטמת או בקערה בינונית. יוצקים את כל מרכיבי המשרה ומערבבים היטב. אוטמים את השקית (או סוגרים בניילון נצמד את הקערה) ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
2 – מוסיפים את מרכיבי הבלילה היבשים ובעזרת כף מוסיפים מים קרים עד לקבלת מרקם סמיך (כמו של פנקייק)
2.1 –. מוציאים מהקרר את העוף ומעבירים אותו לקערה עם הבלילה.
3 - מחממים סיר לטיגון עמוק\ווק עם שמן בוטנים או קנולה ומטגנים את העוף עד לצבע זהוב עמוק ויפה.
מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג בצד. (כדאי לטגן בסבבים קטנים לפריכות מקסימלית)
4 – בסיר רטבים קטן מוסיפים את חומץ האורז, מיץ הלימון, הגרידה והסוכר מרכיבי הגלייז ומערבבים עד לסירופ חלק. מוסיפים את הקורנפלור ואת המים ומערבבים עד לרוטב סמיך וריחני..
5 – מחממים ווק ומוסיפים את רוטב הדבש\לימון. מוסיפים את הנאגטס המטוגנים והופכים לחצי דקה עד שפיסות העוף יתעטפו בגלייז סמיך וריחני. מכבים את האש ומוציאים לצלחת הגשה מרכזית.


מקשטים בבצל ירוק קצוץ לטאצ' אחרון.

בתאבון,
אביעד. 

2 תגובות:

  1. שתי כפות שמן סומסום!: אם זה לא היה רק למשרה אז היית מקבל את איתור האומץ (הקולינרי). :-)
    שמן סומסום הוא כל כך דומיננטי ומשתלט שאני בד"כ ניגש אליו בחרדת קודש.

    LazyBot, Hungry like a wolf




    השבמחק
  2. זהו אביעד. זה נגמר.
    עד היום צפיתי בהנאה אבל כמו שעובד מהסביח אומר, היום השתנו חייך (סתםםם, לא ממש אבל לשם המחמאה:) )
    זהו מתכון שהכנתי המון פעמים בבית אבל יש בו משהו שאני הולך לאמץ.
    כמובן שאת הרוטב צדפות אחליף ברוטב דגים מענייני הכשרות.
    שפו
    מאיר

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...