יום שישי, 18 בפברואר 2011

שייטל סאב..


שייטל הוא נתח בשר מעולה שאני משתמש בו לא מעט במתכוני.
הוא זול יחסית וגובים עליו בין 70-90 ש"ח לקג' בעוד גובים על אנטריקוט מיושן וטוב.. כמעט 150 uלפעמים יותר.
השייטל הוא נתח עם טעם בשרי מובהק, אשר נותן קצת "פייט" לאלו הנוגסים בו, קרניבורים אמיתיים, אוהבים זאת.
הנתח ממוקם באחורי הפרה ושוכן בצמוד לסינטה בגבול גבה של הבהמה.
הוא הרבה יותר בריא מהנתחים המובחרים האחרים (פרט לפילה), מכיוון שהוא פשוט- דל מאד בשומן.

נתחי השייטל חייבים להיות מיושנים היטב אחרת, אתם תאכלו צמיגים, אך נתח שייטל מטופל היטב, יניב בשר מעולה
לשניצל וינאי (מתכון בקרוב), רוסטביף מצויין (מכיוון שלאחר מכן קר הוא יהיה טעים יותר בהעדר קרישי שומן לא רצויים) בשר כבוש, קורנדביף, צלי ועוד ועוד.

הפעם, מתכון ממש אבל ממש פשוט.. סטייל "כריך אליפות", רק שפה יש גם צלייה של כמה שניות.
אחד מהדברים הקלים והמהירים שאני מכין משייטל הם: רצועות סטייק כדי להכין לעצמי SUB מעניין.

מצרכים: (מנה אחת.. )
2 פרוסות דקות של שייטל (בקשו מהקצב לפרוס לכם פרוסה דקה ולדפוק אותה מעט כמו שניצל, זה יוצא די גדול)
1 לחמניה\בגט טרי\ג'בטה\2 פרוסות לחם צרפתי מעניין (קלטתם את הרעיון כן ? )
2 כפיות של צ'ימיצ'ורי (קנוי, או עשוי לבד.. מתכון ביתי בתחתית הדף)
חופן עלי אורוגולה טריים ופריכים
חצי עגבניה פרוסה
חצי בצל סגול פרוס
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית לטיגון

הכנה:
1- במחבת כבדה, חממו כף אחת של שמן זית וטגנו את הבצל למשך 2 דק' בערך.. והוציאו החוצה לצלחת קטנה.
2- באותה המחבת, הוסיפו את כף שמן הזית הנותרת וטגנו את השייטל, לאחר שיצרתם מהפרוסה הרחבה, 3 רצועות בערך. הטיגון צריך להעשות מהר מאד, פחות מחצי דקה מכל צד, אתם תראו שהבשר יהיה מוכן מאד מהר.
המליחו ופלפלו והוציאו לצד
3- הרכבת ה SUB.. בלחמניה (או בלחם שבחרתם) מירחו את הצ'ימיצ'ורי, פזרו את עלי האורוגולה והעגבנייה.
מעליהם הניחו את רצועות השייטל ופזרו מעליהן את הבצל המטוגן.
הגישו עם חמוצים, חטיף צ'יפס כל שהו או כל דבר העולה על דעתכם.. עכשיו מה שחסר זה בקבוק בירה טוב
ואתם מסודרים.

מתכון לצ'ימיצ'ורי ביתי:
מצרכים: (יוצא לא מעט.. )
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק מאד
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
3 שיני שום קצוצות דק מאד (לא כתושות!)
1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק מאד
1 כוס שמן צמחי (קנולה, תירס, סויה)
1 כוסות מים רותחים
1 כוס חומץ בן יין לבן משובח מאד
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל לבן
2 כפיות מלח (לא גס)
1 כפית אורגנו יבש

להכנה:
מערבבים היטב את כל הירקות הקצוצים ויוצקים עליהם את המים הרותחים ומערבבים, מזליפים את השמן ואת החומץ וממשיכים לטרוף את הרוטב עד שמקבלים נוזל הומוגני שבתוכו כל המרכיבים. מתבלים בפפריקה, אורגנו, מלח ופלפל.
מערבבים היטב, מקררים קצת וטועמים. מתקנים תיבול לפי הטעם.. ושומרים מכוסה (בתוך צנצנת - הכי ממולץ) במקרר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...