יום שבת, 23 באפריל 2011

רולדת פרגית וצ'ימיצ'ורי


אוכל לאירוח. בדרך כלל מתכונים לאירוח, יש להם מטרות שונות מרק להשביע את האורחים.
בעקרון אפשר תמיד לחלק אכלנים לשלושה סוגים עיקריים. אלו שצריכים לסגור פינה, לשבוע ולהמשיך הלאה..
ואלו שאוכלים כדי ליהנות, לטעום, להתענג על כל מנה, להריח ולספוג. כל השאר נמצאים בין לבין אני מניח.
אוכל לאירוח מבחינתי צריך לקלוע לאלו המתענגים על הריחות והטעמים ופחות כדי להשביע. (גם אם הם במקור לא כאלו)
המנות המוגשות, צריכות להיות מושקעות, עם מטרה להרשים. גם במראה וגם בטעם המדויק והטוב.

לפנינו מתכון כזה, מתכון לאירוח מושלם.
מן "פינגר פוד" חמוד כזה, שאפשר להכין מראש. אפשר לאכול קר וגם חם כמובן...
כך שהוא מתאים לכל תזמון שיצא לכם לשרבב אותו בהכנות.
זאת לא מנה משביעה, אלה משהו בנוסף, על השולחן בסלון בתור מאזה, או על שולחן האוכל בתור אפרטיף..

מצרכים: (ל 2 מנות, ליותר; פשוט תכפילו)
2 נתחי סטייק פרגית (אפשר להשתמש בחזה עוף, קחו בחשבון שזה הרבה יותר גדול וגם יספיק ליותר, אבל גם פחות טעים)
למילוי -
1 בצלצל שאלוט קצוץ דק
שפיץ של פלפל ירוק חריף קצוץ דק
3 פטריות שמפיניות טריות קצוצות
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון.

איך מכינים:
מחממים תנור אפיה על 180 מעלות.
1 - במחבת קטנה, מטגנים בכף שמן את הבצל יחד עם הפלפל החריף עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים ל דקה נוספת עד שמתקבלת תערובת רכה וריחנית. מתבלים במעט פלפל ומלח.
2 - על ריבוע של נייר אלומיניות מברישים מעט שמן קנולה ומניחים את סטייק הפרגית לאורכו. מניחים כפית וחצי של תערובת בשליש התחתון ומגלגלים לרולדה ממכם קדימה. עוטפים את נייר האלומיניום סביב הפרגית כמו סוכריה ומהדקים היטב בעזרת סיבוב (נגדי) של שני הקצוות.
3 - אופים בתנור ל 20 דק' בדיוק. מוציאים וממתינים כמה דק עד שכל הנוזלים יחזרו לבשר.
4 - מסירים את העטיפה בעדינות ומטגנים ל 15 שניות את הרולדות במחבת מכל הצדדים שיקבלו צבע זהוב ויפה
5 - פורסים לעיגולים בעובי 1 וחצי ס"מ, מקשטים בטיפת צ'ימצ'ורי מעל כל אחד ומגישים.

בתאבון,
אביעד.


נערך - 7-11-11

3 תגובות:

  1. שלום
    גילתי את האתר אתמול במקרה וכבר הספקתי להכין משהו..
    חבל שגילתי אותו מאוחר ..
    התמונות עושות חשק להכין כל הזמן
    תודה לך אביעד !

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...