יום חמישי, 25 באוגוסט 2011

עוף צלוי בתנור


הכותרת מדברת על אחד ממתכוני העוף- הבנאלים ביותר שיש לדעתי, במטבח הישראלי..
מי לא מכיר מה זה עוף בתנור?
כבר מגיל צעיר טעמנו ועד סוף ימנו כנראה שנאכל מאות פעמים, בואריאציות כאלו ואחרות..

אך ברשותכם.. למרות הבנאליות ולמרות השכיחות של המנה "הזו"..לקחתי על עצמי
להביא אליכם את המתכון הבטוח ואחד הטעימים אם לא ה..
סה"כ הכנה די פשוטה, עם מעט מאד מרכיבים.. שעה בתנור ומשפחה שלמה, אוכלת ומלקקת את האצבעות.
עוף שלם לדעתי נעשה טוב יותר מאשר חלקים שחילקו אותם לפני. מכיוון שעוף שלם, נשאר עסיסי
ומלא בטעמים. בעוד חלקים קטנים יותר, נוטים להתייבש, או להיות סמרטוטיים אם לא נזהרים בזמנים.

המתכון הזה לפנינו, הוא לעוף שלם! אחד המרכיבים פה הוא חמאה, לכל אלו ששומרים כשרות..
החליפו את החמאה בשמן זית איכותי.. ייצא לכם פיקס, מבטיח! מנסיון.

מצרכים: (עוף אחד מספיק ל 2 רעבים, או ל 4 גמדים.. הכפילו לפי כמה שנראה לכם לנכון)
1 עוף שלם גדול ויפה. שטוף, נקי ומנוגב.
50 גר' חמאה (או שמן זית למאותגרי כשרות)
6 גבעולי טימין טריים
3 גבעולי רוזמרין טריים
10 גבעולי פטרוזיליה טרייה
1 לימון מחולק לרבעים
4 שיני שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס

להכנה:
1 - מניחים את העוף על רשת צלייה שבתחתיתה תבנית, בוזקים מעט מלח בתוכו ומעסים ל 10 שניות.
סוחטים רבע מהלימון ומעסים את המיץ גם כן בחלל העוף.
2 - בעזרת האצבעות נכנסים בין העור לבין גב העוף ומפרידים אותו בעדינות כדי שיווצרו 2 כיסים (העור באמצע הגב יהיה קשה יותר להפרדה.. השאירו אותו "קשור").
3 - קוצצים את השום, הטימין, הרוזמרין והפטריוזיליה לקערה קטנה (ללא הגבעולים) מערבבים ומוסיפים חצי כפית מלח גס וחצי כפית פלפל שחור גרוס.
בוזקים חצי חופן, בחלל העוף ועוד קצת, משפשפים בכיסים שהכנו בין העור לגב. מכניסים את הלימון לחלל העוף
וקושרים את הרגליים יחד, כדי "לחסום" את היציאה (אפשר גם לנעוץ קיסמים).
4 - מורחים את העוף כולו בחמאה (או בשמן זית) ומפזרים את מה שנשאר מעשבי התיבול כך שיכסו באופן שווה את העוף (הוא לא חייב להיות כולו ירוק, רק שיהיו עליו עשבים בכל שיטחו).
5 - לתוספת, פזרו קוביות גדולות של תפוחי אדמה בתחתית התבנית מתחת לרשת עם העוף.. הזליפו קצת שמן זית ותבלו במעט מלח ופלפל שחור.. נוזלי העוף שייגרו על תפוחי האדמה בעת הצלייה, יתבלו אותו בשומן נפלא בנוסף.
הכניסו את התבנית עם תפוחי האדמה שמעליה מיד הרשת והעוף שגבו כלפי מעלה לתנור שחומם מראש על 225 מעלות
וצלו ל 45-60 דק' (YMMV)
הערה: 15 דקות לפני תום הזמן, הפכו את העוף לצידו השני, כדי שיהיה קריספי משני הצדדים.

בתאבון,
אביעד.

2 comments:

  1. ברור שרק שלם.
    יש משהו מאוד סקסי בפירוק עוף צלוי שלם.
    התרחבות האישונים למראה המיצים השקפקפים הניגרים, חידוד האוזניים למשמע הקול שהתפצפצות העור הקראנצ'י משמיע... ליקוק השפתיים שמבלי משים אתה מוצא את עצמך עושה כתגובה למראה העוף השזוף שמונח לפניך, התרחבות הנחיריים והנשימה העמוקה ... , נגיעת האצבע המורה על העור החרוך, מישוש הנתח וליקוק מהיר במהירות ובהחבא , כך שאף אחד לא ישים לב מה בדיוק עשית, ובעיקר ידיעה תת הכרתית שאתה הולך לחטוא באחד מהחטאים הקדמוניים בבריאה.. חטא התענוג האסור (ולא שזה באמת אסור, אבל עירוב כל החושים בחוויה עצמה מעניק לך מן תחושה מעורפלת שכזו שיש גבול לכמה מותר לך להתענג ולהנות).
    בטוחני שכל אלו תגובות שאין אחד שלא חווה במפגש עם עוף צלוי. טוב, לא כזה של הסופר ב- 15 ש"ח, אלא אחד כזה כמו שאתה הכנת.
    :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...